Scheidsrechter

Linze de Jong

Accommodatie

Onbekend

Er zit een hele dag tussen onze laatste wedstrijd en de ontmoeting van vandaag tegen VVS ’46 uit Spanbroek. Als topclubs meerdere wedstrijden in een paar dagen moeten spelen is het een klaagzang. Te weinig rust wordt er geroepen, maar in de kleedkamer van KGB hebben ze er zin in. Het is het pinksterweekend met op derde pinksterdag de kortebaan draverij op de Westerbuurt in Venhuizen. KGB JO10-1 is compleet dus onze toppers kunnen lekker draven op het kunstgras van veld A2. De tegenstander VVS doet nog volop mee voor de bovenste plaatsen en dat beloofd wederom een mooie match te worden. Voor ons zou winst definitief de tweede plaats betekenen.

Het is een stuk frisser als donderdagavond maar heerlijk weer om te voetballen op sportcomplex de Rozenboom. De eerste KGB aanval gaat over rechts waar Robin de bal, met als tussenstation Tristan, bij Stijn krijgt. Zijn schot wordt geblokt door de keeper. Na deze kans is het VVS dat oppermachtig is. Met goed combinatiespel hebben onze spelers het lastig. Een schot van VVS op onze doelman zijn de eerste voortekenen. Daarna is het wederom een mooie VVS aanval die door Jens over het doel wordt getikt. Het blijft 0-0 in deze fase en soms komen we voorzichtig uit de verdediging. Na 9 minuten spelen speelt Silke de bal strak in op Lucas. Hij kapt knap zijn man uit en schiet op doel. Ook nu ligt de keeper in de weg om tot scoren te komen. Bij de daaropvolgende hoekschop van KGB gaat de bal rakelings voor het doel langs. In dit mini offensief van de thuisclub schiet Tristan nog over het doel. De toeschouwers kijken er niet van op dat VVS na 13 minuten spelen de score opent 0-1. Nu is het oppassen geblazen dat de score niet verder gaat oplopen. Jens kan met een knappe redding erger voorkomen. Met nog zeven minuten te spelen wordt het spel van KGB beter. Bij een hoekshop heeft de mee opgekomen Rens de pech dat zijn bal tegen de paal gaat. Bij een nieuwe hoekschop is het Timo die kan uithalen en nu is het eerst de keeper en dan de paal die redding biedt. De beste kans op de gelijkmaker is als Tristan de bal bij Timo krijgt die op zijn beurt Stijn bij de tweede paal bereikt. Zijn lichaam hangt te ver achterover zodat zijn schot de kracht mist en ook nu de keeper de nul kan houden. Een counter van VVS wordt fraai uitgespeeld en zo komen ze in de 21e minuut op 0-2. Onze toppers laten zich door deze nieuwe tegenslag niet van de wijs brengen en gaan door met aanvallen. Robin geeft de bal voor en Timo kopt over het doel. Een schot van laatstgenoemde kan maar net door de Spanbroeker goalie over het doel worden getikt. Uit deze hoekschop kopt Timo raak 1-2. Als onze laatste mogelijkheid net naast het doel beland is deze stand tevens de ruststand.

Het is rust en we kijken tegen een 1-2 achterstand aan. We hadden vlak voor de rust een betere fase en statisch gezien doen we het na rust beter als ervoor. Behalve dan de wedstrijd uit tegen de Blokkers waar we na de draai niet meer tot scoren kwamen. En dat is dan ook ons enige verlies partij tot nu toe. Op zich lopen we beter als afgelopen donderdag maar we verdedigen te ver van onze man. En dan geef je een team als VVS de ruimte en gelegenheid om te voetballen. En dat kunnen de mannen in het oranje als de beste. Dat moet de tweede helft beter willen aanspraak kunnen maken op de winst.

