B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 02

27 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Wijte, Nico

Wij hadden 6 punten uit 2 wedstrijden en West Frisia 0 punten. We wisten dat zij tegen 2 hele sterke tegenstanders hadden gespeeld dus het zou een zware middag worden en……… dat werd het ook. West Frisia begon uiterst sterk en wij waren slap. Niet geconcentreerd of misschien wel over geconcentreerd. Wij waren niet scherp, verloren elk duel en liepen constant achter de feiten aan. Dit resulteerde in een 0-1 stand na een kwartier. Ons spel werd maar niet beter en West Frisia bleef komen. De 0-2  kon daardoor ook niet uitblijven. Door een overtreding werd onze aanvoerder voor 10 minuten het veld uit gestuurd en een complete catastrofe zat er aan te komen. Door goed keeperswerk was dit niet het geval. Vlak voor rust kreeg West Frisia een tijdstraf en waren wij in overtal. De vrije trap net buiten de 16 leverde niets op. We gingen rusten met 0-2 en de wetenschap dat we de 2e helft zouden beginnen met een man meer.

In de rust iedereen op scherp gezet en voorgehouden dat er nog niets was verloren. Een wedstrijd bestaat tenslotte uit 2 helften. Na de rust was het begin nog slechter dan het begin van de wedstrijd. West Frisia scoorden de 0-3 en 0-4 terwijl zij een man minder hadden. Dit is onacceptabel en knullig. Mannen van KGB hier hebben we het definitief laten liggen. De scherpte moet er gelijk zijn anders wordt je gestraft en die hebben we ook gehad. Het verdere verloop van de wedstrijd was over en weer wij kregen nog vele kansen en ik moet zeggen dat het ook wel tegen zat. Niets viel de goede kant op. De einduitslag was 2-6. Mannen dit is niet het eind van de wereld, maar wel een moment om na te denken wat we beter moeten en kunnen doen.

Volgende week tegen de Zouaven hebben we kans om dit foutje recht te zetten. Dit wordt een hele zware wedstrijd en kan alleen maar worden gewonnen met de juiste instelling en wedstrijdmentaliteit. We hebben alles nog in eigen hand en de competitie is nog jong.