Datum

1 april 2017 10:30

Accommodatie

Onbekend

De tegenstander van vandaag hebben we al twee keer eerder getroffen en staan tweede in de competitie. We hebben inmiddels een hoop informatie verzameld van de tegenstander. Ze komen uit de 1e klasse, zijn fysiek en soms een beetje gemeen en kunnen goed schieten van afstand. Nadat Timo vorig week de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan is hij er vandaag weer bij. Stijn begint als wissel. Rens heeft als taak om als middelste middenvelder de schoten van “Koen” te blokken. Nadat er een ouder beried is gevonden om te fluiten is meteen te zien dat Spirit positioneel ijzersterk staat opgesteld. Elke keer als wij de bal hebben staan al onze zes spelers gedekt. Jens kan eigenlijk alleen de lange bal spelen. Als hij de bal uit zijn handen trapt richting de spitsen zijn de spelers van Spirit altijd een stapje voor. Ook Spirit wordt niet echt gevaarlijk voor ons doel, maar die hebben de schoten uit de tweede lijn. Rens voert zijn taak prima uit, maar het is niet alleen “Koen” die van afstand kan schieten. Zo kan Spirit twee keer voor rust scoren en treft een keer de lat. Het is van twee kanten erg tam en onze toppers zijn maar 1x de middenlijn gepasseerd. Voor de wedstrijd begon moesten we de middenlijn oversteken om op onze helft van het veld te komen.

In de rust kijken we tegen een 2-0 achterstand aan, maar dat is niet de grootste zorg van beide coaches. Alle spelers geven zich niet voor 100%. We spreken dus ook af dat dit na de rust moet veranderen, als iedereen 100% geeft en we verliezen met 7-0 dan is het maar zo. Maar dan kunnen we in ieder geval zeggen dat we er alles aan gedaan hebben. Gelukkig zien we na de limonade een ander KGB binnen de lijnen. Helaas moet Timo noodgedwongen langs de kant blijven vanwege zijn blessure. Joost neemt zijn plaats achterin over van Timo. Rens blijft vlak voor de verdedigers spelen om de schoten van afstand te voorkomen. De lucht boven Hoogkarspel wordt donkerder met de minuut en dat komt niet door de donderpreek van de coaches. Nu zoeken we de aanval en gaan we de duels vol aan. De eerste kansen zijn dan ook voor KGB. Tristan legt de bal vanaf de achterlijn terug maar vind geen medespeler. Bij een counter van de thuisclub mist Joost op een haar na de bal, net op het moment dat Jens zijn doel uit komt 3-0. Als Lucas en Stijn in de 11e en 12e minuut een schot voor langs zien gaan kunnen we het verschil niet kleiner maken. Silke staat na rust goed te verdedigen. Spirit krijgt een vrije trap en neemt deze snel. De spits schiet met een vloeiende voetbeweging de bal langs Jens 4-0. De inzet van KGB na rust wordt beloond met een doelpunt van Tristan 4-1 uit een hoekschop. Als de scheidsrechter op zijn fluit blaast voor het einde van de wedstrijd vragen de meegereisde supporters af of het wel tijd is. Er zijn echt twintig minuten gespeeld maar omdat deze helft een stuk boeiender was lijkt de tijd te vliegen.