Datum

30 september 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

Na drie bekerwedstrijden gespeeld te hebben dachten we klaar te zijn voor de eerste competitiewedstrijd. Tijdens de eerste thuiswedstrijd van de competitie was het Kermis in Grootebroek, maar wij kwamen van een koude kermis thuis (0-7 tegen Hollandia JO10-1). Dan is het niet bij de pakken neer zitten en de draad weer oppakken. Tot zover de spreuken en wijsheden van de verslaggever. Na de trainingen op maandag en donderdag (onder bezielende leiding van Harold, Patrick en Michel) waar het 3x raken centraal stond, staat vandaag de uitwedstrijd tegen Always Forward JO10-3 op het programma.

Bij aankomst gaan we op zoek naar kleedkamer 4 naast het A2 veld. In de zomer hebben ze hier niet stil gezeten want het oude knollenveld is ingeruild voor een fonkelnieuw kunstgrasveld. We beginnen met het complete team aan de warming-up. Het kurk op het veld blijft door de dauw aan schoenen en bal plakken. Timo vraagt bij het voorbijgaan: “Is dit dezelfde kurk als in de flessen”. De coach antwoord met: “Ja maar alleen dan fijn gemalen!”. De tegenstander is net als ons niet goed begonnen aan de competitie maar om deze wedstrijd dan meteen als een degradatieduel te bestempelen gaat wat ver. Het is heerlijk voetbal weer als we om exact 10:56 de aftrap mogen nemen.

KGB JO10-1 komt goed uit de startblokken en snijdt als een mes door de boter, met goed combinatie spel, door de verdediging van de thuisclub. Helaas treft het schot van Stijn het zijnet. Vanuit de achterhoede passen spelers Martijn, Silke, Rens en Timo de bal goed in om de meer naar voren opererende spelers Robin, Tristan, Stijn en Lucas in stelling te brengen. Het spel ziet er goed uit voor iedereen met een rood wit KGB-hart. Tristan beloont het goede spel van het hele team met de 0-1 na een solo. Ondertussen zijn er 9 minuten gespeeld in deze leuke en sportieve wedstrijd. Iedereen langs de zijlijn verwacht dat het volgende KGB doelpunt in de maak is. Met een schot over het doel en een prachtige aanval die op het eind door Lucas in het zijnet geschoten wordt zijn we zeker vlakbij. Maar de lange keeper van Always Forward werpt zich op als de uitblinker. Een schot van Tristan wordt door de goalie over het doel getikt. En als bij een voorzet van Robin de keeper na de zoveelste goede aanval bij de eerste paal ligt, tikt Lucas de bal bij de 2e paal naast het doel. De tegenstander krijgt weinig grip op de wedstrijd omdat Silke en Rens een beresterke partij spelen en vandaag bijna al hun duels winnen. Ondersteund door Martijn als laatste man en Timo die vandaag iets meer naar achter speelt als de vorige 3 wedstrijden. Een bal van grote afstand gaat over het doel van Jens. Vanuit de hoekschop die de thuisclub een minuut later krijgt counteren onze toppers razendsnel. Het schot van Stijn is te slap en wordt gekeerd door de keeper. Na een blik op het scorebord zien we dat er nog drie minuten te gaan zijn voor de rust en dat het nog maar 0-1 is. KGB JO10-1 weet de score vlak voor rust te verdubbelen als Tristan de bal bij Stijn krijgt. Met een ouderwetste punter (waar ze in Giethoorn jaloers op zijn) krijgt hij de bal langs de keeper 0-2. De marge zou zo maar in de slotminuut door Always Forward terug gebracht kunnen worden tot één. Goed keeperswerk van Jens voorkomt dat de spits kan scoren. De spits krijgt de bal een beetje gelukkig mee, maar dan is daar Marijn om onze sluitpost te helpen.

We delen de kleedkamer met de Blokkers, maar omdat we de donderpreek van de coach niet willen bijwonen trekken wij naar buiten. Geleerd van de wedstrijd tegen JVC gaan we zelf de limonade maar ophalen en nuttigen op de tribune. KGB staat te trappelen van ongeduld en kan niet wachten om te beginnen. In de eerste minuut is er een actie van Tristan gevolgd door een hard schot. De keeper kan dit schot niet klemmen en dan is Stijn er als de kippen bij om de 0-3 te maken. En in minuut drie is het Tristan die de bal naar een medespeler wil schieten. Die kan hij niet bereiken, maar de keeper verwacht het schot/voorzet niet en is te laat naar de hoek 0-4. Nu de ballen wat makkelijker het net treffen zetten de coaches alvast de tas op een kier voor de drie punten. Maar het blijft voetbal. Een Hoekschop van Always Forward wordt door KGB uit het doelgebied weggewerkt en komt bij de speler die de hoekschop nam. Die besluit om direct op doel te vuren. De bal is te hoog voor Jens en zo komen de zwart witten uit Hoorn terug tot 1-4. Na de goal gaan de Bovenkarspellers door met goed combinatiespel en zijn een schot van Rens tegen de zijkant van de paal en een ander schot naast niet voldoende om de voorsprong te vergroten. Als Jens bij een afstandsschot vanaf de rechterkant nog steeds niet gegroeid blijkt te zijn is het 2-4. De spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd. Maar twee minuten na de goal gaat een hard schot van Stijn, met een beetje mazzel, het doel in 2-5. En vanaf nu valt er elke twee minuten een doelpunt tot het eind van de wedstrijd. Eerst is het een counter van Always Forward waar Jens de bal moet loslaten, er zijn 4 witte shirts voor het doel en geen rood shirt zodat de 3-5 niet verrassend is. Wij schieten op de lat en krijgen een hoekschop omdat de bal aangeraakt is. Bij deze hoekschop lijkt de bal aan iedereen voorbij te gaan maar schiet Rens knap de 3-6 binnen. De wedstrijd wordt afgesloten met misschien wel het mooiste doelpunt van vandaag (de 2e van Always Forward was ook een beauty). Om klokslag 12:00 schiet Lucas van grote afstand en met een boog gaat de bal over de keeper het doel in 3-7. Dit is tevens de eindstand omdat de pass van Lucas op Stijn door laatstgenoemde tegen de keeper wordt geschoten.

Al met al een lekkere wedstrijd met goed combinatiespel, waarin alle spelers van KGB met hun inbreng de winst hebben binnen gesleept. Stijn dacht dat hij na het maken van drie doelpunten wel de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. Stijn is geen Locadia en we willen ook volgende week weer een warming-up kunnen doen en dit is dit niet mogelijk zonder bal. Van de laatste plaats zijn we opgeschoven naar plaats 6. Na de teleurstelling van vorige week kan nu de kurk van de fles. En moeders: Graag de kurken bewaren, fijn malen en in een boterhamzakje meegeven aan Timo zodat hij de kurk kan verdelen over de kunstgrasvelden in West-Friesland. Tot volgende week!