Afstandsschoten leidde verlies in KGB JO9-1

KGB JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 03

25 maart 2017 8:45

De eerste twee ontmoetingen met de ploeg uit de haring stad was in ons voordeel. De eerste keer wonnen we met 4-2 ook al kregen de Enkhuizers voor rust veel kansen. Het tweede treffen was een makkelijkere overwinning omdat we snel drie keer scoorden. Maar vandaag mogen we op het kunstgras in Enkhuizen spelen. Timo bleef afgelopen week last van groeipijn houden waardoor de huisarts bezocht moesten worden. Na het nemen van foto’s en een bloedonderzoek mocht Timo vandaag op doktersadvies niet spelen. We zullen het vandaag dus met de overige zeven toppers moeten doen.

Het hart van de verdediging wordt nu gevormd door Silke en Rens. West Frisia is een goed voetballende ploeg en dat laten ze meteen in de eerste minuut van de wedstrijd zien. Een mooie aanval langs de zijkant wordt afgerond met een goal 1-0. We gaan alle duels maar half in en dan valt de bal altijd de verkeerde kant op. De thuisclub is in de eerste helft veel beter als KGB, toch is het lekker als Tristan voor de rust de 1-1 in het doel schiet. Verdedigend staan Rens en Silke hun mannetje en met een paar goede reddingen van Jens gaan we met een gelijke stand rusten.

Er is nog niks aan de hand, we hebben nog 20 minuten om te winnen van de rood gelen. We staan nog maar net in het veld voor het tweede bedrijf als “Mees” van grote afstand de bal hoog boven Jens in het doel schiet 2-1. Ook de derde gaat van grote afstand boven Jens het doel in. Zo staan Silke, Rens en Joost goed te verdedigen en kijken we toch tegen een 3-1 achterstand aan. Wij krijgen na rust genoeg kansen om doelpunten te maken, maar het vizier van Stijn, Tristan en Lucas staat niet op scherp. Ballen voor langs, voor leeg doel naast en uitglijden als we 1 op 1 naar de keeper gaan. Dan zullen we ons neer moeten leggen bij dit verlies. Na een goede wedstrijd tegen HSV Sport waar we de punten uit ons handen lieten glippen, speelden we vandaag niet onze beste wedstrijd en dan verdien je niet om te winnen.