Mannen zondag, 1, 3e klasse A

5 mei 2013 14:00

Scheidsrechter

Langedijk, J.C.J.M.

KGB is er niet ingeslaagd z’n puntenaantal van 33 te vergroten. Tegen het in zwaar nood verkerende Hugo Boys uit Heerhugowaard-Noord werd het niveau na een redelijke 1ste helft dusdanig matig dat er met een ruime 4 – 1 nederlaag afgedropen werd.

Hugo Boys moest vandaag winnen, een andere opdracht was er niet. De laatste weken worden er punten gehaald, maar de andere teams onderin doen dit ook. Vorige week werd de nummer twee FC Den Helder nog met 1 – 0 verslagen, niet op basis van goed combinatievoetbal maar wel met een enorme passie en inzet. Dit kon KGB vandaag ook verwachten.

KGB is veilig maar wil wel het seizoen op een waardige manier afsluiten. Toch, zoals vaak in deze situatie, kost het een ploeg veel moeite de accu op te laden. Zonder de geschorste Sjors Appelman maar met de van een blessure teruggekeerde Tim Appelman begon KGB aan de wedstrijd.

Het 1ste half uur was voor KGB. Hugo Boys had na de happening vorige week tegen Den Helder (veel toeschouwers, een slijtageslag en een zwaarbevochten overwinning) moeite om dezelfde motivatie op te brengen.

KGB combineerde aardig zonder tot echt grote kansen te komen. Dit overwicht leverde in de 1ste helft 8 corners op. Trainer Ronald de Rooij van de thuisploeg was niet tevreden en spoorde z’n ploeg aan ipv 3 meter 2 meter op de man de zitten.

Ondanks het overwicht is het toch Hugo Boys dat de score opent. Zwak ingrijpen aan de linkerkant van KGB en het is in het centrum middenvelder Thijs Wolkers die met een geplaatst schot de 1 – 0 maakt.

KGB blijft hierna sterker en komt snel gelijk. Een scherpe hoekschop van René Spruit wordt slecht verwerkt en de bal valt voor de voeten van Nick Abcouwer die deze kans verzilverd: 1 – 1.

Er is nog alle hoop dat KGB met een goed resultaat het veld zal verlaten. Zes minuten later wordt deze hoop de grond ingeboord. Een domme overtreding aan KGB kant levert een vrije trap op voor Hugo Boys.

De bal wordt laag ingebracht, doelman Molenaar krijgt geen controle en de rebound is voor Thomas Kunst. Spelers aan KGB kant staan toe te kijken: 2 – 1.

René Spruit blijft na de rust met een knieblessure achter in de kleedkamer, Emiel Ruitenberg komt in het veld.

Hugo Boys trekt zich terug op eigen helft en laat KGB het spel maken. Het is echter allemaal veel te voorspelbaar en steriel. De verdediging van de oranjehemden blijft dan ook gemakkelijk op de been. Er komen nog wel een aantal goede harde voorzetten vanaf de rechterkant (Juriaan Visser) maar niemand loopt er tegenaan.

In de 66ste minuut wordt de wedstrijd beslist. Knullig balverlies achterin bij KGB en Peter Kuiper moet in achtervolging op een speler die alleen voor Peter Molenaar verschijnt. Kuiper maakt vervolgens een overtreding en kan met een terechte rode kaart van het veld. Ook beslist scheidsrechter Langedijk, goede wedstrijd gefloten, tot het geven van een strafschop.

Verdediger Joost Wolkers klaart dit klusje en schiet de 3 – 1 binnen. Met een man minder kan KGB geen vuist meer maken en moet het oppassen niet tegen een zeer grote nederlaag aan te lopen. Er vallen nog wat gele kaarten aan KGB kant, weer ingegeven door slordig balverlies.

De 4 – 1 die uiteindelijk valt is voor de statistieken, doelpuntenmaker Bob de Wit.

Doordat onderin iedereen, behalve Andijk, wint verandert er voor Hugo Boys niet zoveel. Ze zullen ook hun laatste wedstrijd, uit tegen SRC, moeten winnen. In het allergunstigste geval kunnen ze zelfs de nacompetitie nog ontlopen.

KGB gaat in z’n laatste wedstrijd proberen goed afscheid te nemen van dit seizoen voor eigen publiek. Tegenstander FC Den Helder is kansloos voor de titel en al zeker van de nacompetitie.

Goede berichten vandaag uit Egmond aan de Hoef. KGB 2 won met 3 – 2 bij degradant Zeevogels 2 en ontloopt zo een afdaling naar een lager niveau. Na de winterstop was er een duidelijke stijging te zien in de prestatiecurve. Hopelijk kan dit in het nieuwe seizoen worden doorgezet.