Doelman Jord de Boer kopt KGB 2 naar punt tegen Spirit

KGB 2 (zon)

Competitie

2e klasse A

8 maart 2020 11:00

Het is minuut 95 van de wedstrijd Spirit 2 - KGB 2. De stand is 2-1 voor Spirit wanneer KGB nog een corner krijgt. Bram geeft de bal voor en bij de tweede paal gaat Jord vol voor de bal en kopt de (verdiende) 2-2 tegen de touwen.

Vandaag was de laatste wedstrijd voor KGB in de tweede periode, de streekderby tegen Spirit. Op het snelle kunstgras kreeg KGB snel een tegenvaller te verwerken door de blessure van Tim, Joep was zijn vervanger. Kort daarna opnieuw een domper, Spirit kwam op 1-0. KGB had het lastig op het snelle kunstgras en had de eerste helft moeite om de bal in de ploeg te houden. Toch kreeg het wel mogelijkheden op een doelpunt maar aan de andere kant was Spirit ook een aantal malen gevaarlijk.

In de rust 1 wissel, Jurgen kwam in de ploeg voor Reynaldo. In de tweede helft had KGB het betere van het spel en kwam het ook terecht op 1-1. Een te korte terugspeelbal van de verdediger van Spirit en Bram wist dit buitenkansje te benutten. Waar KGB steeds meer ging drukken en recht had op de voorsprong viel de goal 10 minuten voor tijd aan de andere kant. Een scherpe voorzet vanaf links werd door Joep in eigen doel gekopt. KGB ging alles of niets spelen en kreeg ver in blessuretijd door de goal van Jord het punt waar het minimaal recht op had.

KGB 2 zit nu in de wachtkamer voor de tweede periode omdat er nog wedstrijden ingehaald moeten worden maar pakt tegen de top 3 (HSV, Den Helder en Spirit) 7 punten en kan vol goede moed aankomende zondag tegen RKEDO aan de derde periode beginnen.