FC Uitgeest G1

Competitie

G-voetbal zaterdag, G1, 3e klasse B

21 februari 2015 11:30

Waar het gister nog de hele dag regende beginnen we de wedstrijd op deze zaterdagochtend met een voorzichtig zonnetje.

KGB staat op een mooie 2e plaats en wil die positie verstevigen. Maar bovenal hebben ze, na een aantal afgelaste wedstrijden na de winterstop, weer zin om lekker te voetballen. Beide is te zien op het veld. KGB gaat ervoor en zet de druk er meteen op. Snel staat het dan ook al 2-0.

FC Uitgeest is wakker en begint ook te voetballen. Echter krijgen ze weinig kans omdat de verdediging van KGB goed werk laat zien. Later in de wedstrijd is te zien dat Uitgeest het daarom probeert met afstandsschoten op doel. “Helaas” gaan deze er ook niet in.

De wedstrijd wordt rustig verder gevoetbald waarbij het balbezit over en weer gaat, maar waar wel duidelijk meer op de helft van Uitgeest gespeeld wordt.

Op een ogenschijnlijk rustig moment in de wedstrijd wordt er een doelpunt gemaakt (3-0) en vrij snel daarna nog één waardoor we de rust in gaan met een 4-0 voorsprong voor KGB.

Na de rust houdt de zon het voor gezien en komen regendruppels tevoorschijn. Dit weerhoudt de spelers van zowel KGB als van FC Uitgeest er niet van om door te gaan waar ze voor de rust mee bezig waren. Een sportief potje voetballen.

De verdediging van Uitgeest is sterk de rust uitgekomen. Met daarbij een paar mooie reddingen van de keeper wordt het voor KGB duidelijk lastiger het aantal doelpunten uit te breiden. Maar na een mooi samenspel van de thuisspelers komen ze er toch doorheen en staat het 5-0. Uitgeest geeft zeker niet op en wordt even gevaarlijk. Na een paar keer goed verdedigingen van de kant van KGB, gaat het toch eventjes mis en ligt de bal in het net. De laatste keer aangeraakt door een speler van KGB dus een eigen doelpunt brengt de stand op 5-1.

Ondanks dat het niveauverschil groot is (en het nog steeds regent), blijven de spelers van beide teams heel sportief en lekker voetballen. De laatste minuten voor het eindsignaal, wordt de voorsprong verder vergroot, waardoor de eindstand op 7-1 komt te staan.

Na de wedstrijd is ook in de kantine het plezier en de sportiviteit zichtbaar. Er wordt nog even gezellig nagezeten met een lekkere taart van de trainer van KGB, waar ook de staf en spelers van FC Uitgeest van mogen genieten.