Mannen zondag, 6, 7e klasse 03

8 december 2013 12:00

Scheidsrechter

Damian Feij

U zult vast denken gaat dit wel over voetbal? Nu zou u vaste KGB-6 verslaggever graag eens over wat anders schrijven maar daarvoor bent u helaas op de verkeerde website beland. Het gaat hier inderdaad over voetbal. KGB-6 speelde afgelopen zondag tegen het 5e elftal van VVS’46. Terwijl de fanatieke aanhang van KGB-6 op het F-veld stond (zie het vorige wedstrijdverslag), bleek de wedstrijd bij hoge uitzondering gespeeld te worden op het E-veld.
Vreemde gezichten dan ook in de KGB kleedkamer. Hoewel de uitspraak van Cruijff natuurlijk hier ook weer gold: “Ieder nadeel heb sijn voordeel”! Voordeel in deze was dat KGB dichter bij de kantine speelde maar groot nadeel was toch wel dat zonder de aanwezigheid van de harde kern moest worden aangetreden (deze stonden op het F-veld) en daarnaast ook het veld niet vertrouwd aanvoelde.

Dit was dan ook duidelijk te merken in de eerste helft waarbij beide ploegen niet voor elkaar onder deden. KGB-6 speelde erg slordig en leed veel balverlies. Hoewel dit balbezit voor VVS’46 opleverde deden deze hier bijzonder weinig mee. Net als West-Frisia vorige week moest ook VVS’46 het voornamelijk hebben van lange ballen, wind mee en rennen maar. Er was de eerste helft dan ook bar weinig te genieten op het koude en windere veld.

In de rust werd door KGB besloten dat er een tandje op moest, de passing zorgvuldiger moest gebeuren en ook dat de opstelling moest worden omgegooid. Grote leider B. pakte de handschoen op en in samenspraak met de hardst schreeuwende spelers werd besloten om de tweede helft met een on-Nederlandse 4-4-2 te starten, in de hoop dat er een doelpunt geforceerd kon worden.

De tactiek bleek te werken en KGB overrompelde het verbaasde VVS’46 volledig. Elke 5 minuten werd er een speler vanuit de aanval teruggeroepen om te helpen in de verdediging. De ploeg uit Spanbroek kreeg steeds meer het besef dat een punt tegen de ontketende koploper al een stunt zou zijn. Toen er geen enkele aanvaller meer in het veld stond bij VVS’46 begonnen zij aan het middenveld te sleutelen om uiteindelijk met 10 verdedigers en een keeper te eindigen. Deze tactiek had, helaas voor KGB, wel resultaat. 0-0!

Hoewel het de uitslag niet meeviel (oftewel tegenviel) heerste er toch enige tevredenheid onder de KGB spelers. Er was de tweede helft i.t.t. de eerste helft wel goed gevoetbald, iedereen was zijn energie kwijt en we konden de kantine weer in. Dat het ook nog eens een zeer sportieve maar toch fanatieke wedstrijd was hielp ook mee! Zeker met het oog op de twee beschamende wedstrijden later die middag op de KGB velden!