KGB JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 02

10 september 2016 9:00

Na de opwarmer van vorige week tegen SEW was vandaag de start van de najaarscompetitie. Met de weersvoorspellingen van de komende tijd kan de KNVB de naam najaarscompetitie beter veranderen in Indian Summer Competitie. De JO9-1 speelt in de 2e klasse en mag vandaag al voor de ergste hitte starten. De tegenstander zal vandaag een maatje sterker zijn als de vorige tegenstander uit Nibbixwoud. Zeker geen wedstrijd die je op je sloffen (of slippers) kan winnen. Na een goede trainingsweek komen we met Jens, Timo, Silke, Rens, Tristan, Stijn, Robin en Lucas aan in Zwaag. De moeders proberen ondertussen te achterhalen welke shirtjes er groter zijn en welke kleiner. Op de labels van alle shirts staat maat 140 maar volgens de kenners zit er toch verschil in. Nu ik er langer over nadenk: “Misschien moet het rugnummer bij de maat opgeteld worden. Dus nummer 9 is maat 149 en nummer 3 maat 143”. In de kleedkamer dient ondertussen het volgende probleem zich aan: “De voetbalschoenen van Jens staan nog bij de achterdeur te luchten terwijl de familie Deen door de voordeur vertrokken is”. Omdat de tegenstander niet op slippers verslagen kan worden leent Jens de gympies van Robin!

Het kunstgras van de Westfriezen ligt er plat en nat bij waardoor de bal extra snelheid krijgt. Na de warming-up beginnen we tegen de zon in aan de wedstrijd extra lastig voor onze doelman Jens. KGB begint met goed combinatie voetbal aan de wedstrijd. Maar deze tegenstander is niet van plan om het ons heel makkelijk te maken. Een beetje duwen en trekken en er zijn zelfs spelers die na 3 minuten al shirtjes willen wisselen. Extra werk voor de moeders die na de wedstrijd opnieuw van alle shirtjes de maten moeten vergelijken. Na 7 minuten spelen haalt Rens verwoestend uit, maar de thuisclub beschikt over een goede keeper. Gelukkig is Robin er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schuiven. KGB is veel sterker en we creëren meerdere kansen zonder ook maar iets weg te geven. Had Jens dan toch op zijn slippers kunnen keepen? Bij de volgende aanval van KGB is het Stijn die met een mooie voorzet Lucas bereikt. Lucas schiet de bal recht op de keeper die de bal zo kan tegen houden. Vlak voor de rust verlaat Silke de verdedigende stelling en onderschept de bal op het middenveld. Ze loopt door tot het doel van de Westfriezen maar de verdediger weet haar schot net te blokken. Zo gaan we na een goede eerste helft van onze kant met 0-1 rusten. We hadden ons nog kunnen belonen met een paar extra doelpunten.

Na een bakje limonade en de nodige instructies van de coaches Patrick en Aldo beginnen we om 09:30 met de tweede helft. Bij de eerste aanval van KGB na de rust wordt Tristan op 1 meter van het doel onderuitgehaald, de scheidsrechter bestraft deze tackle met een strafschop. Tristan neemt de strafschop en de score is verdubbeld 0-2. De verdedigers Timo en Silke hebben alles onder controle dus kan Timo soms mee in de aanval en dan wordt zijn positie keurig overgenomen door Rens of Stijn. Een verwoestend schot van Timo spat op de lat terug het veld in. De rebound wordt door Robin naast geschoten. Even later heeft Rens pech als zijn schot langs de keeper gaat maar door een verdediger van de lijn gehaald wordt. Als Tristan nog een keer gas geeft passeert hij de verdedigers en gaat recht op de keeper af. Zijn schot gaat op de paal maar in tweede instantie maakt hij er 0-3 van. Heel soms komen we in de problemen. Een doorgeschoten bal langs de zijlijn achter onze verdedigers lijkt een prooi te worden voor de goed meevoetballende keeper Jens. Hij kiest ervoor om de bal niet uit te schieten maar langs de zijlijn naar voren. Westfriezen onderschept de bal en gaat direct naar het lege doel. Via de paal gaat de bal naast en loopt het met een sisser af. Het slotakkoord is voor KGB JO9-1. Een strakke voorzet van rechts door Lucas komt bij Tristan die er 0-4 van maakt. Een goede teamprestatie en een goed begin van de competitie. Grote klasse JO9-1!