KGB door naar halve finale West-Friesland Cup

KGB JO15-1

5 - 1

VVS 46 JO15-1

Datum

3 mei 2018 19:00

Scheidsrechter

Wilfried Grippeling

Accommodatie

Onbekend

Op donderdag 3 mei heeft KGB VVS'46 met 5-1 verslagen. Het team is door naar de halve finale. De twee wedstrijden die moeten worden gespeeld zijn tegen West-Frisia uit Enkhuizen.

Vooraf toch wel een beetje een hard hoofd erin. VVS heeft doorgaans ook wel een goede jeugd. KGB maakt gebruik van het recht om drie dispensatiespelers te gebruiken. Dat zullen alle verenigingen wel doen, naarmate ze verder komen. Je kunt het er mee eens zijn of niet, de mogelijkheid wordt geboden. Coach Joey gebruikt er "maar" twee: Mike van Ammers en Brett Schooneberg. Van invloed is hun deelname zeker, maar op een positieve manier. De anderen trekke zich duidelijk op, aan hun niveau. De speelvreugde straalt er vanaf.
Joey van Westen leidde de weg voor ons, in de eerste helft. Al in de tweede minuut scoorde hij, op aangeven van Mike. 1-0. Niet lang daarna een poging van Brett, die op de lat belandde.
Bij een van de spaarzame aanvallen van VVS, greep Peter Jong, de keeper, even mis, maar Mike redde nog op de doellijn. Na een paar lukrake hogen ballen op het middenveld, krijgt Joey balbezit, rent naar het doel en scoort beheerst. 0-2. 
Ander hoogtepunt was een actie van Brett, hij knalt de bal keihard naar voren, maar via de knie van de scheidsrechter, knalt de bal keihard in het gezicht van de scheidsrechter. Gelukkig zaten al zijn tanden er nog in en na een korte pauze, kon hij zijn fluitconcert vervolgen.
Yoep kreeg ook nog een goede mogelijkheid, maar de VVS-keeper bracht nog nét redding. VVS had feitelijk weinig in te brengen, maar werden door onszelf in het zadel geholpen. Weifelend uitverdedigen werd door VVS afgestraft en uit het niet was het 2-1.
Yoep kreeg nog weer een goede kans, maar schoot nét over het doel. Gelukkig scoorde Joey nog maar weer eens, vlak voor de rust, zodat we toch nog geruststellend, aan de limonade konden. 3-1.
Al gauw leek de wedstrijd beslist toen Mike, Dylano bediende en Dylano fraai scoorde. 4-1.
De langgeblesseerde Herman stond eindelijk weer eens blessurevrij langs de lijn, om in te vallen. Hij beloonde zichzelf al gauw met een strak doelpunt. 5-1. Hij kreeg nog een paar mogelijkheden, maar bij de ene inzet tikte de keeper de bal nog nét over het doel.
Na een fraaie steekpass van Brett, kon de keeper de mooie inzet van Herman nog nét ongedaan maken.
Het slotakkoord was voor Dylano. Maurits kreeg een corner te nemen. Damian kopte fraai in. De keeper kon nog half redding brengen, maar Dylano stond op de juiste plek om nog binnen te schieten. 6-1.
Keeper Renzo, in de rust, ingevallen voor Peter Jong, had zijn handen amper vuil hoeven te maken.
Renzo, Peter, Yoep, Joey, Herman, Rens, Derck, Rob, Tim, Damian, Yarno, Warre, Dylano, Ismaël, Menno, Maurits, Brent, Sem, Alex, Fabian, Brett en Mike, op naar de halve finale tegen West-Frisia.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!