Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 03

11 maart 2017 9:15

Scheidsrechter

Danilio Bot

Na de oefenwedstrijd van vorige week tegen Schellinkhout gaan we vandaag weer een competitiewedstrijd spelen. Onze tegenstander van vandaag is VVS ’46 en is de nummer twee van de competitie. Michel Bleeker en Aldo kennen deze ploeg nog vanuit de mini’s waar de Spanbroekers KGB van de eerste plaats wisten te houden. Deze spelers zijn al de tijd bij elkaar gebleven en werden voor de winter de kampioen in de 3e klasse met overtuigende cijfers. Dus onze toppers mogen vandaag op het A1 veld laten zien wat ze in hun mars hebben.

Tristan heeft de hele week last van zijn enkel maar is op tijd wedstrijd fit. Om 9:00 zijn we compleet en kunnen beide coaches aan de wedstrijdbespreking beginnen. De coaches geven aan dat deze ploeg anders gaat voetballen als Schellinkhout. Dat betekent dat onze verdedigers snel moeten aansluiten en de middenvelders terug moeten komen. De opstelling kent geen echte verassingen. Jens op doel, Silke en Timo als centrale verdedigers. Tristan, Joost en Stijn (v.l.n.r.) op het middenveld met daarvoor Lucas, Rens begint als wissel. Het is genieten in het zonnetje, en dat doen onze tegenstanders in het oranje net even te lang. Na het fluitsignaal ligt de bal na 36,36 seconde in het doel van VVS, net zo snel als het wereldrecord schaatsen voor vrouwen op de 500 meter van Lee Sang-hwa uit Zuid-Korea. Lucas weet met een mooie pass Tristan in stelling te brengen en die heeft geen last van zijn enkel en schiet op het doel. Is de bal over de lijn geweest? In Bovenkarspel geen doellijntechnologie, maar de scheidsrechter is resoluut 1-0. Een droomstart voor KGB en een nachtmerrie voor VVS. En ook na het eerste doelpunt blijft KGB JO9-1 de bovenliggende partij. We krijgen een aantal mogelijkheden om de voorsprong te verruimen. Maar ook in het team van VVS zit veel voetbal, als wij de bal verspelen komen ze met veel man richting het doel van Jens. Timo onderschept de bal en geeft met een mooie lob de bal aan de zijkant mee aan Stijn. Lekker voetballend opgelost. Na een krappe 10 minuten spelen geeft Tristan een splijtende pass op Stijn, met een vloeiende beweging veegt hij de bal langs de keeper van VVS 2-0. Spelers van 9 jaar oud hebben voornamelijk oog voor de bal, op de trainingen en de wedstrijden proberen we de spelers te leren om oog voor je eigen man te houden en hierbij te blijven. Als coach hoop je dat er stapjes gezet worden en dat gebeurt ook. Een minuutje nadat we de marge op twee hebben gebracht gaat het mis. Er gaan te veel verdedigers en middenvelders naar de bal met als gevolg dat een VVS te veel ruimte krijgt en kan schieten 2-1. Het is een wedstrijd met een hoog nivo van beide kanten. Weer twee minuten later brengen we Tristan in stelling die het knap afmaakt 3-1. VVS speler met rugnummer 7 loopt steeds heel slim op onze rechterkant en duikt dan bij een voorzet van links plotseling op achter Silke en Timo die beide al een man hebben. Jens komt z’n doel uit maar houd halverwege in en dan kan VVS de 3-2 scoren. Vlak voor rust krijgt Stijn de bal uit een ingooi van Rens en schiet ineens. De sluitpost van de oranje brigade ziet de bal door zijn poortje gaan maar weet het leder net voor de krijtstreep te keren (al denk ik dat ze voor de lijnen op het A1 veld geen krijt meer gebruiken). Tijd voor limonade van ome Henk Knosse.

Het tweede bedrijf beloofd spanning en sensatie te brengen. Het kan nog alle kanten op hoor ik langs de kant de supporters van KGB JO9-1 zeggen. We gaan natuurlijk van onze eigen kracht uit maar woensdagavond (Barcelona – Paris SG) hebben we kunnen zien dat zelfs een 4-0 voorsprong in het hedendaagse voetbal niet meer genoeg is. Rens heeft tijdens de rust de opdracht gekregen om de nummer 7 van VVS aan onze rechterkant te verdedigen. Makkelijker gezegd als gedaan, vooral omdat het target na rust opeens aan onze linkerkant loopt. Vanaf de zijlijn worden Rens en Stijn van positie gewisseld. VVS voert aan het begin van de tweede helft de druk op om de gelijkmaker te maken. KGB is dicht bij een doelpunt als Tristan vlak voor het doel zijn man omspeelt en met links schiet. Het voetje van de keeper is genoeg om een doelpunt te voorkomen. Onze toppers hebben het zwaar en het gaat bijna mis als Silke de bal laat lopen voor Jens. De bal gaat zachter als verwacht en zo kan de spits van VVS tussen beide opduiken. Jens gaat gestrekt maar kan de bal net niet tegenhouden, Silke is achter Jens langs gelopen en kan met een sliding en een beetje hulp van de paal de gelijkmaker ter nauwer nood voorkomen. We komen goed weg en dat is een minuut later niet veel anders als Lucas ongelukkig tegen de speler van VVS aanloopt en deze ten val wordt gebracht. VVS krijgt een vrije trap waar een andere scheidsrechter ook zomaar een strafschop kan geven. De vrijetrap gaat mis en dus kunnen de supporters weer even opgelucht ademhalen. De druk wordt groter en groter al houdt VVS het tempo niet vol en zo komt er voor ons meer ruimte. Silke speelt een goede tweede helft en wint elk duel. Ook Timo is een rots en de branding en lost het altijd voetballend op, maar als de druk te groot wordt is Timo niet te beroerd om de bal op het dak van de kantine te schieten. Joost was nuttig op het middenveld. Rens kan je wel om een boodschap sturen, de nummer 7 van VVS had ie in zijn zak en daarmee was de angel uit het spel van VVS (straks nog even de zakken controleren Rens misschien zit hij er nog).  Eerst nog een plaagstootje van Stijn (schot over het doel) maar dan volgt er een aanval uit het boekje. Vanaf rechts geeft Stijn de bal strak voor en schiet Lucas snoeihard raak 4-2. Met nog 5 minuten te spelen is het weer raak als Lucas over links de 5-2 maakt. Ook de 6-2 komt van zijn schoen. Volgens mij schiet in deze fase de ballen nog geblinddoekt nog in het doel. Maar ik moet dat een beetje zachtjes typen anders gaat Lucas naast zijn schoenen lopen. De overwinning lijkt nu in de pocket te zitten. De eindstand komt op 6-3 als VVS om 10:05 nog een keer raak schiet want beide ploegen zijn vandaag bijzonder effectief in het benutten van kansen. En ook tijdens de strafschoppen serie blijken alle Spanbroekers over een goed schot te bezitten. De ene strafschop is nog mooier als de ander. Wat een lekkere wedstrijd was dit.

Deze week geen foto’s maar de beelden staan sowieso nog op ons netvlies gebrand.