KGB kan het niet waarmaken en een oproep

28 september 2020 14:30

Mels van Ammers

Vandaag een roemruchte vereniging op bezoek. Always Forward uit Hoorn. Jarenlang geprobeerd om in de Derde Klasse te komen, en nu is het dan eindelijk zover.

Na een wat aftastend begin, een lange bal van achteruit, van Luuk, op MichaelMichael schiet slap in, en de bal word een makkelijke prooi voor hun keeper. Even later een vrije trap voor Forward, corner gekopt door Ricardo.

In de elfde minuut laat de Forward-spits zich leep over het been van Stijn vallen, in de de zestien, en, hups, een penalty tegen. Die werd feilloos werd binnengeschoten. 0-1.

Wederom een verre scherpe bal, van Luuk, op Michael, die de bal voorgeeft op Pedro Raven. De bal was te moeilijk om er nog iets fraais van te maken, en de keeper kon de bal rustig oppakken.

Het spel golfde wat over en weer, maar in minuut 29 veerde de Forward-aanhang weer op. Na een corner werd de bal, bij de tweede paar, keurig, maar geheel vrijstaand, binnengekopt 0-2.

Even later leek KGB de aansluitingstreffer te maken. Ricardo Smit poeierde vanafstand tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde jammergenoeg het veld weer in. De aanhouder wint en even later rondde Michael een aanval af. 1-2

10 minuten voor de rust. Op een mooie plek voor het doel een vrije trap voor KGB. Helaas ver naast door Ricardo. Vlak voor rust incasseerd Luuk een gele kaart. Hij moest even aan de noodrem trekken. Een minuut voor rust nog een verre bal van Luuk op Ricardo die het ineens probeert maar de bal verdwijnt in de bossages.

KGB geeft niet op en vecht zich weer in de wedstrijd, op zoek naar de gelijkmaker. Na 8 minuten in de tweede helft zou die zoektocht een stuk moeilijker worden. Forward maakt na een werkelijk schitterende aanval de 1-3. Even later nog weer een afstandschot van Forward, die keeper Joost knap onschadelijk maakt. Met nog ruim een kwartier op de klok legt Mike van Ammers de bal af op Pedro Thole, zijn schot word een prooi voor de keeper.

Julian laat zich ook wat meer voorin zien en na een mooi een/tweetje met Pedro, redde hun keeper nog net. 12 Minuten voor tijd kregen we een penalty te nemen, na een hands-bal, in de zestien. De verder flets spelende Michael  Helfenstyn eiste de bal op en schoot koel binnen. 2-3.

Vlak na de penalty schoot Forward nog net voorlangs ons doel. KGB ging nog wel op jacht naar ieder geval een punt. Ze bleven nog geloven in nog minimaal een punt, en gaven zeker nog niet op. Tot 5 minuten voor tijd de Forward-verdediger keeper Joost even te ver voor zijn doel zag staan. Met een fraaie boogbal gaf hij Joost het nakijken. 2-4

Voor invaller Elijah de Haas waren de druiven helemaal nog zuur. Koud in het veld kreeg hij al een gele kaart, en even daarna, na een ongelukkige actie, belandde de bal nog op de stip ook. Weer een penalty. Ze maakten hem keurig af, en zo werd de eindstand 2-5. Een enigzins geflatteerde overwinning, maar wel terecht. De jongens hebben allemaal hard gewerkt, en de beloning is gerust wel onderweg.

Volgende week DWOW-thuis, dus wederom nieuwe kansen.