Onder 19, JO19-1, Groep 5 06

17 september 2017 14:30

Scheidsrechter

Ellis, K.

Onder de indruk van de uitslag van onze tegenstander tegen DCG, 2-7 overwinning, vertrokken we richting Sporting Almere. Op de gedeelde accommodatie van Almere City, begonnen we nerveus aan de wedstrijd, wellicht veroorzaakt door wat aanpassingen in onze verdediging . Onze keeper moest meerdere keren in de eerste 15 minuten redden en zelfs een keer een doelpunt toelaten.  Er lag teveel ruimte achter onze verdediging, waardoor de snelle aanvallers van Sporting Almere er keer op keer mee vandoor gingen en na een aantal keren onze keeper op hun pad te hebben gevonden, was het deze keer wel raak, 1-0. Na die goal herpakten we ons, waardoor er een leuke wedstrijd ontstond. Steeds vaker had Almere City overtredingen nodig om onze opkomende rechts- en linkshalf af te stoppen, onverstoorbaar gingen we verder met aanvallen. Uiteindelijk werden we een minuut of 10 voor rust beloond met een doelpunt van onze spits, waardoor we met  1-1 gingen rusten.

Vol vertrouwen zochten we na rust het veld op, met geloof in een overwinning. Aangekomen op het veld geen scheidsrechter of tegenstander te bekennen. Toen we polshoogte gingen nemen bleek waarom, de tegenstander kon geen juiste spelerskaarten tonen, waardoor de scheidsrechter hen de kans had gegeven om dit in de rust wel te laten zien. Helaas lukte hen dit niet, waardoor de wedstrijd na een kwartier wachten uiteindelijk werd gestaakt.

De zaak ligt op dit moment bij de tuchtcommissie van de KNVB, die hier verder over zal besluiten. Zo eindigde deze zondagmiddag uiteindelijk in een domper en konden we na 45 minuten voetbal weer 60 minuten terug rijden..