KGB JO9-1

Competitie

Onder 9, JO9-1, Groep 1 85

22 oktober 2016 10:30

Herfstvakantie in regio Noord, dat betekent dat we te maken hebben met vakantiegangers, gezinsuitjes, 1e klasse, disco zwemmen en invallers. Zomaar wat ingrediënten voor de bekerwedstrijd tegen de club uit Hoogkarspel in het tweede herfstvakantie weekend. Timo was net terug van vakantie en Robin was vandaag op vakantie dus precies zeven spelers voor de JO9-1. Jens had de JO9-2 geholpen en om 10:30 waren Martijn en Tyrese meegereisd om ons clubje te versterken.

De allereerste wedstrijd in dit seizoen werd met overtuiging gewonnen van SEW die in de 4e klasse speelt. Zelf spelen we in de 2e klasse maar Spirit’30 JO9-1 komen uit in de 1e klasse. Dat beloofd een stugge tegenstander te worden. De bijnaam van de mensen uit Hoogkarspel is “Blauwe Reigers” vandaar dat de thuisclub in het blauw speelt of omdat twee clubs in het rood te verwarrend is. Na de instructie van de scheidsrechter wat we wel en vooral niet mogen doen gaat de wedstrijd om 10:30 los. Al gauw blijkt dat beide teams de organisatie goed op orde hebben. Het eerste plaag schotje is van Tristan op het vijandelijke doel. Al een aantal weken zeggen coaches Patrick en Aldo dat je best gebruik kan maken van de keeper, maar van halverwege het veld is dit niet verstandig en zo krijgt de thuisclub een hoekschop. Timo krijgt zijn gebruinde hoofd tegen de bal en kan zo het gevaar in de kiem smoren. Na zeven minuten spelen blijken de hoekschoppen een sterk wapen te zijn van Spirit. Een strak genomen corner van links wordt snoeihard door de spits in de touwen gekopt 1-0. Door de wol gewinterd in de 1e klasse, beetje duwen, trekken en praten, speelt de thuisclub sterk zonder echt grote kansen te creëren. Een ander sterk wapen zijn de vier spelers met een goed afstandsschot. Wat dat betreft gaan onze toppers goed mee in de strijd zonder veel aanvallende momenten. Tuurlijk hebben we Tristan die halverwege de eerste helft vanaf de middenlijn zijn solo inzet. Door het goede lopen van Lucas naar rechts en Stijn naar links maken ze ruimte voor de op stomende Tristan die het werk afmaakt met een doelpunt 1-1. Het schaakspel tussen beide ploegen kan weer opnieuw beginnen. Als een uittrap van de Spirit doelman voor de voeten van Stijn beland besluit hij het van grote afstand te proberen. Zijn inzet beland op de lat. Vlak voor rust probeert een speler in een blauw shirt het maar eens van grote afstand en deze bal vliegt er wel in 2-1. Zo heeft de neutrale toeschouwer (al zie je die maar weinig langs het veld) niet veel gezien. Een hoekschop van de thuisclub, solo KGB en twee afstandsschoten.

In de rust klagen de spelers over de gemene trucjes die de spelers zouden uithalen. En de coaches zien met deze kleine achterstand nog mogelijkheden. Na een voor ons gevoel een inie minie pauze beginnen we aan het tweede bedrijf. Er staan nog maar 180 seconde op de klok als Spirit een hoekschop neemt en de spits weer vrij binnen kan koppen 3-1. Als het volgende afstandsschot er ook in gaat 4-1 kan het nog een monsterscore worden als we niet opletten. KGB moet zich herpakken en dat doen we Jens heeft beter kijk op de afstandsschoten en Silke besluit bij de volgende hoekschoppen de spits (ruim een kop groter als Silke) aan te pakken. Timo maakt de hele wedstrijd een solide indruk en wordt vandaag bij gestaan door zijn maatje van vorig jaar Martijn. Rens heeft gelukkig weinig last van zijn lies en gaat de laatste 10 minuten voorop in de strijd. Lucas is naar het middenveld terug gezakt omdat Tyrese de spits heeft opgezocht. Ze zijn wel groot die 1e klasse spelers zei Tyrese voordat hij het veld in ging, maar hij weerde zich kranig. Stijn was vandaag niet gelukkig in zijn acties maar werkte zich altijd een slag in de rondte. En Tristan loerde op dat ene moment waar hij meedogenloos kan toeslaan. In een van de weinige KGB aanvallen wordt Stijn instelling gebracht eerst raakt hij een medespeler en vervolgens de tegenstander, had ik al geschreven dat Stijn vandaag niet erg gelukkig was in zijn acties? Dan een mooie aanval waar meer ingezeten had. Een ingooi van Stijn komt bij Rens, voor het doel ziet hij Lucas staan en geeft een pass. De bal komt terug bij Rens die vervolgens in het zijnet schiet. Helaas komen we niet dichterbij het vijandelijke doel. De thuisclub schiet van afstand onderkant lat en het leek erop of de bal de lijn was gepasseerd, maar de scheidsrechter had een normaal horloge en besliste dat het geen doelpunt was. Dan nog een voortreffelijke redding van Jens op een van de schoten. De bal blijft in en Stijn gaat in de verdediging. De aanvaller raakt tot 3x toe Stijn voordat de bal het doel in gaat, de scheidsrechter kan niet anders dan het doelpunt afkeuren. En Stijn moet ondersteund door Patrick het veld verlaten. De laatste twee minuten gebeurt er niets meer en blijft de 4-1 op het scoreboord staan.

Dat was een tegenstander van een ander kaliber dat net een maatje te groot was. Het goede nieuws is dat Spirit weinig uitgespeelde kansen heeft gekregen. En op de hoekschoppen kunnen we trainen. Volgende week weer een competitie wedstrijd uit in Edam.