1e klasse 3

10 februari 2018 9:00

Scheidsrechter

Sietze van Leeuwen

10 Februari de winterstop is eindelijk voorbij, zonder dat het winter is geweest. Omdat koning Vorst niet echt langs is geweest heeft Nederland meteen te maken met een serieuze griepgolf. Ook bij KGB hadden we hier mee te maken. Op het diepte punt stonden we met 9 spelers van de 19 JO10-1 en JO10-2 spelers op het veld. Maar vlak voor de start van de voorjaarscompetitie kruipt iedereen weer uit de lappenmand. Maar in de dagen voor de wedstrijddag begint het dan toch nog te vriezen. Zou de wedstrijd tegen HSV Sport wel doorgaan? Op de donderdagavond training is het veld tegen 19:00 kneiter hard. Gelukkig zet de vorst niet door en kan er vandaag gespeeld worden.

We komen in het voorjaar uit in de 1e klasse. Als opwarmer staat de wedstrijd KGB JO10-1 tegen HSV Sport JO10-1 op het programma. Dit team uit Hoorn zat voor de winter bij ons in de competitie, maar is zeker geen makkelijke opponent. In het boek van de coach staat te lezen dat we de uitwedstrijd tegen HSV 0-3 voor kwamen maar dat het na rust spannend werd. We hadden die wedstrijd na rust ook kunnen verliezen! Terug naar vandaag: Windstil, een beetje mistig en bijna geen wind, lekker voetbal weer. Stijn heeft zich na de griep net op tijd bij de groep gevoegd en dus zijn we compleet. We spelen op het A-veld en bij gebrek aan scheidsrechters hebben we geluk dat Silke’s broer Sietze een extra wedstrijd wil fluiten. Coaches Patrick en Aldo hanteren dezelfde opstelling als voor de winter, never change een winning team, moeten ze gedacht hebben. Om 09:00 gaat het los. Beide ploegen tasten elkaar een beetje af. KGB heeft meer balbezit zonder echt grote kansen te creëren. KGB JO10-1 blijft goed in de positie en geeft nagenoeg niets weg.  Het eerste schot van Tristan wordt gered door de keeper. We missen wat wedstrijdritme en hebben de pech dat Timo niet goed uitkomt met zijn passen en zo niet vol kan uithalen (want als dat gebeurd weten we wel hoe laat het is). De beste kans is voor Stijn als hij een voorzet van Robin op waarde schat en de bal langs de keeper schiet. Een verdediger van de geel zwarten kopt de bal van de doellijn. Met de snelheid van Silke en het goed opstellen van Rens kan er alleen van afstand geschoten worden. En daar staat Jens vandaag zijn mannetje dus geen schijn van kans voor de tegenstander. Met nog vijf minuten te gaan ziet Tristan Stijn vertrekken en zijn voorzet is op maat. Geen spelers op de doellijn dit keer en dan weet Stijn wel raad met de kans 1-0. Elke zes minuten wisselen de coaches twee spelers. De snelle spits van HSV is van Silke verlost (staat wissel) en stoomt langs de lijn op. Stijn gaat in de achtervolging maar zijn lichaam is helemaal leeg. Voorzetten vanaf de achterlijn zijn moeilijk te verdedigen. Als je hem laat gaan als verdediger schiet de spits de bal erin en als je hem raakt als verdediger moet je het goed doen. Martijn wil de bal wegwerken maar raakt het leer verkeerd en dan is ook Jens kansloos 1-1. Na deze gelijkmaker is het meteen rust.

We kunnen terugkijken op een goede eerste helft. Voetballend zag het er goed uit tot het doel van HSV, daar miste de scherpte nog een beetje. Maar genoeg vertrouwen voor het tweede bedrijf. Tactisch schuiven we de wisselbeurt van Stijn naar het midden van de 2e helft omdat hij geen 20 minuten aan 1 stuk kan spelen. Drie minuten na de limonade is het raak. Tristan zijn schot is hard en geplaatst 2-1. Silke heeft haar tegenstander al de hele wedstrijd onder controle en stapt bij een uittrap van de HSV keeper goed in en onderschept de bal. De pass naar Stijn is op maat en die maakt de 3-1 met een geplaatst schot. Robin werkt hard en schuwt de duels met de grootste Hoorenees in het veld niet. Robin veroverd de bal en omdat we elkaar makkelijk vinden gaat het snel via Tristan naar Lucas die vervolgens naast het doel schiet. Met deze voorsprong komen we niet snel genoeg terug na een aanval en moeten Timo, Rens, Silke en Martijn het vuile werk opknappen. En ze komen er niet door. Jens is gegroeid in de winter want de hoge ballen zijn vandaag allemaal voor hem. Na een minuutje of vijf pakken we de draad weer op. De bal gaat van Robin via Rens naar Lucas die de 4-1 hard in de touwen schiet. Dit is tevens de eindstand. De eerste punten van de nieuwe competitie zitten in de tas. Lekker gespeeld en ook nog gewonnen, top! Dat brengt ons voor een week op de eerste plaats in de 1e klasse – 3.