Datum

18 oktober 2014 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met Roy op Curaçao en Jeison op vakantie gingen we met 2 invallers naar Westfriezen. De B1 van KGB stond 3 punten achter op Westfriezen dus het zou een belangrijke wedstrijd worden.

De wedstrijd begon gelijk op waarbij wij weer vanaf het begin niet scherp waren. De 2e bal was regelmatig voor de tegenstander. Ondanks een paar levensgrote kansen voor ons scoorde Westfriezen toch de 1-0. Zij konden zelfs 2-0 maken, maar door 2 prachtige katachtige reddingen van Diego gebeurde dat niet. Bij de omschakelmomenten van balbezit naar balverlies en andersom zijn we nog niet alert genoeg. Vaak wordt er na een actie stil gestaan en gaan we niet snel genoeg over tot actie. Aandachtspuntje jongens. Na de 1-0 kregen wij wel de overhand. Een schot van Robbert belandde op de paal en niemand kon de bal erin tikken. Jammerrrrrr! We werden sterker en sterker  de grote kansen bleven komen, wat op links niet lukte gebeurde wel op rechts. Onze rechtsbuiten Gijs maakte 2 schitterende goals. Hier ging goed teamspel aan vooraf. We hadden meer afstand moeten nemen maar het wilde maar niet lukken on meer goals te maken. We hadden de 1e helft de wind mee en zouden hem dus in de 2e helft tegen krijgen. De ruststand was 1-2.

In de 2e helft begonnen we met 2 aanpassingen. Dylan en Max werden ingebracht. De kansen bleven komen voor KGB maar de doelpunten kwamen maar niet. We vergaten onszelf weer te belonen. De inzet bleef goed en iedereen deed zijn werk naar behoren. Na het uitvallen van Robbert (blessure)moest het elftal worden veranderd.  Thomas de Wit , die het heel goed deed op het middenveld, moest naar de rechtsback plaats. Sem ging daardoor van rechtsachter naar het midden. Al met al had het niet veel consequenties. Zoals al gezegd bleven kansen komen maar de doelpunten bleven uit. Zoals je vaker ziet scoort de tegenstander dan meestal. En……  ja hoor dat gebeurde bij ons ook. 5 minuten voor tijd maakte Westfriezen geheel tegen de verhouding in 2-2.       2 minuten voor tijd kreeg Pepijn, die de laatste 20 minuten in de spits speelde, een bal hoog door de lucht hij nam hem perfect aan op de borst en scoorde hoog in de touwen. Een wereld goal. Grote klasse. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd  en dat was zeer terecht. Einduitslag 2-3.

Mannen al met al een goede teamprestatie. De invallers deden hun werk naar behoren toch wil ik Dylan, zonder daarbij anderen tekort te doen, een groot compliment maken. Hij is fantastisch ingevallen.