KGB JO10-1

Competitie

Onder 10, JO10-1, 2e klasse 02

14 oktober 2017 9:30

Nog voor de herfstvakantie staat er nog 1 wedstrijd op het programma tegen de nummer twee uit de competitie HSV Sport 1889 in Hoorn. Deze oude dame is net als Hollandia nog ongeslagen. Bij ons kunnen we spreken van de Magic 7. Dat is niet één of ander Roemeens orkest dat in de straten van een Nederlandse stad geld bijeen verdiend, maar het aantal goals in onze wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Hollandia kregen we er 7 om de oren en de opeenvolgende wedstrijden scoorden we zelf 7 keer.

Er staat een nazomers weekend voor de deur aldus weerman Piet uit Harlingen. Als we vertrekken bij de CNB zou je dat niet zeggen, het is nog donker en grauw. We zijn lekker op tijd en nemen de Westfrisia weg naar Hoorn. Op de hoogte Zwaagdijk Oost worden we voor het eerst het nieuwe tracé opgeleid. Nu nog één rijstrook richting Hoorn en één in tegengestelde richting. De weg gaat omhoog zodat er geen verkeerslichten meer nodig zijn. Ruim op tijd arriveren we bij HSV. De voor ons gereserveerde kleedkamer nummer 10 is nog dicht. De inval kantine medewerker blijkt ook de inval materiaalman te zijn en kan alleen de sleutel vinden van kleedkamer 9. Deze riante ruimte beschikt over een massagetafel. Ook de massage kan verzorgd worden door de invaller toch Karen? Op dit aanbod gaan we niet in, we moeten ons bezig gaan houden met de meest belangrijke bijzaak in het leven namelijk voetbal. Ook coach Patrick is weer terug in ons koude kikkerlandje. Van 37 graden Celsius in Florida naar 17 graden langs de N23. Van 91.000 supports bij het American Football naar 23 toeschouwers bij HSV Sport 1889 JO10-1 – KGB JO10-1.

We spelen op het B-veld dat ingericht is op het nieuwe pupillen voetbal (6 tegen 6 op kwart veld). Wij helpen de coaches van HSV met het klaarzetten van de doelen. Coach Aldo is nog niet helemaal wakker en sleept het doel 1,5 meter de verkeerde richting in. Na wat passen, wikken en wegen staat het doel precies in het midden. Om even voor half tien beginnen we op het met alle negen spelers aan de wedstrijd. Rens en Tristan als wissel en de rest binnen de vele lijnen op het veld. En we beginnen voortvarend aan de wedstrijd. Timo onderschept de bal en weet Stijn te vinden, de eerste poging gaat naast. Maar Stijn zit lekker in zijn vel. Hij buffelt op het veld en kan schieten op doel. Nu is het nog de redding van de keeper, maar met vijf minuten op de klok is het een ouderwetse punter waarmee Stijn de score opent 0-1. Op elke positie winnen onze toppers hun duels, gek wordt de coach van HSV hiervan. Halverwege de eerste helft krijgt KGB een hoekschop. Er is ruimte voor de inschuivende man Timo die perfect wordt aangespeeld door Robin. Het schot van Timo is goed maar wordt in eerste instantie gekeerd. En weer is die dekselse Stijn in de buurt om er 0-2 van te maken. De tegenstander komt de middenlijn bijna niet over door knap verdedigend werk van Silke, Rens en Martijn. En met een bal van Lucas op de lat en Stijn naast had er nog meer ingezeten. Met een verre uittrap van Jens kan Tristan direct op het doel van de thuisclub afstormen. Zo’n kans is wel aan Tristan besteed en we zien de 0-3 op het scorebord verschijnen. Vlak voor de rust is er nog een knappe redding van Jens nodig om met deze riante voorsprong te gaan rusten.

