Scheidsrechter

Danilio Bot

Accommodatie

Onbekend

We hebben een onstuimige week achter de rug. De Sint is in Nederland dus de complete selectie is een beetje hyper. De trainers proberen de rust te bewaren door te roepen: “Makkers staakt uw wild geraas, heerlijk trainingsavondje is gekomen!” Maar in de hoofden van acht jarige kinderen staat voetbal deze periode niet op de eerste plaats. Terwijl in de hoofden van de coaches de wedstrijd tegen de nummer 4 in de competitie (we staan zelf op de 5e plaats) wordt voorbereid. Zouden ze de 8 kikkers in de kruiwagen kunnen houden tijdens de wedstrijd?

Tijdens de analyse van de wedstrijd KGB JO9-1 – Always Forward JO9-2 zijn alle uitslagen met elkaar vergeleken en op papier zou winst mogelijk moeten zijn. Helaas spelen we niet op papier maar op het B2 veld. Bij de wedstrijdbespreking hopen coaches Patrick en Aldo dat de goede lijn van de afgelopen weken voortgezet kan worden. Spelers helpen elkaar en er wordt goed overgespeeld. De technische staf verwacht dat Always Forward meer gaat voetballen en niet zoals onze vorige twee tegenstanders voor het doel blijven hangen. Anders zouden ze wel “Always Backward” of “Always Build a Wall” geheten hebben. We beginnen 5 minuten later omdat de scheidsrechter nog tussen de warme lappen ligt en er een vervanger moet komen. Twintig over negen beginnen we aan de wedstrijd. De supporters hoor ik zeggen “Scout langs de lijn”. Dat klopt ik had Roel Stijns, zonder collega scout Jos Rood, al met zijn map langs de lijn zien staan. Hij gaat vandaag de acties van onze toppers nauwlettend in de gaten houden. Blijk ik door de verkoudheid de supporters niet goed verstaan te hebben ze zeiden namelijk: “Het is koud langs de lijn”. Ook dat klopt, 2 graden boven nul en het veld is wit uitgeslagen. Dat is de reden dat de groene jas van Lucas ook langs de kant aanwezig is voor de wissels. We staan in de vertrouwde opstelling met Jens op doel, daarvoor verdedigers Timo, Silke en middenvelders Rens, Stijn, Joost, Tristan en spits Lucas. In de beginfase gaat het spel op en neer. Maar al snel krijgen we de eerste kans als Joost de bal bij Tristan krijgt. Zijn schot wordt door de keeper gestopt. Uit de hoekschop die volgt weet de tegenstander niets van ons plan om Timo te laten schieten. Aan de aandacht van alles en iedereen ontsnapt kan Timo schieten. Zijn schot beland tussen de wit zwarte shirts en is het Rens die naast schiet. Langs de kant kijken de coaches tevreden toe er wordt goed overgespeeld en KGB krijgt meer grip op het spelletje. Bij de volgende aanval van ons gaat de bal naar Stijn. Nu doet Stijn nooit iets zonder een bedoeling en dit keer besluit hij over de bal te stappen zodat de voorzet bijna in de goal gaat. De enige die hierop gerekend had was de doelman van Always Forward, hij kan de bal net voor de lijn stoppen.  Na tien minuten spelen vinden we de opening bij Tristan die alleen op het doel af kan gaan. Zijn schot is niet goed genoeg en kan door de keeper gestopt worden maar niet klemvast. Omdat Tristan goed doorgelopen is kan hij wel de 1-0 in het doel schieten. Onze toppers weten elkaar makkelijk te vinden, tot grote vreugde van de supporters, en krijgen we meer kansen. Vlak voor het doel schiet Stijn de 2-0 bijna in slow motion in het doel. Een minuut later gaat de uit club voorruit en is de spits even aan de aandacht van Timo ontsnapt en het is meteen raak 2-1. Ja dit zijn jongens die kunnen voetballen! En de club uit Hoorn gelooft er weer in. Twee keer gaat de bal over de lijn wat niet door de scheidsrechter werd gezien. Ik voel een witte lijnen op een wit veld discussie aankomen maar gelukkig worden de gemoederen met een stuiterbal gesust. Bij een aanval van Always Forward is het eerst Silke en vervolgens Stijn die hun keeper Jens te hulp schiet en zo de gelijkmaker voorkomen. Vlak voor rust is het nog 1x Tristan die weet te scoren 3-1. Hij is op de weg terug en wordt elke week een beetje sterker en dat is maar goed ook want we krijgen ook elke week een iets sterkere tegenstander.

