Groep 2 16

30 augustus 2020 11:15

Scheidsrechter

J.W. (Jan) Paul

Na een reeks van oefenwedstrijden vandaag de eerste wedstrijd voor de beker. Spirit was vandaag de tegenstander op Sportpark de Rozenboom. De laatste officiële wedstrijd voor de competitie onderbreking was uit bij Spirit waar Jord de Boer in de laatste minuut de 2-2 scoorde.

Spirit is gepromoveerd en speelt in de reserve eerste klasse dit seizoen. Voor KGB een mooie krachtmeting.

KGB had het eerste half uur de overhand en kwam na een kwartier terecht op 1-0. Na een overtreding op Sonny in de 16 ging de bal op de stip. Joep nam plaats achter de bal en de keeper stopte de strafschop. De scheidsrechter vond echter dat de keeper te snel van de doellijn kwam dus de strafschop mocht over. In de herkansing schoot Joep raak. Na een half uur verloor KGB de controle, Spirit ging met meer lopende spelers spelen en kwam in die fase ook terecht op 1-1. Het had zelfs kansen op de voorsprong maar bij rust was het 1-1.

In de rust een dubbele wissel, Tim kwam voor Daniel en Stijn voor Karel. Het was een open tweede helft met 2 teams die gretig op zoek gingen naar de voorsprong. KGB nam deze voorsprong, een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Joep schoot de bal in de muur, de afvallende bal kwam bij Sonny terecht en zijn voorzet werd door Stijn goed afgemaakt. Lang kon KGB niet genieten, 5 minuten later een solo van een Spirit speler die onderuit werd gehaald in de 16. Opnieuw ging de bal op de stip. Lars zat in de goede hoek maar de bal ging via de binnenkant van de bal binnen. Na een uur was het 2-2. Spirit werd iets sterker en kwam 20 minuten voor tijd op 2-3. Opnieuw een solo van een Spirit speler en de voorzet werd met de hak binnen getikt, 2-3.

Daniel Hart kwam er als stormram bij en de laatste minuut ging ook Pepijn mee naar voren waar KGB op zoek ging naar de gelijkmaker. Pepijn was uiteindelijk het dichtstbij maar zijn inzet kwam op de lat.
KGB had recht op een punt maar kreeg helaas niets. Wel was het een goede, leerzame wedstrijd waar de mannen zeker verder mee kunnen. Zondag wacht WV-HEDW wat speelt in de tweede klasse.

1-0 Joep (strafschop)