Spirit'30 4 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 6, 7e klasse 03

3 november 2013 12:00

Bovenkarspel-KGB-6 heeft afgelopen zondag onnodig punten laten liggen tegen laagvlieger Spirit’30-4. Tegen het team uit Hoogkarspel kwamen de matadoren niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Vanaf de aftrap was het direct spirit wat de overhand had en dit resulteerde dan ook uiteindelijk in de 0-1. Uit een corner van Spirit vloog een half elftal aan KGB spelers onder, over of zelfs door de bal heen en was het uiteindelijk een speler van spirit die wel begreep dat de bal geraakt moest worden.  De wedstrijd zal op het moment van het doelpunt zo’n 15 tot 20 minuten onderweg zijn geweest. Het doelpunt is direct het teken voor KGB om de gedachtes aan de avond (en vrouwen) van de dag ervoor te laten varen en de aandacht bij de wedstrijd te brengen.

Dit resulteert dan ook direct in een overwicht en laat zien waar dit team goed in is: voetballen. Met op bepaalde momenten uitstekend voetbal wordt spirit volledig terug gedrongen. De 1-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Vlak voor rust was een mooie schwalbe aanleiding voor de 2-1 en kon met een goed gevoel van de speciaal voor het 6e klaargemaakte Limonade gesnoept worden.

Aan de tweede helft zullen we niet veel woorden vuil maken. Het begon nog redelijk, de 3-1 viel, maar hierna was elke vorm van voetbal verdwenen uit het elftal van KGB. Volledig onder druk van Spirit konden desondanks nog steeds een aantal KGB spelers één op één met de keeper van spirit komen. Helaas was de wind spelbreker en kwamen de perfect geschoten ballen niet in het doel maar waaide deze precies in de handen van de doelman of naast de palen. Door de ligging van het veld was de wind aan de overzijde van het veld precies op het doel gericht. Dit zorgde voor de 3-3 en de eerste 2 verliespunten op weg naar het kampioenschap voor KGB-6.