Sporting Andijk B1

Competitie

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 02

22 november 2014 14:30

Na 3 weken eindelijk weer een competitiewedstrijd. Na de slechte oefenwedstrijd tegen ZCFC (1-3) mochten we nu aantreden tegen Sporting Andijk. Het wedstrijdverslag van de oefenwedstrijd tegen ZCFC heb ik maar achterwege gelaten omdat ik echt niet wist hoe ik daar nog iets positiefs van moest maken. Alle reden om het goed te maken tegen Andijk. De ergste vijand die we vandaag tegen zouden kunnen komen zou “onderschatting” zijn. We hebben alles in het werk gesteld ( zie foto ) om het team goed duidelijk te maken dat Sporting de laatste weken goede resultaten heeft neergezet en dat van “een makkie” geen enkele sprake zou zijn ongeacht hun lage klassering.

We begonnen uiterst geconcentreerd aan de 1e helft en kwamen vrij snel voor met 1-0. Daarna was het hommeles en vlogen de aanvallers van Andijk links en rechts door onze verdediging. Tegengoals konden niet uitblijven en we kwamen op een 2-3 achterstand. Dit was niet omdat Andijk kwalitatief de betere ploeg was, maar wij stonden niet goed en elke 2e bal was voor de tegenstander. Daarna ging het ietsjes beter en kwamen we terug tot 3-3.

Na in de rust de 1e helft te hebben geanalyseerd waren we het wel duidelijk over eens dat het anders moest. Het centrum van de verdediging zou gestaffeld gaan staan en bij omschakelmomenten zouden we alerter moeten zijn. De 2e bal moest ook vaker worden veroverd. We kwamen iets beter in ons spel. Direct na de thee maakten we 4-3. De kansen voor ons bleven komen. Andijk kreeg er ook een paar. We wisten midden de 2e helft op 5-3 voorsprong te komen. Daarna hadden beide partijen kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. In de laatste seconden van de 2e helft wist Andijk nog 5-4 te scoren, daarna floot de scheidsrechter direct af.

Mannen het is ook niet vanzelfsprekend dat we elke week een topprestatie leveren, maar dit was één van onze mindere competitiewedstrijden. Gelukkig hebben we de 3 punten binnen en hebben daardoor optimaal gebruik kunnen maken van het verlies van Zouaven.

Komende week weer lekker trainen en met frisse moed aanstaande weekend SEW aanpakken. Dit moet en zal lukken toch……………?