Westfriezen JO9-1

Competitie

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 03

29 april 2017 9:15

Allemaal nog van Harte Gefeliciteerd met de Koning! Rond zijn verjaardag wordt dan ook de Mei vakantie gepland. Het merkwaardige is dat in 2017 de complete Mei vakantie in April valt. Koningsdag is kouder dan Kerst, ik snap er niks meer van. Waar ik nog wel wat van begrijp is voetbal. Vorige weekend waren we vrij maar door een geplande oefenwedstrijd tegen ZOB konden onze toppers toch noch aan de bak. Deze week geen training maar op woensdag 26 April was de jaarlijkse Opendag bij v.v. K.G.B. Daar was een groot aantal spelers uit de JO9 selectie te vinden. En dan vandaag de wedstrijd tegen de koploper uit de voorjaarscompetitie Westfriezen JO9-1 uit Zwaag.

Op zaterdag 22 april was Joost op vakantie zodat we met 7 spelers en Rick uit de JO9-2 de strijd aangaan met ZOB. ZOB is de koploper in de 2e klasse in de regio Purmerend, dus dat beloofd een zware kluif te worden. Het verzoek van de ploeg uit de Beemster was om wat later te beginnen anders moesten ze wel heel vroeg afreizen naar het verre Bovenkarspel. Door ziekte in het scheidsrechterkorps was op onze wedstrijd geen scheidsrechter geplaatst. Dus dan moet coach Aldo de fluit maar ter hand nemen en het coachen aan Patrick over te laten. We hadden meer van deze tegenstander verwacht maar KGB kwam sterk uit de start blokken. We scoren snel de 1-0 maar vergeten om verder uit te lopen. Vlak voor rust maakt ZOB de 1-1. Ook na de rust scoren we snel. Maar omdat ook de ploeg uit de Beemster weet te scoren is de eindstand 2-2. Na het nemen van de strafschoppen kwam een speler van de uit club naar me toe met de woorden: “Goed gescheidst”

Vandaag staat op de “normale” tijd de wedstrijd tegen de Westfriezen JO9-1 op het programma. Dit is de koploper in de competitie en heeft pas 2 punten gemorst door het gelijke spel tegen VVS. De ploeg uit Zwaag heeft voor de winter in de 1e klasse gepeeld en al drie keer van Spirit gewonnen. Laatstgenoemde was niet onze favoriete tegenstander. In de kleedkamer blijkt dat Timo er een hard hoofd in heeft. Rens wil wel graag maar wie verstopt toch steeds het shirt met nummer 5. Voor degene met de was tas graag nummer 5 bovenop leggen. Na de warming up kunnen onze toppers hun kunsten tonen op veld A2. Na het fluitsignaal blijkt dat Westfriezen niet zo fysiek speelt als Spirit er zijn dus mogelijkheden voor ons. De Westfriezen hebben er een paar goede spelers tussen lopen. De eerste hoekschop is dan ook voor de geel witten. Jens grijpt net naast de bal maar Silke schiet hem te hulp op de doellijn. Dit loopt met een sisser af. Maar vanaf nu komt KGB beter in de wedstrijd. We spelen goed over en dwingen een hoekschop af. Een goed moment om Timo in stelling te brengen, helaas beseft Timo niet dat hij veel tijd heeft en schiet gehaast naast het doel. Na 10 minuten spelen gooit Westfriezen ver in en verassen Silke met haar eigen wapen. In het midden wordt geen rugdekking gegeven en zo kan de spits van Westfriezen door en rond fraai af 0-1. Onze toppers gaan door met het goede spel wat ze op de mat leggen. Een counter van Westfriezen wordt goed uitgespeeld, om de uitlopende Jens heen en dan schiet hij voor open doel voor langs pfff. Langs de kant zien we dat we zeker niet kansloos zijn. Een schot van Stijn komt op de lat stuitert naar beneden en gaat via de binnenkant van de paal het doel uit. We zijn dichtbij de gelijkmaker. Dit is een sterke fase van KGB want als Lucas de bal klaar legt voor Stijn is het weer het Aluminium boven de keeper dat een treffer in de weg staat. Het wordt echter niet gelijk en de club uit Zwaag loopt verder uit als Lucas de bal op het middenveld verspeeld en de speler van grote afstand de bal in het doel schiet 2-0. Dit is ook de ruststand omdat vlak voor de limonade het schot van Stijn naast het doel beland.

Voor degene die zich afvragen wat er tijdens de rust besproken wordt achter gesloten deuren volgt hier een conversatie. In de rust vragen we hoe de spelers het vinden gaan. Het antwoord van Rens is “Goed en Slecht”. Oke wat gaat er goed? We staan 2-0 achter. Dat is toch niet goed vragen de coaches. Jawel want dit is de bovenste. Ja dit is logica die je niet ziet aankomen, net als de Mei vakantie die in April valt! Wij vonden het eigenlijk best heel goed gaan qua voetbal en zien zeker nog mogelijkheden. Rens krijgt de opdracht om de gevaarlijkste speler te verdedigen. We beginnen na de rust niet zo sterk als voor de rust, zou de eerste helft dan toch te veel kracht hebben gekost? Het wordt wel heel lastig als de bal na vier minuten d.m.v. een afstandsschot langs Jens gaat 0-3. Maar het mooie van dit team is dat ze niet gauw de kopjes laten hangen. Na 8 minuten spelen weet Tristan de bal bij Joost te krijgen. Als Joost zich weet te ontdoen van zijn tegenstander staat hij oog en oog met de keeper. Hij blijft kalm en schuift de bal langs de keeper 1-3. Zou het dan nog kunnen? Maar dat lijkt een illusie als de speler van Westfriezen de bal tussen 4 KGB’ers voor weet te krijgen. Daar kan de spits tot scoren komen 1-4. Met nog 10 minuten op de klok lijkt de buit en misschien het kampioenschap binnen. Jens komt goed zijn doel uit en weet met deze actie een zeker doelpunt te voorkomen. Een mooie aanval over rechts gaat van Joost naar Tristan die op zijn beurt Stijn vrij ziet staan. Stijn schiet de bal rustig binnen en zo wordt het 2-4. De tegenstander begint onrustig te worden zeker als Tristan de bal over het doel schiet bij de volgende aanval. Met nog 1 minuut te spelen komt de bal weer bij Stijn die dit keer vanuit de draai de bal in het doel schiet 3-4. Onze toppers stropen de mouwen nog een keer op. Silke en Rens schakelen nog een tandje bij, die geloven er nog in. We hebben de vierde man met het bord met extra tijd niet zien staan, maar gezien de blessures in de tweede helft laat de scheidsrechter nog even doorgaan. In deze extra geboden tijd versnelt Tristan nog een keer en gaat recht op de keeper af. Zijn schot gaat tegen het been van de doelman, kans verloren. Maar daar komt Stijn nog buiten om en krult de bal bijna vanaf de achterlijn het doel in 4-4. Maar goed dat ik van de week nog wat in het zakje van de hartstichting heb gedaan! Een domper voor Westfriezen die dachten de drie punten in de tas te hebben. Een fantastische wedstrijd voor het publiek.

Een pleister op de wonden voor Westfriezen is dat vandaag Spirit heeft verloren van HSV en ook VVS heeft verloren, al met al een competitie waar geen uitslag voorspelbaar is.