Geweldige inzet, mooie overwinning ... met een kanttekening

SEW B1

Competitie

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 03

19 september 2015 14:30

De 2e wedstrijd moesten we tegen SEW B1. Vorig jaar hebben we thuis dik gewonnen, maar uit verloren. We waren dus gewaarschuwd voor deze tegenstander met 2 gezichten. De eerste helft begonnen we gedisciplineerd en geconcentreerd, kansen werden gecreëerd maar niet gescoord. Zou het weer zo’n dag worden ………? Nee gelukkig niet. De voorhoede was nu wel in staat verschillende kansen te verzilveren. Silvio, Max en Arnoud hebben laten zien dat scoren mogelijk is. Het middenveld verdiend een dikke pluim. Mark en Goos leveren veel loopwerk aangevuld met het vernuft van Roy. De achterhoede loste alle “problemen” goed op. Pieter en Thomas stonden als een huis in het centrum en de flanken werden niet gevaarlijk door goed verdedigingswerk van Thomas L en Stan. We gingen daarom ook terecht rusten met een 6-0 voorsprong.

In de rust gezegd dat we geconcentreerd moeten blijven spelen en dat de “0” vandaag heilig was.

De 2e helft liet ongeveer hetzelfde spelbeeld zien. KGB was beter maar SEW kwam er zo nu en dan beter uit. Dit resulteerde in enkele kansjes. Gelukkig was Boudewijn continue alert zodat gevaar kon worden voorkomen. Na wat gemiste kansen wisten we de voorsprong uit te bouwen naar 8-0. Dit hadden er echt meer moeten zijn. De concentratie ging naar beneden en er werden meer duels verloren. SEW kreeg op onze helft een vrije trap volkomen onnodig en deze mogelijkheid werd door SEW op een fantastische manier verzilverd. Onhoudbaar voor onze keeper. De uiteindelijke eindstand was 10-1.

Met zo’n stand mag je eigenlijk niet ontevreden zijn, maar de doelstelling die in de rust werd neergelegd is niet behaald. Dit is onder meer te wijten aan aflatende concentratie en de gemakzucht die er insluipt als je zo ver voorstaat. Kortom gefeliciteerd met de mooie overwinning, maaaarrr met een paar kanttekeningen.

Tenslotte wil ik de C1 spelers Dani en Jimmy nog bedanken voor hun invalbeurt. Jullie hebben het goed gedaan en ik hoop nog eens van jullie gebruik te mogen maken.