RKEDO JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 02

17 september 2016 9:15

Vandaag verzamelen we om 8:45 in kleedkamer 10 van KGB voor de wedstrijd tegen RKEDO JO9-1. Voor onze toppers wacht vandaag een grote verassing als ze de kleedkamer deur openzwaaien. De trainingspakken en de wedstrijdshirtjes liggen keurig op de bankjes klaar. Even wanen de spelers zich een profvoetballers en moeten hiervan genieten want het is een eenmalige actie! Niet te lang want de wedstrijd van vandaag begint over een klein half uurtje. RKEDO (Rooms Katholieke Eendracht Door Oefening) heeft net als wij de eerste competitiewedstrijd gewonnen. KGB JO9-1 heeft tot vandaag nog geen tegendoelpunt gekregen. De coaches benadrukken in de wedstrijdbespreking dat er een moment komt dat de tegenstander gaat scoren en dat dat zomaar vandaag kan zijn. Natuurlijk is doelman Jens samen met verdedigers Silke en Timo dit niet van plan.

Iets later dan het wedstrijdprogramma vermeld fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en meteen is het KGB die goed uit de startblokken komt. Na een paar goede combinaties worden de eerste speldenprikjes door de thuisclub uitgedeeld. De grootste kans in de beginfase is voor RKEDO maar via de paal gaat de bal naast. Het orkaanseizoen is begonnen in Bovenkarspel, voorzet van rechts Tristan 1-0. Vervolgens schot van Stijn op de lat en in de volgende aanval wordt de voorzet van Stijn door Tristan in het doel geschoten 2-0. Precies 120 seconde op het scorebord en we staan al riant voor, wauw. De toeschouwers wrijven nog een keer de slaap uit hun ogen en stoten elkaar aan, dat zijn onze (klein)kinderen. Gelukkig voor RKEDO gaat de storm even liggen maar de rood witten uit Bovenkarspel hebben de eendracht bij de uit club al pittig aan het wankelen gebracht. Positioneel staan we sterk en iedereen voert zijn taak prima uit. Na 9 minuten geven we nogmaals gas. Tristan begint op de achterlijn met zijn solo en stopt pas als de bal achter de keeper van RKEDO in het net ligt 3-0. Schot van Rens gaat net naast het doel en die van Tristan in het doel 4-0. Als Lucas de 5-0 maakt heeft KGB in 3 minuten 3 keer gescoord. En er is nog steeds genoeg tijd in de eerste helft om meer doelpunten te maken, dat doen we dan ook. Met een lange pass weet Timo Tristan in stelling te brengen 6-0. Een solo van Tristan wordt panklaar neergelegd voor Lucas, die keihard de 7-0 binnen schiet. Dit is tevens de ruststand, het had voor RKEDO nog erger kunnen zijn als Robin vlak voor het rustsignaal een voorzet in het bijna lege doel had geschoten.

Ja wat kan je zeggen tijdens de rust, ga zo door? Nog een paar tips van begeleiders Patrick en Aldo en dan weer de wei in. Na de rust mogen we aftrappen en dat doen we volgens de nieuwe regels. Eén speler die de bal terug speelt naar het middenveld en weg zijn we weer. Gelukkig heeft de reporter sneldrogende inkt en dat is nodig. Tristan maakt de 8-0 op aangeven van Lucas, dan 9-0 en vervolgens 10-0 koppend uit een hoekschop van Stijn. Precies 2,5 minuut nodig voor een hattrick van Tristan. Ook als Tristan wissel staat kunnen we scoren en dat is een fijne gedachte voor de coaches. Robin maakt er 11-0 van en dan krijgen we een vrije trap zo’n 20 meter van het doel. Een mooie plek voor Timo die dan ook vanaf de zijlijn naar de bal wordt gedirigeerd. En terecht want op grandioze wijze schiet Timo de bal snoeihard in de kruising 12-0. Als Lucas 13-0 heeft gemaakt kan Robin met een strak geplaatst afstandsschot de 14-0 op het scorebord toveren. En nog steeds nul doelpunten tegen. Timo is alle duels sterker als zijn directe tegenstander en schuift door indien mogelijk. Silke is de andere verdediger die telkens als winnaar uit de strijd komt en met haar snelheid soms drie keer gepasseerd moet worden. Alle doorgeschoten ballen zijn voor een heel attent keepende Jens. Het slot akkoord is van Tristan die nog twee keer afdrukt en er 16-0 van maakt en na 120 minuten nog geen doelpunt tegen.

Na twee competitiewedstrijden staan we bovenaan in de competitie 2e klasse 02, wie had dat verwacht? Snel nog even gebeld met Louis van Gaal en hij zei: “Is KGB JO9-1 nou zo sterk of zijn de tegenstanders nou zo zwak”. Geen idee Louis maar daar komen we vast achter in de volgende wedstrijd tegen Hollandia JO9-1.