KGB JO17-1

Competitie

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 02

6 december 2014 16:30

Uit tegen Sporting Andijk altijd moeilijk! Na de lastige thuiswedstrijd die met 5-4 werd gewonnen moesten we nu naar Andijk. De wedstrijd zou om 16.30 uur beginnen dus dat zou spelen met kunstlicht worden. Dit was voor ons een totaal nieuwe ervaring. We vertrokken redelijk op tijd met zoals gebruikelijk  vergezeld van een “groot” aantal supporters. In Andijk aangekomen bleek dat we op het hoofdveld moesten spelen. Het voordeel is dat Andijk ook op kunstgras speelt en het is gebleken dat wij beter uit de voeten kunnen op kunstgras dan op “gewoon” gras.

Na de warming-up en een positiespelletje gingen we richting kleedkamer om ons voor te bereiden op de wedstrijd. In het begin van het tactische praatje vertelde de coach dat we 1 team zijn van 14 spelers ( deze wedstrijd 13 ) en dat het nu eenmaal gebruikelijk is dat je dan een keer reserve staat. Dat betekend voor sommige jongens dat ze op de bank beginnen en voor sommige dat ze op een andere plek  moeten spelen dan ze zouden willen. Meestal geeft dit weinig problemen en wordt dit algemeen geaccepteerd. Maar soms………….zorgt dit voor een teleurstelling waar we toch met z’n allen onze weg in moeten proberen te vinden. Laten we het niet groter maken dan het is. De 1e helft begonnen met Jeison op linksback, dit omdat hij de week ervoor het op deze positie prima had gedaan en we wilden Thomas L een keer op de rechtsback plaats zien. Hierdoor kon Thomas de W doorschuiven naar het middenveld waardoor we wat meer stabiliteit wilde creëren. Gijs nam de plek achter in  het centrum in. We begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. Toch was weer de eerste kans voor ons. Zoals gebruikelijk. Door een communicatiefout kwamen we op een 1-0 achterstand. Daarna had Andijk de gehele 1e helft licht de overhand, maar dit resulteerde niet in meer doelpunten. Gelukkig maakten we voor de rust nog gelijk door een geweldige goal van Dylan. Ruststand dus 1-1.

Helaas moest Jeison de 2e helft langs de kant blijven door een blessure. In de rust hebben we wat posities gewisseld zoals: Thomas L weer op links, Thomas de W als rechtsback en Sem speelde nu op rechtshalf. Voor het eerst dit seizoen. Ik moet eerlijk bekennen dat hij dat niet onverdienstelijk deed. We begonnen zeer aanvallend en scoorde bijna maar het schot van Sem belandde op de lat/paal. De 2e helft waren wij duidelijk de betere ploeg. Er werd weer als vanouds keihard gevochten en gewerkt door het hele team. We kwamen op een 1-2 voorsprong door een schot van Dylan die niet goed door de keeper werd verwerkt. De kansen bleven komen en het voetbal werd met de minuut beter. Een prachtig schot van Pep ging op de lat. De 3e goal was een beauty van een aanval. De bal werd links in de diepte naar Ruben gespeeld die maakte een actie en gaf de bal prachtig voor het doel waar Silvio de bal uit de lucht met de binnenkant voet binnen tikte 1-3. Onze achterhoede bleef solide spelen. Sam en Gijs hadden het nu goed onder controle waar nodig gesteund door onze goed acterende keeper Diego. Thomas L weer op z’n vertrouwde plek en keer op keer gevaarlijk met z’n verre inworpen. Thomas de W perfect op rechtsachter. Oscar speelde als mid-mid weer uitstekend en strooide met mooie passes waardoor de aanval veelvuldig in stelling werd gebracht. Ruben maakte uit een prachtige pass de 1-4. De wedstrijd was gespeeld. Andijk kwam er niet meer aan te pas. Vlak voor tijd scoorde Roy uit een mooie aanval die niet goed werd verwerkte met de kop 1-5. Jongens zoals we de 2e helft speelden zien we jullie het liefst. Deze overwinning is echt een team prestatie en geeft ons weer goede moed voor de toekomst. Top Mannen!!!!!!