De limonade van ome Henk geeft ons nieuwe energie. Tristan draaft als vanouds en dwingt de keeper van VVS onmiddellijk te redden. Robin is nadrukkelijker aanwezig en brengt met een fijne pass Stijn instelling. Weer is het net niet voor Stijn. Wederom een solo van Tristan waar het schot op doel net naast gaat. De volgende aanval is raak. Tristan komt door het midden en speelt Robin op rechts in, zijn voorzet is zo strak voor het doel dat de VVS verdediger de bal voor Stijn zijn neus wil wegschieten. Zo dicht op de doellijn is de kans dat je hem in eigen doel prikt en dat gebeurt ook bij deze voorzet 2-2. Meteen na dit doelpunt is het Timo die de 3-2 er in schiet, we staan voor het eerst in deze wedstrijd voor. VVS is nog steeds een goede ploeg maar nu onze verdedigers Martijn, Silke en Rens nog korter op de man verdedigen blijven de echt grote kansen uit. En opnieuw is er een mogelijkheid voor ons, Lucas draait weg van zijn man en schiet op doel. Dit schot (en andere schoten eerder) zijn te dicht bij de keeper om deze echt in de problemen te brengen. Na 14 minuten is het Robin die op links een raar schot op doel aflevert die zomaar het doel in rolt 4-2. Het lijkt vanaf mijn positie een eigendoelpunt van de verdediger na een communicatiefout met de keeper. Videoscheidsrechters staan na de wedstrijd tussen Emmen en Sparta in de play-offs ter discussie maar in dit geval toch maar even raadplegen. En wat blijkt na de beelden uitvoerig bekeken te hebben: Door het vele effect wat Robin aan de bal gaf ging de bal door de benen van de verdediger. Dit tot grote verassing van de keeper die de bal vervolgens over zijn hand zag hupsen. Het is dus officieel een doelpunt van Robin :). In ieder geval een lekkere marge voor de toeschouwers die naar een spannende wedstrijd staan te kijken. En bijna wordt deze marge weer 1 als VVS er goed uitkomt. De voorzet van rechts komt bij de spits. Ik telde het doelpunt al maar een knappe redding van Jens voorkomt dit. Het lijkt wel alsof hij de bal ergens uit zijn binnenzak vandaan haalt (tuurlijk weet ik ook wel dat een keepershirt geen binnenzakken heeft). Het slotakkoord is weer voor de thuisclub. Eerst is het Timo die de bal net naast het doel schiet op aangeven van Tristan. Dan is het Tristan die zijn bal voor het doel langs ziet gaan. De langste man van het veld Lucas zal ook wel de langste tenen hebben maar deze zijn zelfs te klein om het schot van Tristan het laatste zetje te geven. Bij een hoekschop kopt Stijn naast, het zit hem vandaag niet mee. Als toparbiter Linze al op het punt staat om deze symfonie af te blazen counteren we nog 1 keer. Timo is op rechts alleen als de bal vanuit de verdediging de ruimte in wordt geschoten. Hij kijkt, passeert zijn directe tegenstander en ziet vanuit zijn ooghoek de opkomende Stijn. Die heeft heel wat meters overbrugt om voor het doel te komen. De voorzet van Timo is op maat en dan haalt Stijn verwoestend uit. Weer (bijna) recht op de keeper, maar deze keer zo hard dat de bal wel het doel in moet gaan 5-2. Na het eindsignaal zijn de spelers opgelucht en blij.

We hebben gedaan wat we moesten doen. Vooral de tweede helft was van onze kant heel sterk met vier doelpunten en geen tegen treffers. Prima het advies van de coaches opgevolgd en met goed voetbal, strijd en passie een achterstand omgebogen naar winst. Met zijn allen zaten we korter op de tegenstander zodat zij niet het Tika Taka spelletje van voor rust konden spelen. Elke keer leren we er weer een beetje bij, grote klasse! Volgende week spelen we de topper tegen Purmersteijn JO10-3. De ploeg uit Purmerend heeft zijn wedstrijd vandaag ook gewonnen zodat wij volgende week alleen op gelijke hoogte kunnen komen door van ze te winnen. Op naar volgende week.