KGB JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 02

12 november 2016 9:00

De weergoden waren ons donderdag niet goed gezind, om 18:00 kwam het met bakken uit de lucht. Vrijdag 11-11 was het droog bij de lampionnentocht langs de deuren en vandaag is het koud en droog. Een aantal spelers had afgelopen week last van hun keel. Lastig bij het zingen met Sint Maarten maar bij het voetbal heb je de keel niet echt nodig. We spelen vandaag onze competitiewedstrijd om 9: 00 in Wervershoof tegen de plaatselijke VVW JO9-1. Coaches Patrick en Aldo besluiten om 08:15 te vertrekken bij de CNB hallen. Iedereen is mooi op tijd aanwezig zo ook de familie Bleeker met hun nieuwe bolide. Op de landelijke wegen wordt het gaspedaal flink ingetrapt en zo komen we ruim op tijd aan in Wervershoof. Zou Astrid van haar meisjesnaam Verstappen heten?

Het is koud en guur, zou de Sint vandaag wel met de boot in Maassluis aankomen? Het veld is nog wit van de vorst als onze toppers beginnen met inspelen. Hey Aldo er zit ijs onder mijn schoenen! Ja de film Frozen is hier opgenomen. Silke heeft handschoenen aan, de rest van de handen verdwijnt in de mouwen van de KGB shirts. VVW staat in de onderste regionen van de competitie en heeft de bus geparkeerd voor het eigen doel. Gelukkig hadden de coaches hierop gerekend en gaven voor de wedstrijd om veel over te spelen om zo kansen te creëren. En na de aftrap voeren de spelers keurig hun opdracht uit, we spelen de bal rond. Het eerste schot van de wedstrijd wordt door Rens over het doel geschoten. De vele toeschouwers zien eenrichtingsverkeer naar het doel van VVW. We krijgen een hoekschop en er zullen er nog vele volgen. De bal wordt afgelegd op Timo die de bal via de binnenkant van de paal uit het doel ziet stuiteren. Na zes minuten spelen komt er een voorzet van Tristan die door Rens hard in het doel wordt geschoten 0-1. We moeten vandaag geduldig zijn omdat het vol is voor het doel. Achter onze verdedigers is veel ruimte en bij een counter pakt Jens de bal knap uit de lucht en zo behouden we een minimale voorsprong. Als KGB weer een hoekschop krijgt nemen we deze kort en kan Tristan schieten. Een verdediger van VVW raakt de bal en die gaat zo zijn eigen doel in 0-2. Het volgende moment schiet Stijn tegen de paal. We zijn heer en meester en krijgen een kans via Lucas. De keeper is bang voor het schot, bukt en krijgt de bal op zijn rug, waarna het leer over het doel vliegt. Bij de volgende hoekschop is het Rens die de bal in het doel schiet 0-3. We komen voor rust nog een keer tot scoren als Tristan de bal op pikt en met een puntertje er 0-4 van maakt. De verdedigers moeten goed blijven opletten voor de enkele aanvallen die VVW plaatst. Silke grijpt goed in met twee verdedigende acties in een minuut. Grote bewondering voor het team dat met goed overspelen blijft aanvallen. Stijn geeft mee op Tristan die de bal voor geeft. Het schot van Lucas komt vervolgens tegen de lat. De verdedigers Silke en Rens (Timo is op dit moment wissel) zijn erg naar voren gericht en als Silke richting de bal gaat is de spits van VVW weg. Beide proberen de achterstand nog in te halen maar komen te laat. Jens gaat gestrekt naar de hoek en krijgt zijn vingertoppen tegen de bal. Deze brokkelen door de kou zo ongeveer af en gaat de bal in het doel 1-4. Gelukkig is het meteen rust en kan Jens een paar droge handschoenen aantrekken.

Ook na de rust gaan we door met aanvallen. Ook nu moet de harde supporterskern even geduld hebben. Onze topper laten zich niet gek maken en blijven keurig in hun rol. Na 5 minuten spelen schiet Tristan de 1-5 in het doel. Er komt meer ruimte op het veld als Silke de bal naar Timo schiet, hij loopt door en geeft een voorzet op Tristan, geen goal. En we gaan door Tristan voorzet op Lucas, geen goal. Dan een aanval uit het boekje die keurig wordt afgerond door Stijn 1-6. Het is jammer als de spits met een fantastische lob de 2-6 kan scoren. Eigenlijk zijn onze verdedigers en keeper amper in de problemen gekomen en dan is het jammer als de tegenstander toch 2x kan scoren. Het slot akkoord van de wedstrijd is voor KGB. Eerst blijft Lucas kalm en schiet de 2-7 binnen, vervolgens een verwoestend schot van Tristan 2-8 en met de intikker van Lucas is de eindstand 2-9. Zouden ze dan toch met tien doelpunten verschil kunnen winnen. Na het laatste doelpunt van Lucas blaast de scheidsrechter meteen af. Er is nog wat twijfel bij de coaches floot hij twee keer of niet. Bij thuiskomst blijkt dat de prima fluitende scheids zijn boekhouding niet op orde had. Op voetbal.nl staat namelijk 2-8 te lezen. Volgende week een bekerwedstrijd in Andijk en vervolgens ontvangen we twee toppers, Always Forward en Volendam, uit onze competitie op de Rozeboom.