Datum

8 oktober 2016 10:15

Accommodatie

Onbekend

Ik weet het nog heel goed het was 13 oktober 1867, 149 jaar geleden. Pieter Janszoon Jong, uit Lutjebroek, was als jongeman in dienst bij de Pauselijke Zoeaven. In de slag bij Monte Libretti nam Pieter Jong het op tegen de Garibaldisten, van wie hij er, toen zijn munitie op was, nog een veertiental doodde door hen met de kolf van zijn geweer de schedel in te slaan. Uiteindelijk sneuvelde ook hij (bron: wikipedia). Hij was de eerste Zouaf en vandaag spelen onze toppers tegen 9 spelers van de Zouaven JO9-1. We staan er goed voor in de competitie dus een overwinning is zeer welkom, maar we moeten natuurlijk wel tegen onze klasgenootjes van de voetbalclub uit Grootebroek en dat is altijd lastig.

In de nieuwe kledinglijn van de Zouaven heeft het wedstrijdshirt een rode achterkant. Lastig uit elkaar te houden vandaar dat de thuisclub in het blauw speelt. Het is zonnig en windstil als KGB mag aftrappen. Een speler bij de bal, tikkie terug, en dan volop in de aanval. En binnen een minuut is het Tristan die de 0-1 maakt. Een lekker begin voor KGB JO9-1. We krijgen nog een paar goede mogelijkheden om verder uit te lopen maar het blijft 0-1. Langzaam kruipt de thuisclub uit zijn schulp en begint van afstand het doel van Jens te bestoken. De eerste pogingen gaan naast of worden door Jens gepakt. Maar er hangt een doelpunt in de lucht en die valt dan ook na 5 minuten spelen 1-1. Aangemoedigd door de vele meegereisde supporters pakt KGB de draad weer op. Lucas is aanvallend lekker op dreef en heeft een hele sterke fase na 12 minuten spelen.  Eerst maakt hij de 1-2 en in de volgende minuut, via een counter, meteen de 1-3. Verdedigend staat het goed dus we kunnen met volle kracht vooruit.  Na een klein kwartiertje schiet Lucas op doel en kan de keeper nog redden. Voor het doel staat de goed meegelopen Robin die de los gelaten bal in het lege doel schiet 1-4. Tristan komt binnen de lijnen en Lucas kan even rusten langs de zijlijn. Tristan speelt meteen de bal langs een paar verdedigers en schiet de 1-5 langs de keeper. Vlak voor rust probeert Silke het van grote afstand. De boogbal wordt door de keeper tegen gehouden maar niet klemvast, de rebound wordt door Stijn over het doel van de tegenstander geschoten. Het rustsignaal klinkt over het E2 veld.

Omdat we met twee teams in de kleedkamer zitten besluiten we de limonade op het veld in het zonnetje te nuttigen. Als de scheidsrechter over de rode loper (het is week van de scheidsrechter) terug het veld opkomt kunnen we beginnen aan het tweede bedrijf van 20 minuten. De instructies voor de spelers zijn vrij eenvoudig. Ga zo door, maar probeer als een ander er beter voor staat de bal af te geven. De limonade (en de rustperiode) heeft Lucas goed gedaan en hij komt goed uit de startblokken. Naast hem loopt nog een medespeler, maar als je de bal snoeihard in de kruising schiet 1-6 kun je als coach alleen je petje afnemen. De Zouaven JO9-1 weet ook na rust één keer te scoren als de bal via via tussen Silke en Jens blijft liggen. De aanvaller prikt de bal langs Jens 2-6. KGB krijgt na 8 minuten spelen een hoekschop. Bij de tweede paal kan Stijn de 2-7 binnen glijden. Vervolgens wordt een mooie pass van Robin door Stijn net naast geschoten. Dan is er een sterke fase van Tristan in een paar minuten maakt hij de 2-8 en 2-9. Als hij even later Lucas vrij voor het doel ziet staan geeft hij de bal af. Lucas heeft te veel tijd nodig zodat de keeper nog kan redden maar dan is het Tristan die in tweede instantie de 2-10 maakt. Vlak voor tijd gaat Rens alleen op het doel af en denkt te kunnen scoren, maar met een super verdedigende sliding wordt de bal voor zijn voeten weg getikt. We krijgen een hoekschop en dan brengen we ons kanon Timo in stelling. De eerste keer krijgt de keeper zijn vingertoppen nog tegen de bal en krijgen we wederom een hoekschop. In poging twee is het niet de keeper maar een speler die zijn vingertoppen tegen de bal krijgt en de scheidsrechter kan niet anders dan een strafschop geven. Timo neemt de strafschop hard door het midden, de bal is te hard voor de keeper en zo is het 2-11. Dit is tevens de eindstand. Allemaal lekker gespeeld en verdiend gewonnen.

Naschrift: In de wedstrijdverslagen noem ik vaak de doelpuntenmakers. Maar de coaches Patrick en Aldo vinden een redding van de keeper, een mooie verdedigende actie, een loopactie of een mooie strakke pass naar een medespeler net zo belangrijk. We doen het met zijn allen!

Jens had het in de eerste helft vijf minuten erg druk maar met zijn redding wist hij lang de nul te houden. Timo houdt het overzicht achterin en met zijn strakke pass kan hij de bal over grote afstand verplaatsen. Silke is de pitbull die achterin alle duels wint en vormt met Timo of Rens een ijzersterk koppel. Rens is de werker op het middenveld en heeft vandaag weer zijn waarde bewezen voor het team. Robin is aan de bal sterk en weet zijn medespelers goed te bedienen. Stijn is voorin als het nodig is maar ook achterin om zijn steentje verdedigend bij te dragen. Langs de lijn is het genieten van zijn pass en spelinzicht. Tristan en Lucas waren vandaag de goalgetters van het team. Tristan is fysiek sterk en heeft een hard schot. Lucas kan met links en rechts verwoestend uithalen.