KGB JO9-1

Competitie

Onder 9, JO9-1, Groep 1 85

19 november 2016 9:30

Afgelopen donderdag werkte we in een kleine groep (9 spelers) de training af achter gesloten hekje. Trainer Harold had weer geen vrij gekregen van zijn baas, maar volgende week is hij er zeker bij heeft hij tijdens het tandenpoetsen kunnen regelen! Tenminste als het mooi weer is. Gelukkig was het donderdag droog maar woei er een flinke najaarsstorm over het veld, alle ballen waaide naar het eind van het A veld. De trainingsstaf kon niet anders om een extra training in te lasten op vrijdagmiddag. Dit keer werd er met 99 ballen gespeeld en konden de spelers mooie prijzen winnen. Om het geheel wat op te leuken kwamen halverwege de training zwarte pieten op bezoek. Coach Aldo moest voor straf “Zie ginds komt de stoomboot” zingen wegens het opruien van de spelers. Timo schoot zijn coach te hulp en met de rest van de aanwezige werd het sinterklaas lied in goede volgorde uitgezongen. De spelers van JO9-1 wisten goed te scoren tijdens de bingo. Ballen, linialen en drinkbussen gingen mee huiswaarts. Onze keeper Jens ging met een lekkere warme sweater naar huis voor zijn 2e plaats verkochte loten grote club actie. En alle spelers en trainers kregen een mooie KGB handdoek van de Sint.

Zaterdagmorgen 07:00, de regen klettert op de daken van de huizen in Bovenkarspel. Zou de bekerwedstrijd tegen Sporting Andijk wel door gaan? Gelukkig beschikken ze in Andijk over twee kunstgrasvelden. Met de regenwissers op de hardste stand en nieuwe KGB handdoek in de tas, reizen we af naar Andijk. Daar aangekomen wordt het droog en kunnen we klokslag 09:30 beginnen aan de bekerwedstrijd. Coaches Patrick en Aldo staan in de kou langs de lijn maar krijgen het al snel warm van het voetbal wat onze toppers op de mat leggen. Met goed overspelen en het windvoordeel wordt de doelman van Andijk getest. Na 1 minuut spelen gaat de pass van Silke naar Stijn en krijgen we onze eerste hoekschop. En dan gaat het los, Tristan’s schot raakt de paal en de rebound van Lucas gaat over het doel. Na wat kleinere kansen van KGB onderschept Timo de bal en vervolgens is zijn pass op Rens perfect. Rens volgt met de bal aan zijn voet de rechterlijn en speelt de bal naar Lucas. De voorzet van Lucas is op maat voor Stijn die wel raad weet met deze kans 0-1. Als er zeven minuten gespeeld zijn wordt Joost binnen de lijnen gebracht. Hij krijgt de bal van Lucas en besluit om vanaf 16 meter te schieten. De bal is glad en glibberig en verdwijnt tussen de benen van de Sporting keeper in het doel 0-2. Joost zijn eerste balcontact en meteen raak, gouden wissel? Tristan is op de weg terug van een lange griepgolf en is nog niet helemaal op zijn niveau. Vandaag heeft hij ook nog een ontstoken oog maar in de 11e minuut ziet hij de bal zijn richting komen. Met deze 1 op 1 situatie weet Tristan wel raad en scoort de 0-3. Ook het volgende schot van Tristan is hard en gaat het doel in 0-4. Het is natuurlijk niet alleen aanvallen er moet ook verdedigd worden. Silke staat telkens goed opgesteld en speelt een puike partij. Een paar meter achter haar is daar altijd Timo met zijn onderscheppingen en goede voortzetting. Als Timo naar de kant gaat voor zijn wisselbeurt neemt Rens zijn plek moeiteloos over. En als er dan een klein foutje wordt gemaakt door de verdediging dan is daar Jens die met zijn voet een treffer weet te voorkomen. Vlak voor rust komen onze toppers nog 1 keer tot scoren. Tristan lijkt zich vast te lopen tussen twee tegenstanders, maar hij prikt de bal tussen de vier benen door naar Stijn. Als je zo dicht bij de keeper staat kan de bal alleen met een sleep lob over de keeper en dat doet Stijn dan ook 0-5.

De limonade en de koffie smaakt lekker als je zo lekker aan het voetballen bent. Iedereen is in een goede vorm en het spel is top. Op zulke momenten heb je eigenlijk geen coach nodig. Maar ja die zijn natuurlijk niet voor niks vroeg hun bed uitgegaan, dus toch nog wat kleine tips voor de tweede helft. De wind is nu in ons nadeel maar ook nu gaan we al voetballend richting het doel van Sporting Andijk. Lucas is zo verschrikkelijk snel op de eerste meters dat zijn directe tegenstander vannacht waarschijnlijk rugnummer 6 nog steeds kleiner ziet worden. Helaas gaat zijn schot voor het doel langs. Stijn doet exact hetzelfde van de linkerkant maar nu gaat de bal strak het doel in 0-6. Na de rust kunnen we een paar keer Timo laten schieten. Zijn eerste poging gaat over en de tweede gaat net naast het doel. Silke gaat naar de kant en nu laten de coaches Joost naast Timo verdedigen. In de eerste helft kon Tristan een paar keer een medespeler aanspelen maar koos een andere optie. In de tweede helft geeft hij de bal af op Lucas die iets te ver naar de buitenkant gaat zodat zijn schot gepakt wordt door de keeper. Voor de thuisclub is het na rust makkelijker om ons doel te bereiken maar Jens plukt de bal van de vijandelijke spits klemvast uit de lucht. Als Rens Lucas uit zijn ooghoek ziet vertrekken is de bal op maat. Het schot van Lucas mist precisie! Rens speelt een voortreffelijke wedstrijd en het had zo mooi geweest als zijn schot vlak voor zijn wissel in het doel was gegaan. Maar helaas pakt de keeper zijn schot en is de kans voorbij. Silke neemt de plaats van Rens op het middenveld over en stopt veel energie in de wedstrijd. Na 15 minuten spelen heeft Silke’s pass op Stijn precies genoeg snelheid. Stijn kan de bal dan ook in 1x doorspelen op Tristan die de bal achter zijn standbeen doorspeelt op Lucas. Vrij voor de keeper schiet hij hard en precies de 0-7 in het doel. Stop de persen dit is, tot nu toe, het mooiste aanval/doelpunt van het seizoen 2016-2017. Veel tijd om te genieten is er niet, de thuisclub voert de druk wat op. Eerst kan Timo redding bieden, vervolgens Jens en dan krijgt Joost de bal tegen de hand. Zoals Henk de Jong van Cambuur ooit zei: “Ja maar scheids, waar moet die spelers zijn armen dan laten”. We krijgen een strafschop tegen. Jens zit er vlakbij maar kan een doelpunt niet voorkomen 1-7. Even zijn we het spoor bijster en krijgen we nog een tweede goal tegen na een goede aanval van Sporting Andijk JO9-1. De eindstand wordt 2-7. Thuis aangekomen valt er op voetbal.nl te lezen dat de uitslag 2-6 is geworden. Voor de tweede keer op rij mist de scheidsrechter, een middelbare scholier, een doelpunt. Ik had nog wel het volgende artikel in de krant gelezen: “Middelbare scholieren maken hun rekentoets dit jaar beter dan in 2015. Gemiddeld halen zij een 6,1 en dat is 0,2 punten hoger dan vorig schooljaar. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten over het eerste halfjaar van 2016

Scheidsrechter kun je rekenen? Ja reken er maar niet op!