“Koning van het knollenveld” doet zijn naam eer aan! - vv K.G.B.

“Koning van het knollenveld” doet zijn naam eer aan!

KGB 6 (zon)

3 - 2

Medemblik 2 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 6, 7e klasse 03

Datum

9 februari 2014 12:00

Accommodatie

Onbekend

Er is maar één speler binnen KGB die aanspraak kan maken op de titel “koning van het knollenveld”. Elke Zondag ochtend zie ik gemiddeld een mannetje of 12 om zich heen kijken waar die drank lucht nu weer vandaan komt. Elke zondag ochtend zie ik een mannetje of 12 om zich heen kijken wie er nu weer loopt te zuchten als er aan de warming-up moet worden begonnen. Elke rust zie ik ik iedereen tellen en blijkt er één iemand zijn peukie boven de thee te prefereren.

En elke keer blijkt het om één iemand te draaien, “de koning van het knollenveld”.  Bij het spelen op kunstgras is de enigste sprint die hij trekt die naar de scheidsrechter. Die vlag moet hij hebben want anders moet hij straks nog voetbalen. Maar hoe slechter de velden worden, hoe meer hij opleeft. En zondag was het weer eens zo ver. Het E-veld lag er zo beroerd bij dat menig consul het veld vanuit zijn bed nog had afgekeurd. Tel daar windkracht 10 met regen en een graadje of 2 bij op en je weet wat voor zondag het gaat worden.

Voetbal kon je het dan ook niet noemen wat beide partijen op de mat legde, hooguit  “hotsknotsbegonia”voetbal. Maar zelfs dat is nog te positief beschreven. Na de vernedering van 2 weken geleden had KGB wel iets goed te maken. Strijd werd er ondanks het slechte veld geleverd. Na een knappe 1-0 (door onze Griekse god) zakte KGB daarin tegen weer eens door de ondergrens. Meer dan terecht kwam Medemblik dan ook weer op 1-1. Door een inschattingsfout van de scheidsrechter, in het voordeel van KGB (de overduidelijke ingooi voor Medemblik werd aan KGB toegekend), kon “Just”met zijn chocolade been voor de 1-1 zorgen. Helaas voor KGB stond het 2 minuten later alweer (terecht) 2-2!

Terwijl de tweede helft het spel van beide kanten nog slechter was dan in de eerste helft, werd het  voor “de koning” nu wel eens tijd om te laten zien op wat voor veld we speelden. Met een formidabel schot vanaf de middenlijn werd de doelman van Medemblik volledig verrast! GOAL! En wat voor één! De koning van het knollenveld beslist in zijn eentje de wedstrijd! Na die 3-2 zal er weinig (op heel veel kansen voor Medemblik na) meer gebeuren op het veld. Even was het nog schrikken bij een op het eerste gezicht zware blessure voor  “J.K.” (ik zal jullie zijn werkelijke bijnamen besparen) . Achteraf blijkt dit naar alle waarschijnlijkheid mee te vallen. Uiteraard gaf de scheidsrechter zijn vaste KGB speler nog een gele kaart, zoals tot nu toe nog elke wedstrijd. Maar dat hoef ik de vaste thuis supporter niet te vertellen.

Allemaal leuk en aardig maar eigenlijk is één zin voldoende om dit hele verslag samen te vatten! Dus nog één maal alle credits voor “de koning van het knollenveld”!

 

Topscores (excl. De geschrapte 13-1 overwinning op Grashoppers):

Steven - 7 doelpunten

Yorick - 6 doelpunten

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!