1 december 2013 10:00

Scheidsrechter

De Rooie

Enkhuizen- KGB-6 heeft afgelopen weekend uitstekende zaken gedaan in de competitie! Directe concurrent West Frisia uit Enkhuzien werd met grote cijfers verslagen.

Terwijl de competitie nog van start moest gaan stond deze wedstrijd al met rood omcirkelt in de agenda’s van de KGB spelers. Deze wedstrijd zou één van de moeilijkste worden op weg naar het kampioenschap. West Frisia; vorig seizoen ongeslagen kampioen in de 8e klasse, spelers die in het Enkhuizer uitgaansleven graag verspreiden dat ze grote talenten bezitten en natuurlijk het thuisvoordeel.
Daarnaast ook nog eens een ex KGB-6 speler die nog steeds de uiterst geheime team-informatie krijgt toegestuurd.U zult dan ook begrijpen dat de KGB’ers met enige angst afreisden naar het meest oostelijke puntje van West-Friesland.

Eenmaal in de kleedkamer sloeg de spanning om in een jubel stemming! 3 spelers van KGB-6  waren op en rond de wedstrijddag jarig. Dit betekende een traktatie van de, al zeg ik het als objectief schrijver van dit wedstrijdverslag zelf, beste speler van KGB dan ook niet uit. Maar hierover later meer. Na deze traktatie begaven de mannen zich naar een afgelegen knollenveld, ver uit het zicht van camera’s, zo hoort het amateur voetbal te zijn! Genieten!

De eerste helft

In de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op. KGB had het betere voetbal, maar het razendsnelle kick en rush spelletje van West Frisia bracht KGB menig maal in problemen. Als we de zeer onterecht gegeven penalty’s niet meerekenen zou KGB de rust ingegaan zijn met een 1-2 voorsprong en 2 doelpunten van de Jarige job! Helaas kreeg KGB een penalty tegen en een penalty mee en zo gingen we de rust in met een 2-3 voorsprong.

De rust

Helaas niet zo’n mooie theepot als tegen Always Forward,  maar wel valt het op dat iedereen het tweede deel van zijn tractie inneemt. De traktatie die bestond uit een blikje Energy drank, een mini mars en een dextro! Hier zal het geheim van de tweede helft inzitten. De traktatie die overigens alleen de jarige van die dag niet heeft ontvangen! Schande!

De tweede helft

De tweede helft begint West Frisia steeds vermoeider te raken en daardoor slechter te spelen. KGB daarentegen krijgt steeds meer energie en ook het voetbal wordt er alsmaar beter op! Het balletje gaat sneller rond dan woody woodpecker kan rennen en de ogen van de West Frisa spelers beginnen te tollen. West Frisia weet niet waar het de bal moet zoeken, alleen als hij weer eens in het doel ligt hebben ze even rust. Voor je met de ogen kon knipperen stond het 2-9 voor KGB! Dit is wedstrijd geweest die iedereen met een KGB hart niet had willen missen! Goed voetbal op een knollenveld, als de spelers dit het hele seizoen kunnen volhouden zijn ze met de kermis kampioen. Een zeer terechte en mooie overwinning die niemand vooraf verwacht had! Op naar de VVS-46, de slachtbank gaat mee! Ik zou zeggen komt allen kijken! Zondag 8 December 12:00 Uur, F-veld!