Spirit'30 JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 03

4 februari 2017 9:15

In het najaar speelde onze tegenstander nog in de 1e klasse maar vandaag is het onze tweede tegenstander in de tweede klasse van de voorjaarsreeks. In de herfstvakantie moesten we al een keer aantreden tegen Spirit in het bekertoernooi. Toen moesten onze toppers hun meerdere erkennen en werden we uit de beker geknikkerd met 4-1. Inmiddels is het 2017 en zijn er weer nieuwe kansen. Vandaag zijn we net als vorige week niet compleet. Dit keer moeten we Silke, onze andere centrale verdediger, missen met een gekneusd bovenbeen. Omdat de JO9-2 vrij was konden we eenvoudig Martijn toevoegen aan de selectie.

Als we om 09:15 beginnen aan de wedstrijd spelen we met Jens op doel, Timo en Rens centraal met daarvoor Tristan, Joost, Stijn en in de punt Lucas. In het boekje van coach Aldo stond dat het 4-1 verlies in de beker tot stand kwam door twee doelpunten uit hoekschoppen en twee afstandsschoten. Tijdens de wedstrijdbespreking werd dit met de spelers besproken zodat ze wisten waar ze op moesten letten. De klei onder het gras was nog een beetje sompig als de scheidsrechter het start signaal geeft. In de beginfase is Spirit de bovenliggende en na 2 minuten spelen kijken we tegen een 0-1 achterstand aan. En ook daarna is Spirit gewoon feller op de bal. Als onze spelers een bal afpakken dan heeft Spirit deze binnen 4 seconde weer terugveroverd. En als je de bal niet hebt kun je niet aanvallen en ook niet scoren. Een goede redding van Jens zorgt ervoor dat de schade niet groter wordt. Door een individuele actie van Tristan krijgen we een goede kans maar de keeper weet met een goede redding de gelijkmaker te voorkomen. Alle waarschuwing voor de wedstrijd lijken niet doorgedrongen te zijn bij de spelers, want in de 9e minuut treffen de Hoogkarspellers van grote afstand het doel 0-2. Onze mannen moeten ervoor waken dat we niet met grote cijfers worden weggespeeld. Twee keer is het Tristan die dicht bij een doelpunt is, 1x gaat de bal te ver voor hem uit en de tweede keer vindt hij de keeper op zijn pad. Na 16 minuten spelen krijgen we een hoekschop tegen. Jens lijkt de bal weg te gaan boxen maar de bal veranderd niet echt van richting en dan is het bij de tweede paal een Spiritiaan die de 0-3 maakt. Vlak voor rust lijken we een vrije trap op een mooie positie te krijgen maar de scheidsrechter hervat het spel met een stuiterbal. Als de stuiterbal niks oplevert gaan we rusten. Hopelijk doet de zoete limonade van Henk Knosse wonderen.

En na de draai zien de vele toeschouwers langs de lijn een ander KGB. Lucas geeft gas aan de rechterkant van het veld en geeft de bal strak voor de goal. Tristan wil uithalen maar raakt de bal maar half. Achteraf gezien had hij tijd genoeg om de bal aan te nemen en een hoek uit te kiezen. Maar ja, zoals een wijze boer ooit zei: “Achteraf kijk je een koe in de kont”. Het inkt op het kladblokje van de reporter is nog niet droog als de volgende kans voor KGB zich aandient. Lucas kapt zijn man uit en haalt verwoestend met rechts uit, 1-3. We zitten na het doelpunt in een goede flow en weer is het Lucas die Tristan makkelijk vindt. Nu is het Stijn die zijn inzet net voor de lijn ziet smoren in een kluwe verdedigers. Vandaag had Stijn veel problemen met de fysiek sterke tegenstanders en komt niet echt lekker in zijn spel. Timo begon minder als normaal, maar na mate de wedstrijd vorderde werd hij steeds sterker. Martijn speelt vandaag een prima wedstrijd en heeft de JO9-1 goed geholpen. Rens vulde de plaats naast Timo prima in en ook later was hij op andere posities weer nuttig voor het team. Joost speelde voor rust iets te ver naar voren, maar na de rust herpakte hij zich net als de rest van het team. Lucas verdedigde goed mee en was bij veel aanvallen in de tweede helft betrokken. Tristan was vandaag ijzersterk maar werd door de tegenstander op allerlei wijze tegen de grond gewerkt. Jens had een paar prima reddingen maar net toen onze toppers dachten de aansluitingstreffer maken krijgt hij de bal op zijn knie. De teruggesprongen bal wordt door de Spirit spits in het doel geschoten 1-4. Door dit doelpunt is het verschil weer drie. Zoals eerder geschreven zijn we een stuk beter als voor de rust en dat merkt de tegenstander ook. Voor rust waren ze al fysieker als onze mannen maar na rust onderbraken ze ook professioneel elke KGB aanval op ongeoorloofde wijze. We krijgen een vrije trap maar half in de prut getrapt krijgt de bal van Tristan minder vaart als hij in gedachte had.  Spirit krijgt een stuk minder kansen, maar dan zijn er altijd nog die hoekschoppen. Na twaalf minuten spelen staan alle spelers prima gedekt bij de hoekschop. Maar bij het nemen van de hoekschop vergeet een speler van ons mee te lopen met die van Spirit en zo kan de 1-5 in het doel geschoten worden. Vlak voor tijd lijken beide supportersgroepen elkaar in de haren te vliegen na weer een stuiterbal na een overtreding en een charge op Rens en Stijn. Gelukkig loopt dit met een sisser af en hoeft de ME niet in actie te komen. Tristan passeert nog een keer zijn man maar heeft vandaag het geluk niet aan zijn zijde. Zijn schot gaat via de keeper over het doel zonder dat de sluitpost de bal gezien heeft. Zo blijft het 1-5.

Na een mindere eerste helft herpakten we ons goed de tweede helft. Hadden we de 2-3 gemaakt hadden we het tij misschien kunnen keren. De energie van Silke hadden we deze wedstrijd goed kunnen gebruiken, dan hadden we het Spirit misschien lastiger kunnen maken. Op internet valt te lezen: “Er wordt wel eens gesproken over iemand die peper in zijn kont zou moeten hebben. Deze uitdrukking is wel gebaseerd op een feit, namelijk dat paarden de stof vroeger tijdens paardenrennen kregen toegediend. Niet in hun achterwerk, maar op hun benen. Peper in eten heeft overigens dezelfde uitwerking. Het maakt dat mensen wat pittiger en actiever worden.