KGB JO10-1

Competitie

Onder 10, JO10-1, Groep 3 08

2 september 2017 10:15

Als in we in Juni het afsluitende teamuitje met de JO9-1 hebben lijkt het nieuwe seizoen nog ver weg. Het is nog maar even tot de zomervakantie en dan zijn er zes weken waar de spelers afreizen naar tropische oorden. Maar vandaag staat de eerste bekerwedstrijd alweer op het programma dus besluiten de trainers op de laatste dag van augustus te starten met de training. Ondanks vlotten dorp (eigenlijk huttendorp maar door de vele regen op woensdag was het beter geweest om een vlot te bouwen) waren de spelers van de JO10-1 allemaal aanwezig. Op 31 augustus middennacht sluit de spelersmarkt maar ons team was voor de zomervakantie al rond. Zeven spelers van de JO9-1 te weten Jens, Timo, Silke, Rens, Stijn, Tristan en Lucas zijn aangevuld met Robin en Martijn de nieuwe JO10-1.

Met dit spelersmateriaal reizen we af nar St Pancras voor de bekerwedstrijd tegen Vrone JO10-1. Het is zo’n 45 minuten rijden maar coach Patrick weet een mooie landelijke weg die ons naar het veld van de tegenstander moet brengen. Vlak voor het dorp staat een stoplicht met een obstakel in het midden van de weg. Een auto tegelijk en dan 30 seconde wachten staat er te lezen. Als alle spelers met supporters deze hindernis genomen hebben komen we het dorp in. Ze zijn blij dat we komen want het hele dorp is versierd met vlaggen. Het is wel lastig parkeren en uiteindelijk zijn we in de kleedkamer en passen we de “nieuwe” shirts. Alles past en na de instructies van de coaches hebben we nog een korte warming-up en dan gaat het seizoen beginnen. We spelen dit seizoen 25 minuten per helft met twee wisselspelers betekent dat iedereen per helft 6 minuten aan de kant staat. Met dit plan in het achterhoofd starten we met Jens op doel, Timo en Silke als centrale verdedigers en op het middenveld Robin, Rens en Stijn. Onze diepe spits bij het start sein is Tristan. Het gras op het D1 veld is aan de lange kant maar het halve team heeft in de zomer nieuwe schoenen aangeschaft dus dat moet geen probleem zijn. In de beginfase proberen onze toppers door goed overspelen het doel van Vrone onder vuur te nemen. We komen er voetballend goed door heen en ook de organisatie staat goed zodat de thuisclub maar weinig kansen krijgt. Na zes minuten spelen wordt de eerste KGB goal van het seizoen 2017-2018 gemaakt door Tristan 0-1. Na het doelpunt blijft KGB goed voetballen en is het een wonder dat het maar 0-1 blijft. Zijn het de nieuwe schoenen? Is het de keeper van Vrone? Te weinig wedstrijdritme? Wat we wel weten is dat het maar 0-1 blijft en dat we onze goede veldspel niet belonen met meer doelpunten. En met een hoekschop tegen kan de bal er zo maar in gaan. Maar ook bij hoekschoppen staan we goed te verdedigen en doen de nieuwe keepershandschoenen van Jens de rest. In de laatste 6 minuten van de eerste helft schuift Timo door naar het middenveld en krijgt meteen een kans die hij koelbloedig langs de keeper schiet 0-2. Vlak voor het rustsignaal is het onze nieuwe aanwinst Robin die er in de korte hoek 0-3 van maakt. Een veilige marge zo vlak voor rust.

Na de rust is het KGB die in hetzelfde tempo met goed veldspel over de tegenstander heen walst. Silke stapt goed in en onderschept de bal en schiet de bal naar Tristan die er 0-4 van maakt. Nu zijn er pas twee minuten gespeeld en dan gaat het hard. Ook de 0-5 en de 0-6 zijn de voet van Tristan. Ook bij de 0-7 is Tristan betrokken zijn schot wordt van richting veranderd en dan is de keeper kansloos. In de eerste helft schoten we niet alle ballen goed op het vijandelijke doel maar naar rust was dit wel het geval. Het is dat de keeper van de thuisclub die minstens zoveel reddingen had als goals die in de hele wedstrijd zouden vallen anders zou er echt een mega score op het bord gekomen zijn. Lucas maakt de 0-8 en de 0-9 en Stijn lukt het om de 0-10 te scoren na zijn kopbal tegen de paal en het schot op de lat. Rens speelde zoals altijd in dienst van het team. Verdedigen als het nodig is en mee naar voren als het kan. Als een schot via de onderkant van de lat terug het veld in komt is Rens er als de kippen bij om de 0-11 te maken.  Dit is tevens de eindstand. Martijn heeft als slot op de deur weinig weg gegeven. Jens had een rustige start van het seizoen en dan is het zaak om alert te blijven. Met zijn verre uitlopen zorgde hij ervoor dat elke doorgeschoten bal in zijn nieuwe handschoenen belanden. Silke stapte goed in was fel in de duels en was met haar afstandsschot dicht bij een treffer. Timo was met zijn traptechniek weer een lust om naar te kijken. Robin brengt met zijn overzicht en kwaliteit meer aanvallende impulsen binnen de lijnen. Stijn was niet gelukkig in de afronding en raakte het ijzer meerdere malen, maar voor zijn acties hangen de mensen in St Pancras zelfs de vlaggetjes buiten. Tristan heeft met zijn passeerbewegingen en goals de coaches weer op kosten gejaagd. Lucas kwam wat laat op stoom maar was toen niet meer te houden. Van de 8 veldspelers hebben er zes gescoord.

Al met al een geslaagd opening van het seizoen waar we een fris en fruitig JO10-1 hebben gezien. Tot volgende week bij onze eerste thuiswedstrijd.