KGB JO17-1

Competitie

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 02

29 november 2014 14:00

Deze week stond de wedstrijd tegen SEW op het programma. Thuis hadden we met 13-0 gewonnen. Dit is echter geen garantie dat de uitwedstrijd ook succesvol wordt afgesloten! Het was ontzettend koud maar we gingen toch vol goede moed en met veel supporters richting Nibbixwoud. Op het veld aangekomen bleek al snel dat het in een zeer slechte conditie was, zeker als je gewend raakt aan kunstgras en de mooie velden bij KGB.  In de voorbespreking waakten we voor onderschatting en zouden er vol voor gaan. Zachtjes werd er al gesproken over het werken aan het doelsaldo.

We kwamen helaas bedrogen uit. De eerste goede kansen waren zoals altijd voor ons, maar we vergaten wééééé’r onszelf te belonen. Dan gaat meestal de tegenstander er mee aan de haal. We kwamen 1-0 achter ….. 2-0 achter en zelfs 3-0 achter. Het was de slechtste helft die we dit seizoen hebben gespeeld. SEW speelde met veel mensen achterin die continue de lange bal hanteerden en daar hadden wij géén adequaat antwoord op. De ruststand was 3-0. In de rust hebben we gezegd dat dit toch anders aangepakt diende te worden en …… dat we nog niet hadden verloren.

In de 2e helft scoorde SEW binnen 1 minuut de 4-0. Zelfs toen was er nog niets verloren. De kansen bleven komen maar zelfs vrij voor de keeper wisten we niet te scoren.. Toch kwamen we terug tot 2-4 en lag de wedstrijd nog open. De kansen bleven maar onbenut en we verloren toch uiteindelijk met 2-4. Wat een tegenvaller. De 2e helft was weliswaar beter dan de 1e, maar het was nog niet denderend. Het gehele team speelde vanmiddag zwaar onder de maat. De één nog meer dan de ander. Uitzondering in positieve zin was Jeison. Hij toonde een tomeloze inzet en vechtlust.

Mannen we hebben komende week de kans om een deel goed te maken en wel tegen Sporting Andijk. Laten we de situaties voetballend blijven oplossen. Hiermee moet inzet en mentaliteit worden gecombineerd. Als dit gebeurd heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop. Kop op, uithuilen en opnieuw beginnen.