HSV Sport 1889 JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 03

18 maart 2017 9:15

Deze week was Nederland in de ban van de verkiezingen in Nederland. En ook Lucas zag ik op woensdagavond over de schouder meekijken in het stemhokje. Na de subtropische training van afgelopen donderdag was het vandaag weer een gewone wedstrijddag. In Italië wordt Juventus de oude dame genoemd. Onze tegenstander vandaag is HSV Sport 1889 uit Hoorn. Een passende bijnaam voor de club uit hoorn zou Opoetet (oud wijf) kunnen zijn. Maar de spelers in dit team moeten onder de negen jaar zijn. Wat ze bij het Kruidvat kunnen kan ik ook: Wat gaat het worden vandaag SP (Spannende Pot), CDA (Claim De Aftrap), PVV (Pluim Voor Verdedigers), PVDA (Pluim Voor De Aanvallers), PVDD (Pluim Voor De Doelman), CU (Compleet Uitgeteld), SGP (Samengevat: Gedeelde Punten). In ieder geval geen Groen Links, HSV speelt in geel/zwart en KGB in het vertrouwde rood.

Op vrijdagavond begon het te regenen in onze regio. Buienradar geeft aan dat de meeste regen valt tussen 23:00 en 0:00. Als we voor de warming-up aankomen op het B2 veld is het ondanks de regen goed te bespelen. We krijgen te horen dat de scheidsrechter niet komt en dat Richard Meekel is opgetrommeld, hij kan iets later komen. Net als de groei van Groen Links is ook Timo in de groei en heeft hij last van zijn bovenbeen. We beginnen, precies om 09:15, dan ook met Jens op doel, Silke en Rens centraal achterin. Joost, Lucas en Stijn daarvoor (v.l.n.r.) en in de spits Tristan. Het ziet er vanaf de zijlijn weer goed uit. KGB kiest de aanval en probeert al voetballend kansen te creëren. En het duurt dan ook niet lang voor de eerste kans. Silke onderschept de bal in de verdediging en ook de voorzetting is prima. Met een soort van lob bereikt ze Stijn, die op zijn beurt Lucas in stelling brengt. De keeper van HSV tikt het schot net over het doel. We zijn na 3 minuten spelen dicht bij de eerste treffer als Tristan de bal tegen het metaal schiet (paal). Stijn schiet de rebound maar die kan gepakt worden door de keeper. De combinaties tussen onze toppers zijn oogstrelend en ook tussen het gelegenheidsduo (Rens en Silke) achterin is geen spelt tussen te krijgen. De tegenstander krijgt geen enkele kans en probeert het met afstandsschoten. Via een KGB-er gaat de bal over de achterlijn en krijgen de bezoekers een hoekschop. Die wordt strak voorgegeven en knap langs Jens gekopt 0-1. Toch is er langs de kant geen reden tot paniek, we spelen goed en krijgen kansen om te scoren, de doelpunten moeten vroeg of laat vallen. En gelukkig verandert dit ook niet na het doelpunt, een korte variant van een hoekschop wordt door Tristan voor langs geschoten. Telkens blijkt de keeper van de uit club een sta in de weg te zijn. Na 14 minuten spelen is er een steekbal van Stijn door het hart van de verdediging die door Tristan wordt afgerond 1-1. En als ook twee minuten later na een goede actie van Tristan de 2-1 wordt binnen geschoten is de achterstand weer omgebogen naar een voorsprong. Silke, Timo, Joost en Rens houden de tegenstanders vandaag goed in de gaten en dan is er altijd nog Jens voor de doorgeschoten ballen en afstandsschoten. En er is nog tijd om voor de rust de marge te vergroten. Joost schiet knap naar Stijn en weer ligt de keeper in de weg. We krijgen kansen genoeg en geven achterin niks weg maar de 2-1 blijft op het scoreboord als we gaan rusten.

Als coaches Patrick en Aldo vragen hoe het gaat krijgen ze het antwoord: “Gaat wel”. Zoals we de eerste helft speelde is hoe we graag willen spelen. Van achter opbouwen, goede combinaties en geen kans weg gegeven. Het is jammer dat we ons zelf niet meer belonen. Toppers die eerste helft was echt heel goed, nu proberen vol te houden. Ook na de rust beginnen we lekker. Het eerste schot is van Stijn maar die gaat naast. In de 8e minuut ziet Stijn Tristan in zijn ooghoek vertrekken en de bal is op maat. Ook de afronding is prima en zo is het 3-1. HSV houdt nu permanent 3 verdedigers achter om Lucas en Tristan af te stoppen en twee aanvallers voor. Zo wordt het veld heel lang. We moeten dus aansluiten om beide heren te helpen en weer snel terug als de keeper ver uit trapt. Lucas heeft pech als hij na 10 minuten spelen op de paal schiet. Het volgende moment komen we met Tristan snel over de linkerflank. Voor de goal staat Lucas helemaal vrij, hij wordt niet gezien en zo missen we een goede mogelijkheid op 4-1. Silke speelt vandaag een prima wedstrijd en gaat na het onderscheppen van de bal mee naar voren om de aanvallers te helpen. Joost neemt haar plaats in de verdediging goed over. In de tegenaanval is HSV snel bij ons doel en als we niet resoluut wegwerken ligt de bal in het doel 3-2. Een minuut later is het weer raak als Timo de bal voor zijn doen zacht weg schiet. En ook nu wordt de bal hard ons doel ingeschoten. Zo heeft Jens eigenlijk maar weinig te doen gehad en heeft hij er wel drie om zijn oren gehad zonder dat hij er overigens bij kon. Zonde, dus nog snel op zoek naar de winnende treffer. Met twee schoten van Lucas zijn we dichtbij maar blijft het 3-3.

Hebben we slecht gespeeld? Nee we hebben prima gespeeld. Langs deze digitale weg wil ik dan ook een PVV, PVDA en PVDD uitdelen. We kozen voor voetbal en natuurlijk kunnen we niet 40 minuten lang domineren, we waren even CU. Twee minuten zijn we niet alert genoeg en kunnen zullie twee keer scoren. Aan de andere kant hadden we genoeg kansen om veel meer goals te maken. We hebben mindere wedstrijden gespeeld die we wonnen en nu spelen we gelijk, dat hoort ook bij voetbal.

De andere uitslagen in onze competitie waren minimaal zodat er nog een hoop SP partijen op het programma staan. Ook de competitie met Spirit op 9 punten, KGB, VVS en Westfriezen op 7 punten en daarachter ploegen met 4 punten is nog niet beslist. Er is GEEN PEIL op te trekken en we moeten naar NIEUWE WEGEN zoeken, tenminste dat DENK ik. En dan gaan we weer voor VVD (Veel Vraaie Doelpunten) en dan komen VDP (Vanzelf De Punten).