West Frisia JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 03

28 januari 2017 9:15

De wedstrijden voor de voorjaarscompetitie zijn gepland vanaf 21 januari 2017. Omdat koning winter nog wat tegenstribbelt gaan alleen de wedstrijden op kunstgras door. Ook vandaag is dat het geval, onze toppers hebben geluk dat ze op het A2 veld staan ingedeeld en dus kunnen spelen. De nieuwe competitie ziet er uitdagend uit, twee degradanten uit de 1e klasse namelijk Spirit ’30 JO9-1 en de Westfriezen JO9-1. De teams uit respectievelijk de derde en vierde klasse zijn VVS ’46 JO9-1 en HSV 1889 JO9-1. Verder zijn de Blokkers JO9-1 en Westfrisia JO9-1 uit onze najaarscompetitie gebleven. Ons eerste duel is thuis tegen Westfrisia.

Door het harde veld en de vrieskou zijn er trainingen afgelast maar de laatste twee donderdagen kon er buiten getraind worden met een temperatuur rond het vriespunt. Daar worden ze letterlijk hard van. Ook moesten we in de winterstop nog afrekenen met het griepvirus. Maar de laatste training was de JO9-1 compleet en hebben we lekker getraind als voorbereiding op de wedstrijd van vandaag. Vrijdagmorgen klinkt er een piep uit de smartphone, Whatsapp meldt dat Timo met griep in bed ligt. De situatie veranderd niet dus moeten we zonder onze stoere verdediger Timo de klus zien te klaren. De trainers besluiten om Rens naast Silke in de verdediging op te stellen. Van rechts naar links op het middenveld spelen Tristan, Joost en Stijn met Lucas daarvoor. Op doel staat de warm aangeklede Jens.

Resultaten uit het verleden tellen niet meer mee en we beginnen om 09:15 met een schone lei. Voor de wat jongere lezers: “een lei is een donkergrijs gesteente dat in dunne bladen voorkomt. Met behulp van krijt kan op de lei geschreven worden. Met water kan de lei schoon gemaakt worden”. De tegenstander maakte het ons op 5-11-2016 nog erg lastig. Ze kregen een hoop kansen maar wisten maar moeilijk te scoren zodat we uiteindelijk kunnen winnen. Dus onze toppers zijn gewaarschuwd.  KGB heeft er direct na het fluit signaal zin in. Na een mooie aanval die begint bij Silke en dan via Joost en Stijn bij Lucas komt wordt door laatstgenoemde in het doel geschoten 1-0. Vervolgens zijn het Tristan en Stijn die voor de 2-0 en 3-0 zorgen. Er zijn ruim vijf minuten gespeeld en we hebben al een ruime marge opgebouwd. Het gaat van een leien dakje.  Als het team een stapje minder hard loopt komt de uit club terug tot 3-1. We zijn het spoor even kwijt, we vergeten te voetballen. Een handsbal van Westfrisia wordt door de scheidsrechter over het hoofd gezien en er is direct een kans die door Rens van de lijn wordt gehaald. We komen er even niet meer uit en is het Jens die met een katachtige redding een doelpunt weet te voorkomen. De spanning is compleet terug als klokslag 09:30 de 3-2 op het scoreboord komt. KGB herpakt zich en binnen twee minuten is het een punter van Stijn 4-2 en een mooie actie van Tristan die naast zich Lucas ziet lopen 5-2.

We hebben een tijd niet gevoetbald dus het wedstrijdritme ontbreekt. Op zich waren de eerste 10 minuten goed waarna we het een periode van vijf minuten zwaar hadden. En hoe is het in 2017 met onze dip direct na rust. De tegenstander geeft nog niet op verwachten we. Vlak voor het begin van de tweede helft wordt de veter van Rens nog even gestrikt. Ook de veter van Stijn zit los maar die vindt een hoekschop het ideale moment om ze eens goed te strikken. Als hij de hoekschop neemt was de scheidsrechter nog bezig met een veter van een Westfrisiaan. De hoekschop moet opnieuw genomen worden, maar alle veters zitten voorlopig vast. Volgende moment legt Joost de bal goed breed en haalt Tristan verwoestend uit 6-2. Rens en Silke komen de tweede helft niet meer in de problemen en kunnen onze toppers zich volledig op de aanval richten. Bij een ingooi van Silke draait Lucas goed weg van zijn man en omspeelt nummer twee. Nu is de weg naar het doel vrij en schiet hij de bal knap binnen 7-2. De 8-2 komt van de voet van Stijn op aangeven van Lucas. Nog is het niet genoeg. Tristan wordt licht aangetikt en krijgt een vrije trap die hij vervolgens zelf van grote afstand in het doel schiet 9-2. Het slotstuk van de wedstrijd is een pass van Stijn op Tristan die vanaf links op doel schiet. Zou de bal erin gaan of was het tikje van Lucas echt nodig om de 10-2 te maken. Het doet er niet toe, de bal ligt in het doel en de eindstand is 10-2. Door het verlies van Spirit later op de dag staan we, in ieder geval een week, op plaats 1. Lekker gevoetbald allemaal.

Joost vat het op de fiets terug naar huis voor zijn moeder even samen: “We kwamen vrij makkelijk 3-0 voor, toen ging het even mis en werd het 3-2. Maar gelukkig was het met de rust al weer 5-2. Na de rust hebben alleen wij gescoord en wonnen we met 10-2”. Ik snap niet dat ik daar zoveel woorden voor nodig heb, binnenkort zit deze verslaggever zonder baan.