Datum

8 april 2017 9:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag een staat een oude onbekende ploeg op het programma. De Blokkers JO9-1 staat seizoen 2016/2017 al drie keer eerder op het programma maar is nog nooit gespeeld (overlijden speler 1e, sneeuw en regen). We weten wel dat West Frisia JO9-1 inmiddels drie keer tegen Blokkers heeft gespeeld en daarvan twee keer gelijk gespeeld heeft. Het beloofd dan ook geen makkelijke morgen te worden.  De afsluitende training op donderdag zag er goed uit maar dat is geen garantie voor succes. Aan het eind van de training bleven twee identieke Adidas trainingsjassen liggen. Eentje van Mike en de ander van Silke. Trainer Aldo denkt slim te zijn en kijkt naar de maat, beide 140. Dan grijpt Tristan beide jassen en snuffelt eraan, deze is van Mike zegt hij. Het zal wel denkt Aldo, als Silke ter plaatse komt en naar het label kijkt zegt ze: “Dat klopt, op dit label staat mijn naam”. Timo is op de weg terug maar kan nog niet 2x 20 minuten vol gas geven.  Tijdens de voorbespreking hebben de coaches maar 1 aanwijzing. Vanaf de eerste minuut moeten we er in vliegen en 100% geven. We kunnen het hebben over de bal overspelen en dergelijke maar als de strijdlust, passie en de wil om de bal te veroveren er niet is kunnen die plannen de vuilnisbak in.

We beginnen met Jens op het doel en daarvoor Timo en Silke als centrale verdedigers. Een drie mans middenveld met Rens, Joost en Stijn en in de spits Tristan. Het is nog een beetje fris als de wedstrijd op sportpark de Rozeboom begint. Maar de toeschouwers zijn al snel opgewarmd als Tristan de hoekschop van Stijn in de 1e minuut wedstrijd tegen de keeper kopt. In tweede instantie is het raak 1-0. En ook na het doelpunt is KGB de bovenliggende partij. Een pass van Timo op Stijn is op maat, helaas stuit de bal net een beetje op als Stijn wil uithalen en nu schiet hij over de bal heen. Ook een afstandsschot van Timo gaat er net niet in. Er zijn zes minuten gespeeld als Rens met een pass Tristan in stelling brengt. Dit keer is het aluminium van de paal dat een treffer in de weg staat. Halverwege de eerste helft brengt Tristan met een schot de 2-0 op het scorebord. Rens staat inmiddels als wissel naast me en vraagt: “Nou geven we 100% coach?”. Het is nog vroeg in de wedstrijd dus een antwoord bijna 100% Rens lijkt hier op zijn plaats. Ondertussen komt KGB er voetballend prachtig uit. Silke geeft de bal mee aan Lucas, die op zijn beurt Stijn aanspeelt. De voorzet gaat naar Tristan die de bal over schiet. Een prachtige aanval over meerdere schijven. Dan is het wederom Tristan die met een geplaatst schot laag in de hoek de 3-0 maakt, een hattrick binnen 15 minuten. Blokkers kan niet zo veel uitrichten tegen onze verdediging. Wat spirit vorige week tegen ons goed deed doen onze verdedigers nu, Silke en Timo pakken precies de goede aanvaller en geven elkaar om de beurt goed rugdekking.  Als ook Rens en Joost de opkomende middenvelders oppakken is er geen doorkomen aan voor de geel/zwarten. Elke speler staat verdedigd zodat er geen kans komt voor de ploeg uit Blokker. Voor Jens dus weinig te doen, maar langs de kant is duidelijk te horen hoe hij de verdedigers coachend de weg wijst naar vrijstaande mensen. En natuurlijk moet je alert blijven voor die ene kans die er zeker gaat komen. De coaches zijn voorzichtig met Timo en halen hem vlak voor rust naar de kant, Rens neem zijn plaats moeiteloos over. Een onderschepping door Rens in de verdediging is prima, dan snel omdraaien en de lange pass op Lucas die ongeveer halverwege het veld staat. Lucas gebruikt zijn lichaam goed en ziet links van hem Stijn aankomen en speelt de bal direct door. Stijn kan vrij doorlopen naar het doel en de 4-0 maken. Een perfecte counter noemen we dat. Er is nog een kans voor rust als Stijn de bal met perfecte snelheid mee geeft aan Tristan. Zijn schot op doel spat uiteen op de paal en zo gaan we rusten met een riante voorsprong.

Tijdens de rust vinden onze toppers het goed gaan maar vragen zich af of dat door hun komt of dat het aan de keeper van Blokkers ligt. Volgens coach Patrick is de keeper van Blokkers zeker niet slecht maar gaat hij wat traag naar de grond. Doordat wij de ballen goed laag inschoten kwamen de goals tot stand. Na de rust is het Tristan’s wissel beurt en kan Lucas op zijn favoriete positie spelen. We beginnen dan ook met twee schoten van Lucas op het doel. We kunnen de nul niet houden. Een aanval over onze rechterkant zijn we niet scherp genoeg. De aanvaller passeert Timo en schuift de bal langs Rens. Silke probeert nog met een sliding de bal uit het doel te glijden maar is net te laat 4-1. Na het tegendoelpunt is het de beurt aan Rens die verwoestend uit haalt, maar de keeper keert deze inzet knap. De rebound is voor Stijn die de losgelaten bal net naast schiet en daarbij een verdediger over zich heen krijgt en geblesseerd raakt. Gelukkig valt het mee en kan Stijn verder. Silke verdedigd ver naar voren en onderschept de bal halverwege de helft van de Blokkers. Onmiddellijk speelt ze de bal af naar Lucas. Zijn schot wordt gepakt door de keeper van de Blokkers die minder problemen heeft met schoten die niet over de grond gaan. Als Tristan in het veld komt gaat hij op de mid mid positie spelen. En daar laat hij zien dat je vanaf daar niemand hoeft te passeren. Lucas legt de bal terug op Tristan en dan is het schot uit de tweede lijn raak 5-1. Ook tijdens een hoekschop vlak na de 5e goal komt de bal voor de voeten voor Tristan die de 6-1 maakt. Het slotakkoord van de wedstrijd begint als Stijn de bal op de linker zijlijn in zijn voeten krijgt. Hij begint aan zijn dribbel, door de benen van zijn directe tegenstander, om de aanstormende tweede verdediger en dan een stiffie bij de keeper. Deze krijgt net zijn vingertoppen tegen de bal maar kan niet voorkomen dat Stijn alsnog de 7-1 kan inschieten. Wat een actie! Het wordt zelfs nog 8-1 als Tristan na een overtreding op hem zelf de vrije trap neemt. Het schot is hard op de keeper die niet kan klemmen en dan is het Stijn die zijn 3e maakt.

Lekker nadat we de laatste drie wedstrijden niet winnend hebben kunnen afsluiten. Toch zijn de coaches niet helemaal tevreden. We weten dat diep vanbinnen de spelers na een gemaakt doelpunt blij zijn. Maar dat zit wel heel, heel, heel diep vanbinnen. We scoren acht keer maar de vele supporters langs de lijn is dat misschien niet eens opgevallen. Daarom voor onze toppers onderstaand huiswerk voor de Pasen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden hoe je kan juichen na een doelpunt. Eigen invulling is natuurlijk toegestaan, we hopen enig resultaat te boeken na de Paasdagen. Allemaal volgende week veel succes tijdens het schoolvoetbal en vrolijk Pasen.