De coaches kunnen in de rust niet anders dan tevreden zijn. We hebben een prima eerste helft op de mat gelegd, we wonnen alle duels en ook het overspelen was prima verzorgd. De eerste 13 minuten liep het iets beter dan het tweede deel maar dat zijn de details. De tegenstander kwam er moeilijk doorheen en begon van verder te schieten, dus dat is iets waar de voorste spelers op moeten letten in de tweede helft. Het schot eruit halen noemen ze dat. Voor onze toppers de kleedkamer verlaten werd ze nog op het hart gedrukt dat we er nog niet zijn, vorige week stonden wij 0-3 achter en wisten nog te winnen.

Als de tweede helft begint zien de supporters een heel andere wedstrijd, we komen steeds een mannetje/vrouwtje te kort. De coaches tellen nog even goed of er niemand in de kleedkamer achtergebleven is. De thuisclub is nog niet van plan om zich bij een verlies neer te leggen. In de 1e minuut is het Stijn die Jens op de lijn te hulp schiet en zo een doelpunt weet te voorkomen. Als we de bal hebben zijn we hem zo weer kwijt. Ook de uittrappen van Jens komen steevast bij de tegen partij. Het is geen voetballen meer aan de KGB kant maar tegenhouden. Dat gaat 5 minuten goed maar dan is het toch echt de spits van HSV die koeltjes de bal langs Jens schuift 1-3. Als een afstandsschot over onze sluitpost binnenkant paal, en de andere paal het doel verlaat lijkt het geen doelpunt. Maar schijn bedriegt de bal kwam via de zijlat die het net op zijn plaats houdt het doel uit, doelpunt HSV 2-3. Er is nog een krappe twintig minuten te spelen en dus voor de geel/zwarten uit Hoorn nog tijd genoeg om het tij te keren. De vaste volgers met een ijzersterk geheugen herinneren de thuis wedstrijd in seizoen 2016-2017 van ons tegen deze tegenstander nog wel. Toen gaven we een 3-0 voorsprong uit handen en werd het uiteindelijk 3-3. Met goede reddingen van Jens en een engel op de lat kunnen we nog net het hoofd boven water houden. Als na 12 minuten de zon achter de wolken verdwijnt zien we weer een glimp terug van KGB JO10-1 voor de rust. Lucas is de eerste die na lange tijd in de buurt van het doel voor langs schiet. Een mooie solo van Tristan wordt door de keeper klemvast gepakt. En ook Robin en Stijn krijgen weer kleine kansjes voor het vijandelijke doel. Met een stand van 2-3 en 20e minuten gespeeld wordt een counter van HSV Sport net voor de lijn door Silke gekeerd, ik telde hem al. De energie van HSV lijkt weg te zijn gevloeid en dat geeft twee goede mogelijkheden voor Tristan om het af te maken. Beide kansen gaan voor het doel langs en aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Bij de volgende mooie aanval van KGB komt de bal bij Stijn, die schiet niet maar kapt de keeper uit en tikt de bal koeltjes in het net 2-4. In deze fase zijn we weer sterker en krijgen we een hoekschop. Deze wordt breed gelegd op Timo die hard op de lat schiet. Vlak voor het einde van de speeltijd onderschept Rens de bal en geeft perfect mee op Tristan die de eindstand op 2-5 bepaald. Al met al een goede eerste helft, een moeizame start in de 2e helft en een prima slot akkoord zorgen ervoor dat we weer een winst kunnen bijschrijven.  Is dit er weer ééntje in de reeks van de Magic 7? We rekenen hem goed 2+5=7.

Net als op de N23 heeft KGB JO10-1 de weg omhoog gevonden. Er zullen na de herfstvakantie nog een aantal hobbels genomen moeten worden. Maar na 4 wedstrijden spelen zijn we van de laatste plaats in de competitie opgeklommen naar de 3e plaats. Blijf goed trainen want alleen dan kunnen we de ingeslagen weg volhouden en doorstomen naar plek twee. Geniet volgende week van jullie vrije weekend.