Westfriezen JO19-1 (zon)

Competitie

Onder 19, JO19-1, 1e klasse 09

1 oktober 2017 11:30

Onze eerste thuiswedstrijd uit de competitie mochten we aantreden tegen de degradant uit de hoofdklasse van vorig seizoen, Westfriezen. Bij afwezigheid van onze keeper, mocht Senno Bulterman uit de onder 17 ons doel verdedigen en deed dat uitstekend. Westfriezen is duidelijk een van de titelkandidaten uit onze poule. Met een mix van technische snelle spelers en grote geblokte verdedigers, kunnen zij het iedere ploeg moeilijk maken in deze competitie.

We begonnen niet goed, onder toeziend oog van onze zondagselectie trainers en spelers, lieten we ons in de eerste helft van onze slechtste kant zien, afspraken werden niet nagekomen en totaal ongeïnspireerd liepen we te voetballen. Als een wonder was het dat we 0-1 achter gingen rusten. Vanaf de kant hebben we zeker zes 100% kansen voor Westfriezen gezien, maar met kunst en vliegwerk van onze verdediging en fantastische reddingen van onze debutant in het doel, hielden we de schade beperkt.

In de kleedkamer was het dan ook niet gezellig, er werd ingegrepen door te wisselen en de afspraken werden opnieuw doorgenomen. De tweede helft werd een totaal andere dan de eerste, Westfriezen werd direct bij de keel gepakt en we trokken ten aanval, de machteloosheid van Westfriezen werd duidelijk in het maken van overtredingen, gemopper op elkaar en veel balverlies.
Uiteindelijk resulteerde ons goede spel in de gelijkmaker, maar we wilden meer en gingen op zoek naar de drie punten, uiteraard gaven we daardoor ook wat ruimte weg, maar kansen werden daar in de kiem gesmoord door onze verdediging of gered door onze doelman. 10 minuten voor tijd zorgde onze druk voor een hachelijk moment voor het doel van Westfriezen, waar na een ongelukkige botsing de keeper van Westfriezen het slachtoffer was en uit viel. Met nog 10 minuten te gaan en een veldspeler bij Westfriezen op doel, creëerden we nog een aantal grote kansen, maar lukte het ons helaas niet deze verzilveren. Een terechte 1-1 uitslag, in een wedstrijd met twee gezichten waarbij het ook zomaar 6-6 had kunnen zijn, genoeg om op voort te bouwen.