Grasshoppers is nog genadig voor behoorlijk machteloos KGB

12 oktober 2020 13:30

Webmaster

Wat vorige week tegen DWOW nog wel lukte, kreeg KGB niet voor elkaar in het duel met Grasshoppers: winnen. De ploeg van trainer Erik van Geemen was op eigen veld een maatje te groot. Met 3-0 waren de Hoogwouders bovendien nog genadig voor de elf uit Bovenkarspel.

Na een half uur was het duel eigenlijk al gespeeld. In dat tijdsbestek had Grasshoppers al een onoverbrugbaar gat geslagen. Via eerst Dave Neefjes, vervolgens Thijs Kruijssen en toen Michiel van Kampen kon die ploeg al vroeg achterover leunen: 3-0.

,,In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen wij ook iets beter in de wedstrijd. En daar hadden mogelijkheden uit voort kunnen komen, maar de eindpass was ronduit slecht bij ons’’, was Piet Wiersma, trainer van KGB, na afloop eerlijk.

Dat de bezoekers op dat moment nog enigszins aan een resultaat mochten denken, hadden de voetballers van Grasshoppers aan zichzelf te wijten. ,,Omdat wij weliswaar voortreffelijk speelden, we moesten er eigenlijk vijf of zes maken voor de rust, maar na rust verslapte het wat bij ons’’, aldus Van Geemen. ,, Het ging te gemakkelijk. Gelukkig pakten wij het in de tweede helft weer op, ook toen hadden wij er meer in moeten trappen.’’ Dat leed bleef KGB bespaard. Wiersma: ,,Omdat onze keeper Joost Volten geweldig speelde.’’

Grasshoppers-KGB 3-0 (3-0). Doelpunten Grasshoppers: Neefjes, Kruijssen, Van Kampen.