B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 02

25 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Grippeling, W.P.J.

Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen de koploper Volendam op het programma. We stonden 6 punten achter op Volendam dus er moest worden gewonnen. De nieuwe inloopshirts werden ingewijd en foto’s daarvan zouden worden gemaakt door Michel Wentzel.

De 1e helft begon slecht. Wat de laatste weken steeds weer gebeurde, gebeurde nu weer. Volendam was de betere ploeg en wij werden in het begin overlopen. We liepen continue achter de feiten aan. Nu moet worden gezegd dat de mannen van Volendam fysiek sterker waren, maar dat neemt niet weg dat wij niet voldoende geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. We kwamen ook terecht met 0-1 achter. Gelukkig scoorden wij redelijk snel tegen door een goede goal van Pep. Helaas wederom door concentratiegebrek scoorde Volendam vrijwel direct tegen 1-2. Door goed keeperswerk van Diego bleef verder leed ons bespaart. Toch werd het 1-3. Na deze goal leek het wel of wij een “boost” kregen. We begonnen beter in ons spel te komen. Vele aanvallen, vooral via de linker vleugel, waren erg gevaarlijk. Ruben die de laatste weken niet altijd even gelukkig was met zijn afrondingen verkeerde vandaag in een goede vorm. Na goed voorbereidend werk werd vanaf links zowel de 2-3 als de 3-3 gemaakt. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was een ware slijtage slag. Zowel Volendam als KGB kregen verscheidene kansen, maar dit resulteerde niet in goals. De wedstrijd kon alle kanten opgaan. De aanvallers begonnen al in een vrij vroeg stadium mee te verdedigen. Het middenveld van KGB deed uitstekend werk door continue de aanvalsdrift van Volendam te ontregelen. De achterhoede had zijn handen vol maar hield zich knap staande. Als het mis dreigde te gaan stond daar altijd nog onze rots in de branding Diego. 5 minuten voor tijd werd de ban gebroken en door goed doorzetten van onze spits Sylvio de 4-3 gemaakt. Volendam viel daarna met man en macht aan. Wij bleven keihard werken en gaven het uiterste. 2 minuten voor tijd moest Sam door een ( nuttige) overtreding het veld met een tijdstraf verlaten. Volendam bleef aandringen. De scheidsrechter leek een traag horloge te hebben, maar we hielden stand. EINDSTAND 4-3. Mannen een geweldig resultaat en ik vind dit volledig verdiend. Wat wij in de 2e helft, maar ook het laatste gedeelte van de 1e helft hebben gedaan is een groot compliment waard. Niemand uitgezonderd. Als wij op deze manier blijven voetballen en werken ( het liefst vanaf het begin ) blijven de prestaties vanzelf komen. Wij , Frank, George en ik, zijn geweldig trots op de prestatie die jullie hebben geleverd.