1e klasse 3

10 maart 2018 9:00

Scheidsrechter

Danilio Schrandt

Het is inmiddels alweer 3 weken geleden dat de voetbalschoenen uit het vet gehaald konden worden. Een vakantie met een ijzige kou hield onze toppers van de velden. Zelf deze week met hogere temperaturen kon er op maandag niet getraind worden vanwege opdooi. En training is hard nodig met de tegenstander die we vandaag tegen komen. En onze toppers doen het gewoon goed deze competitie. Met overwinning op HSV en Westfrisia staan we fier bovenaan in de ranglijst. Maar vandaag staat Volendam JO11-4 op het programma. En dat is natuurlijk andere koek. Ook dit team heeft zijn eerste twee wedstrijden gewonnen en kan worden gezien als het neusje van de zalm paling in deze competitie.

We zijn compleet en dus twee wissels langs de kant. Maar met de temperaturen van vandaag is het aangenaam toeven langs de lijn (ook al denken de wissels daar heel anders over, die willen het liefst zo snel mogelijk weer binnen de lijnen. De eerste twee die dat ervaren zijn volgens het wisselschema van de coaches Stijn en Timo. Dus beginnen in het veld Jens, Martijn, Silke, Tristan, Rens, Robin en Lucas (van achter naar voor, van rechts naar links). Als het startschot heeft geklonken zien we beide ploegen elkaar een beetje aftasten. Na een ingooi van Silke wordt het eerste schotje van Lucas op het doel van Volendam losgelaten, geen probleem voor de keeper. Het spel golft op en neer als een visserskotter met zuidwestenwind in het markermeer. Onze toppers gaan de duels goed aan en dat doen de wijdbroeken ook. Bal van Lucas in het zijnet en een lastige hoekschop van de Volendammers zijn de weinige kansen in deze fase. Na 15 minuten spelen gaat Tristan op avontuur. De keeper van het andere oranje komt graag en ver zijn doel uit om het gevaar in de kiem te smoren. Een mooie kans voor KGB verijdeld en met een gelukje komt de bal van de keeper in de voeten van een medespeler. De aanval gaat dan snel richting Jens die het eerste schot weet te stoppen maar in 2e instantie schiet de spits binnen 0-1. Oei dat gaat een lastige ochtend worden. Toch zijn we goed begonnen aan de wedstrijd en zijn we fel in de duels. Drie minuten na de openingsgoal weet Silke de bal te onderscheppen en is de steekbal op Tristan ook prima. Met een verwoestend schot beland de bal van Tristan in de kruising onhoudbaar voor de keeper 1-1. Bij elke aanval van de uit club zijn ze op zoek naar de ruimte om op doel te schieten. In de volgende aanval blokt Silke het schot van de spits maar komt de bal bij een medespeler. Stijn stort zich met gevaar voor lijf en ledematen voor de bal en kan zo een doelpunt voorkomen. Wat een wedstrijd is dit, het kan nu echt alle kanten op. Hoekschop KGB, de bal komt terug bij Stijn. Er is geen ruimte voor een schot, dan maar even kappen en de bal met uiterste precisie door de mazen van de verdediging schieten 2-1. En weer twee minuten later lobt Timo de bal over de verdediging en dan is de ruimte daar voor Tristan. Hij gaat richting doel maar daar is die dekselse keeper weer. Hij schiet de bal weg, maar nu heeft hij minder geluk, de verdediger krijgt de bal tegen zijn knie en beland zo in het doel 3-1. Vlak voor rust krijgt Volendam nog een vrije trap die over het doel wordt geschoten.

Lekker om met een voorsprong te gaan rusten maar Volendam gaat na rust uit een ander vaatje tappen om zo de achterstand om te buigen. En het lijkt wel of KGB overrompeld wordt. Een snelle uittrap komt bij een oranje shirt die vervolgens op de lat schiet. We hebben mazzel als er weer een bal op de lat wordt geschoten en dat het vizier van de Volendammers niet op scherp staat. De schoten landen allemaal op de dijk achter veld A2. Rens is vandaag ijzersterk en kan na 6 minuten spelen nog net zijn grote teen tegen de bal krijgen. De bal komt bij de spits die ondanks het hinderen van Martijn de 3-2 kan binnen schieten. De spanning is weer terug in de wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap is er een actie van Tristan en is de marge weer twee 4-2. In deze fase van de 2e helft is Volendam de bovenliggende partij. Soms staan worden er spelers voor het doel over het hoofd gezien zodat Jens de kans krijgt om redding te bieden en dat doet hij dan ook. Uitbraak Volendam 4-3. Ook wij proberen het met een strakke voorzet van Stijn moet Lucas eigenlijk koppen maar probeert het met de voeten. Rens blokt maar weer eens een schot. Het is even dweilen met de kraan open. Telkens als wij aanvallen komt er een counter en nu is het 4-4. Er zijn nog 7 minuten te spelen, wat een ontknoping van de wedstrijd.  Volendam wil nog wel en ook bij ons ontbreekt het niet aan de vechtlust. Aanvallend komen we er niet door, dus probeert Tristan het van afstand 5-4. Het valt op dat vandaag elk doelpunt van ons met gejuich wordt ontvangen door de spelers. Onze toppers moeten tot het uiterste gaan en doen dat ook. We zitten in de dying-seconds van de wedstrijd. Volendam gaat ervoor en stuurt de keeper mee naar voren. De bal wordt onderschept en komt bij Stijn. Hij wil hem langs de keeper spelen die zijn hand uitsteekt. In tweede instantie krijgt Stijn de bal alsnog langs de keeper. Robin krijgt de bal en mikt deze vervolgens precies langs de verdedigers in het lege doel 6-4. De keeper klaagt nog bij de scheidsrechter dat hij hands maakte, maar die klacht wordt door de scheidsrechter naar de klaagmuur in Jeruzalem gestuurd. Een wedstrijd vol passie, strijd en voetbal die we uiteindelijk naar ons toe kunnen trekken. De Snickers die jullie nog te goed hadden was zeker verdiend!!