Met een voorsprong, volkomen terecht, beginnen we aan het tweede bedrijf. Nu zijn de eerste minuten na de rust nooit onze sterkste. Tijdens de rust is erop gehamerd dat we meteen aan de bak moeten. Langs de kant zien we dat de middenvelders niet snel genoeg terugkomen en dan wordt het voor onze twee verdedigers lastig. Timo speelt vandaag zeer geconcentreerd en wint al zijn duels. Met zijn strakke passes en schoten bij hoekschoppen heeft hij vandaag een belangrijk aandeel in ons spel. Onze Power Women Silke stapt goed in en kan zo bijna elke bal onderscheppen. En met haar loopvermogen denkt de tegenstander dat er meerdere Silke’s in het veld lopen omdat ze haar een aantal keer tegen komen. Maar omdat dit super duo het met zijn tweeën niet altijd kan oplossen komt Always Forward terug tot 3-2.  Gelukkig pakt JO9-1 na dit doelpunt de draad van de eerste helft weer op. Tristan is los op rechts en geeft de bal voor. Daar staan Stijn en Lucas dicht bi elkaar. Stijn neemt aan om te schieten maar nu was het beter geweest om de bal naar Lucas te laten gaan omdat hij compleet vrij stond. Nu is het dus even niet raak. Als Tristan even later er 4-2 van maakt is het verschil weer twee. Wat een lekkere speler is Rens. Altijd rustig en telkens heeft hij oog voor zijn medespelers die links en rechts van hem vertrekken en dan is de pass op maat. En als de tegenstander in balbezit is, dan is Rens weer op tijd terug om zijn verdedigers te helpen, top man. We krijgen een hoekschop waar we wederom Timo instelling brengen. Al hoewel we al meerdere keren de hoekschop zo genomen heeft Always Forward geen antwoord.  Timo zijn schot smoort weer vlak voor de keeper en dan zijn we niet attent genoeg om de bal langs de sluitpost te tikken. Joost begint steeds meer zijn draai te vinden in JO9-1. En op dagen als vandaag kun je hem er goed bij hebben. Bal wordt meerdere malen door hem veroverd en ook de voorzetting is vervolgens prima. Het blijft natuurlijk opletten om de punten in de tas te houden maar we hebben Jens natuurlijk niet voor niks mee. Een schot van Always Forward wordt klemvast uit de lucht gepakt. Dan komt de fase van Lucas. Hij maakt zich goed breed en stoomt op met de bal naar het vijandelijke doel. Lukte het de vorige wedstrijden om kalm te blijven was het nu een beetje te gehaast en gaat de kans verloren. Ook het volgende moment had er meer ingezeten als Lucas iets verder door had gelopen. Nu ging het schot in het zijnet. Bij een uitbraak van Always Forward is de spits compleet los. Jens komt ver zijn doel uit en maakt het de speler in het zwart wit heel lastig. Ondertussen zijn Timo en Silke terug om hun doelman te assisteren en wordt het gezamenlijk opgelost. Het schot van Rens naast het doel blijkt het laatste te zijn wat er in deze wedstrijd gebeurt.

Toppers een verdiende overwinning met goed spel en allemaal een dikke tien voor jullie spel. Hier komen de ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, buurmannen en buitenlui naar de Rozeboom! We kijken al weer uit naar de volgende wedstrijd tegen Volendam.