KGB 1 is aanvallend onmachtig tegen Westfriezen

Scheidsrechter

O.JANS

Accommodatie

Onbekend

Een wereld van verschil: vorige week eindigde de wedstrijd van KGB tegen SEW in een waar doelpuntenfestijn (7-5), tegen Westfriezen blijft de teller op één treffer staan. In Zwaags voordeel: 0-1.

Zeven tegentreffers kreeg Joost Volten een week geleden te verwerken. Tegen Westfriezen neemt hij sportieve revanche. De beloning in de vorm van punten blijft echter achterwege. Dat zou ook teveel waardering zijn voor een wedstrijd waarin KGB aanvallend onmachtig bleek. Waar het in feite maar één werkelijke kans kreeg, kort voor de rust, die Michael Helfensteijn van dichtbij gekeerd zag door doelman Stefan Punter. Maar Volten bewijst tegen Westfriezen dat het zevental doelpunten die SEW tegen hem maakte, een uitzondering betreft. In de tweede helft behoedt de keeper zijn ploeg meermalen voor een grotere achterstand.

De wedstrijd tegen SEW liet Volten snel achter zich. ,,Ik sluit me snel af voor negatieve geluiden over die wedstrijd. Uiteindelijk gaat het wel over in gein. Beetje voetbalhumor. Het maakte wel dat we, als defensie, de koppen bij elkaar hebben gestoken en goede afspraken hebben gemaakt.’’

Maar ook Westfriezen creëert tegen KGB een hoop kansen. Met een goede dag had de aanvalslinie van de ploeg van Patrick Huisman er óók zeven kunnen maken tegen Volten. ,,Toch ging het beter dan vorige week’’, stelt de sluitpost na afloop van de wedstrijd. ,,De afspraken die we gemaakt hadden, werden beter nagekomen. Ik houd hier een beter gevoel aan over dan de wedstrijd van vorige week.’’

Westfriezen is tegen KGB de betere ploeg. Is dat ook verplicht, gezien de stand op de ranglijst. Maar de laatste overwinning van de gasten is alweer een tijd geleden. In de matige eerste helft komt de ploeg uit Zwaag op voorsprong als de geheel vrijstaande Welsey Mak een voorzet van Dave Beerepoot in de verre hoek mikt. Dé kans op de gelijkmaker komt van Helftensteijn maar Punter kiest op intuïtie voor de juiste hoek.

Na rust probeert Westfriezen het verschil te maken. Met invaller Max Broers krijgt het middenveld meer diepte. KGB probeert zich onder de druk vandaan te voetballen maar is te onnauwkeurig in de passing.

Kansen van de bezoekers worden gepakt door Volten. Ook in de slotfase is hij de situatie de baas als Youri Akkerman alleen op hem af komt. Volten keert de inzet en wordt bij de rebound geassisteerd door Jens Kesting.

KGB: Volten; Kesting, Compas, Smit, Appelman; Edelenbosch, Gedik (73. Bulterman), De Roo, Ruiter (59. Raven); Zwaan (52. Blom), Helfentsteijn.

Westfriezen: Punter; Kramer (73. Van Diepen), Gieltjes, Rood, Beerepoot; Steenman, Bartele, Van Beek (46. Broers), Apreda (90. Peschier), Akkerman, Mak,