KGB JO10-1

Competitie

1e klasse 3

17 februari 2018 10:00

Vandaag staat in het teken van de huldiging van JO10-1 als kampioen van de najaar competitie. Nu pas zal de oplettende lezer opmerken. Maar dat is niet zo raar. In deze competitie stonden we 6 punten voor met nog 1 wedstrijd te spelen en onze concurrenten HSV Sport en Westfrisia moesten nog 2 wedstrijden spelen. Via de KNVB hadden we te horen gekregen dat deze in Januari nog ingehaald konden worden. Je moet de huid nooit verkopen voordat de beer geschoten is. En natuurlijk was de kans heel heel heel klein dat we het kampioenschap lieten glippen. Maar je weet het maar nooit. Het zal niemand ontgaan zijn dat momenteel de olympische winterspelen gehouden worden. Ik noem Sven Kramer, Irene Wurst, Esmee Visser, Ted-jan Bloemen, Patrick Roest, Kjeld Nuis. Allemaal niet zeker totdat de laatste rit voorbij was. Goed weer terug naar het voetbal. KNVB heeft geen wedstrijden voor onze poule gepland dus houden we de voorsprong en zijn we officieel kampioen. Bij de olympische spelen gaan de medaillewinnaars de volgende dag naar Medal Plaza voor de huldiging. Onze toppers doen het een ruime maand later op Rozeboom Medal Plaza. Na de uitwedstrijd tegen Wesfrisia JO10-1 gaan we naar terug naar KGB voor de huldiging.

O ja de tweede wedstrijd uit tegen Westfrisia JO10-1 stond vandaag eerst op het programma. Ook een tegenstander die mee is gekomen uit de tweede klasse. Het zou natuurlijk lekker zijn als we met de winst naar de uitreiking gaan. En de haringhoppers kunnen het ons flink lastig maken. Vorig seizoen verloren we met 3-1 en ook de wedstrijd voor de winter was knotsgek. We kwamen voor de limonade 1-3 achter en na de rust konden we het tij nog net keren en werd het 7-5. Maar goed in deze competitie verwachten we geen uitslagen boven de tien en dat hoeft ook niet. Als we s ’morgens op de voetbal.nl app kijken zien we 3 afgelastingen bij Westfrisia en ook een aantal bij de buren van de Zouaven. Gelukkig gaat onze wedstrijd op het A-veld gewoon door. Rens en Lucas beginnen als wissel zodat we starten met Jens op doel, Silke en Martijn in de verdediging. Op het middenveld spelen we met Tristan, Timo en Stijn van links naar rechts en als diepe spits Robin. We beginnen net als vorige week rustig aan de wedstrijd. Het spel is op de helft van de tegenstander maar we nemen geen risico om zo een counter te voorkomen. Het eerste wapenfeit is na 5 minuten spelen een schot van Timo over het doel. Na een minuut of tien spelen komen onze toppers pas echt uit hun schulp. Een mooie aanval met een steekbal van Robin op Tristan. De centrale verdediger zet een nuttig blok zodat Tristan zijn opmars wordt gestopt. Als Silke voor haar man kruipt en de bal meegeeft op Lucas kan laatstgenoemde Tristan instelling brengen. Die kapt op zijn beurt de keeper uit en kan dan eenvoudig de bal in het lege doel schieten 0-1. Een mooie combinatie die begint bij Robin gaat naar Lucas. De rush naar het doel is goed maar dan komt Lucas die niet goed uit met zijn passen als hij wil schieten. De bal gaat naast het doel en dan is het bijna die dekselse Stijn die er zijn voet tegen aankrijgt, net naast. Kwam vorige week Timo steeds niet goed uit bij de schietmomenten nu is het wel raak 0-2. In de verdediging wint Silke elk duel en samen met Martijn en Rens wordt er weinig tot niks weg gegeven. Er komen natuurlijk altijd kansjes, een lastig schot met stuit wordt door Jens naast het doel getikt. Ook komt Jens goed uit als de spits van Westfrisia uit het oog verloren is. Hij springt op de bal als bij rugby in de scrum en komt met de bal als winnaar uit de strijd. Vlak voor rust komen we met 3 man op het doel van de Enkhuizers af en het schot van Tristan wordt door de keeper niet goed gepareerd en verdwijnt in het doel 0-3. Het is meteen rust.

Het spelbeeld was hetzelfde als vorige week tegen HSV met het belangrijkste verschil dat we nu voor staan. We zijn er nog natuurlijk nog niet want ook Annouk van der Weijden stond nog op zilver voor de laatste rit en stond aan het eind van de dag ook met lege handen. Een kwestie van goed bij de les blijven. En dat doen we zeker, het is al snel raak. Een aanval over links wordt door Robin met links voorgegeven waarna Timo ook met links de 0-4 binnen schiet. Ja heren we hebben gezien dat jullie beide met links de bal schoten, zo zie je dat je linkerbeen trainen geen kwaad kan. Er komt meer ruimte en nu is het Rens die voor het vijandige doel opduikt. Zijn schot wordt tot 2 maal toe gestopt door de keeper. Als Tristan twee minuten later zijn tegenstander uit kapt en de bal snoeihard in de kruising schiet is het 0-5 en breekt er iets bij onze tegenstander. En KGB JO10-1 voelt dat de tegenstander KO kan en doet er nog een schepje bovenop. Verre ingooi van Silke over alles en iedereen heen komt bij Tristan die recht op zijn doel afgaat en er 0-6 van maakt. De 0-7 is van Lucas als hij als een komeet vertrekt van eigen helft. De blanke Usain Bolt loopt iedereen eruit en blijft koel oog in oog met de keeper. Nu nog even het juichen als bliksemschicht oefenen, dan krijg je misschien ook champagne van Usain. Na een mooie combinatie tussen Lucas, Timo is het Robin die zijn doelpuntje mee pikt 0-8. Dan meldt Stijn zich aan de zijlijn: “Hoeveel staat het? Oh 0-8. Krijgen we nog steeds Snickers bij tien doelpunten verschil?” Na de griep heeft Stijn blijkbaar honger en maakt op wilskracht 0-9. Als even later de bal door de keeper wordt losgelaten is Stijn er snel bij om de 0-10 te maken. Zo die Snickers zijn binnen moet hij gedacht hebben. Vlak voor tijd komt de einduitslag op het scoreboord. Timo legt de bal met de buitenkant van de schoen panklaar voor Lucas die er 0-11 van maakt. We zijn lekker op dreef in deze competitie, ga zo door! Tijdens het nemen van de strafschoppen staat de uitslag al op voetbal.nl. Dat kan natuurlijk niet juist zijn maar dat zien we van de week wel weer. Snel even douchen en dan naar Rozeboom Medal Plaza voor de huldiging.