Strandvogels 1 (zon)

8 augustus 2020 19:00

Na de eerste trainingsweek stond er voor KGB een oefenwedstrijd op het programma tegen het Onderdijker Strandvogels, 4de klasser, en dit seizoen onder leiding van het Enkhuizer trainerskoppel Patrick de Vries en Peter Smit.
Er zijn behoorlijk wat basisspelers bij KGB 1 vertrokken, allen op zoek naar een “nieuwe uitdaging” na een voor KGB matig verlopen Corona seizoen.
Kansen dus voor andere spelers om een basisplek te veroveren in de ploegen van Piet Wiersma en Jeroen Visch. De selectie bestaat dit seizoen in beginsel uit 39 spelers (3 keepers). Verheugend is te melden dat er 8 spelers zijn overgekomen uit JO19-1.
De trainers hadden voor deze zaterdagavond gekozen om met twee teams uit te komen.

Voor de rust:
Joost Volten, Brett Schoonenberg, Damy van Gijzen, Kevin Feij, Joep Deen, Erdinç Gedik, Mike van Ammers, Arnaud Graansma, Bram Zwaan, Sylvio Bulterman en Michael Helfensteijn.
Na de rust:
Renzo Koophof, Robbert Karel, Pepijn Groenewal, Daniël van Vuure, Elijah de Haas, Luuk Verhoeks, Jochem de Wit, Marijn de Wit, Pedro Raven, Kevin El Amrani en Jasper de Wit.

Overige spelers nog op vakantie, niet beschikbaar, geblesseerd of niet geselecteerd.
Scheidsrechter voor deze partij Ton Hof, toeschouwers over de honderd.

Met de hitte viel het mee. De wedstrijd begon pas om 19.00 uur en een de blauwe hemel had plaatsgemaakt voor een wolkendek wat enige verkoeling gaf.
Beide teams begonnen energiek aan de wedstrijd. Snel was al wel te zien dat Strandvogels beter op elkaar was ingespeeld. Dit team heeft weinig mutaties gehad en weet wat ze van elkaar kunnen verwachten.
Bij KGB was het wat onrustig. Wel veel inzet en meters maken maar ook veel misverstanden. Veel kansen gaf KGB echter niet weg. Achterin stond nieuwkomer Damy van Gijzen (West Frisia) zeer rustig en met overzicht te verdedigen. Constant de goede keuzes makend.
In de loop van de 1ste helft creëerde KGB toch zo’n vier goede kansen. Bram Zwaan was er twee keer dichtbij, waarvan één een fraaie soloactie waardoor hij alleen voor keeper Hoogland verscheen. Hoogland redde bekwaam. Vlak voor rust een kopbal op de lat van Michael Helfensteijn. Joost Volten kreeg dus weinig te doen, Strandvogels kwam wel een aantal keren goed combinerend door maar de aanvallen werden op tijd onschadelijk gemaakt of de spelers stonden buitenspel.

Na de rust dus een compleet nieuw elftal binnen de lijnen voor KGB. Strandvogels was met 16 man naar Bovenkarspel gekomen en wisselde om het half uur.
Ook het nieuwe team had er zin in maar kwam van een koude kermis thuis. Na 30 seconden een slappe breedtebal achterin die onderschept werd door Tim Broersen en die rondde netjes af: 0 – 1.
KGB had vijf minuten nodig om van deze tik te herstellen maar daarna werd Strandvogels energiek bestreden. Er ontspon zich een interessante partij met over en weer kansen. De overgekomen junioren Renzo Koophof (keeper), Elijah de Haas, Luuk Verhoeks en Kevin El Amrani lieten zien er veel zin in te hebben en stuwden het team omhoog.
Achterin de verrassing van de voorbereiding. Pepijn Groenewal, boomlang en overgekomen uit het 8ste, maakt een goede indruk. Haakt prima aan en maakt goede keuzes in het veld. Leuk om te zien.
Ook na de rust was Strandvogels de beter ingespeelde ploeg maar met veel enthousiasme, inzet en ook goede combinaties bleef KGB bij en kreeg het ook kansen. Maar doelman Hoogland is ervaren en laat zich niet zomaar passeren.
Tien minuten voor tijd opnieuw een fout achterin en weer profiteerde Strandvogels direct. Dit keer Pim Duvalois die met een droge knal de goed keepende Renzo Koophof kansloos liet: 0 – 2. Hiervoor kopte Merlijn Weel voor Strandvogels op de lat.
Na een ruime 90 minuten floot scheidsrechter Hof voor het einde en KGB mag in deze fase van de strijd, ondanks de nederlaag, niet ontevreden zijn.
Er zit verfrissing en energie in de nieuwe selectie. We hebben nog 6 weken naar de competitie en die zullen we keihard nodig hebben om tot twee goed ingespeelde teams te komen. De jeugd klopt nadrukkelijk op de deur en met een grote selectie is het aanhaken of afhaken.

De komende twee weken staan er zeven oefenwedstrijden op het programma voordat we aan de bekerwedstrijden beginnen.

Na de wedstrijd hebben we nog een aantal uren gezellig op het terras gezeten. Dank gaat uit naar doelman Dirk, stofzuiger Appie en allround Kimmie voor de assistentie.