KGB JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 02

29 oktober 2016 8:45

Na de bekerwedstrijd van vorige week staat er vandaag weer een competitiewedstrijd om 08:45 op het programma uit tegen EVC JO9-1. Dat betekent dat we om 07:30 gaan vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de CNB. Het is nog donker als de chauffeurs/supporters de slaap nog uit de ogen wrijven. Eén troost, vanavond gaat de klok een uur terug dus een uurtje langer weekend. De was tas wordt nog even overgeladen naar de auto van de familie Koopen. Ondanks zorgvuldig wassen is het rode shirt met nummer 1 pittig verkleurd en lijkt deze wel blauw geworden. EVC is gevestigd aan de Keetzijde 20 in Edam. Met het adres in de navigatiesystemen wordt naar Edam afgereisd. Bij Oosthuizen wordt het licht en hangt de dauw boven de weilanden. De koeien vragen zich af waar wij in alle vroegte naar toe gaan. In Edam staan we aan de verkeerde zijde van de Keetzijde en houdt een smal bruggetje de KGB spelers en het EVC veld gescheiden. In zijn achteruit dan maar en dan vervolgens wordt achter coach Aldo de toeristische route door Edam gevolgd. We komen gelijk aan met coach Patrick die eerst moest tanken en via het busstation Edam kwam binnen rijden.

Vanaf vandaag spelen we met Joost in de JO9-1 op het middenveld zodat er een betere balans is tussen aanval en verdediging. Dit betekent tevens dat Robin vanaf nu in de JO9-2 speelt. Als we ons omkleden blijkt het nog niet zo goed te gaan met Tristan. Een hardnekkige griep houdt hem al weken in de greep. We spreken met hem af dat hij begint als wissel en lekker door wisselt. EVC staat vlak onder ons in de competitie en gaat KGB bij winst voorbij op de ladder. Het is windstil als de scheidsrechter het spel met een duidelijk fluitsignaal in gang zet. EVC heeft veel balbezit en is te vinden op onze helft. Verdedigend staan we goed met Jens op doel met daarvoor Silke en Timo centraal. Ook Joost pakt zijn rol op het middenveld goed op en wint al zijn duels. Na vijf minuten spelen komt Tristan binnen de lijnen. Hij loopt erbij als een dood vogeltje, sterker nog ik denk dat er in een dood vogeltje meer leven zit. Hoe graag hij ook wil, vandaag gaat het niet lukken. We gaan verder met zeven spelers en Tristan gaat naar huis. Lucas is vandaag sterk en gebruikt goed zijn lichaam. De eerste kans aan de kant van KGB is voor Lucas die zijn schot door de keeper gered ziet worden. Van beide kanten zijn er weinig echt grote kansen. Vlak voor rust krijgt KGB een hoekschop die hard voor het doel langs gaat maar er is niemand van ons die zijn voet ertegen kan zetten. Het is rust maar iedereen heeft het gevoel dat de echte wedstrijd nog moet gaan beginnen.

De instructies voor de tweede helft zijn simpel, verdedigend staan we goed en de mogelijkheden om te scoren komen vanzelf. EVC komt beter voor de dag na de rust. Onze middenvelders zetten niet snel genoeg druk waardoor de thuisclub van afstand kan schieten. Bij de derde poging is het raak en staan we 1-0 achter. Maar dan komt KGB los, Lucas komt op stoom en krijgt genoeg kansen om te scoren. De verdedigers van de thuisclub hebben hun handenvol aan onze nummer zes. De ballen recht op de doelman zijn een makkelijke prooi voor de goede keeper van EVC. Rens pass op Lucas, bal naast. Stijn schiet de bal naast na een mooie solo. Halverwege de tweede helft klopt Stijn met een lob de doelman van EVC en is het 1-1. De beste mogelijkheid is als Lucas langs de linker zijlijn richting doel gaat. Stijn ziet de mogelijkheden en loopt diagonaal mee met Lucas. Lucas kiest ervoor om te schieten terwijl Stijn inmiddels naast hem helemaal vrij staat, jammer daar zat meer in. Als de keeper van EVC verkeerd uittrapt komt de bal bij Stijn die meteen schiet. Met een katachtige reflex maakt de doelman zijn fout goed. Dit was de laatste goede mogelijk om de drie punten mee naar huis te nemen. We hadden deze wedstrijd met de kansen na rust kunnen winnen, maar helaas wilde de bal er niet in. Met dit gelijke spel blijven we EVC voorlopig in ieder geval voor in de competitie.