Datum

8 oktober 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

Soms heb je als trainer voordat je een wedstrijd begint al het gevoel dat je aan een kansloze missie begint. Vandaag was zo een dag. Bij het verzamelen werden we geconfronteerd met de afwezigheid van 2 spelers. De betreffende spelers hadden zich verslapen, wat zorgde voor een onrustige voorbereiding en vooral wijzigingen in onze opstelling. Daarnaast zorgde het voor een krappe wedstrijdselectie (13 man).

De hierdoor ontstane wijzigingen in onze verdediging hielpen ons niet, we waren onrustig en verloren in de opbouw vaak veel te makkelijk de bal. Onze spitsen werden door de sterke verdediging van VIOS geneutraliseerd en waren voor ons onbereikbaar. We hadden in eerste instantie geluk dat VIOS niet goed met de geboden kansen om ging en ook geen geweldige eerste helft speelde. Wel waren ze gevaarlijk in de corners en beleefden daarin een aantal hachelijke momenten.
Vervelend was het voor ons, dat de scheidsrechter een hoop toeliet, wat zorgde voor pijntjes bij onze toch al krappe wedstrijdselectie, daar kwam ook nog bij dat onze Jochem na ongeveer 30 minuten  knock-out ging bij een vlammend afstandsschot die hij onbewust kopte, waardoor we al vroeg moesten wisselen.
In de laatste 10 minuten voor rust zette VIOS nog eens aan en trok ten aanval, we hadden het moeilijk en het lukte ons niet ons onder deze druk uit te spelen. Het was vooral balen dat VIOS zowat in het fluitsignaal voor rust (minuut 46)de 1-0 maakte, waardoor de limonade voor ons een stuk minder smaakte.

Opgevallen was het dat de keeper van VIOS in de eerste helft niet veel te doen kreeg, maar een onrustige indruk maakte, vooral in de lucht. De opdracht was dan ook om in de aanval sneller voor te geven en hem te dwingen om keuzes te maken. Daarnaast zetten we wat dingen om waardoor we wat meer aan aanvallen toe zouden moeten komen. In eerste instantie lukte dat, we begonnen goed aan de tweede helft en precies zoals besproken ging de keeper bij een hoge bal (uit een vrije trap) onder bal door waar onze spits simpel van kon profiteren 1-1 en het geloof was terug.
VIOS deed er vanaf dat moment een schepje bovenop en al snel was daar het tweede slachtoffer en konden we niet meer wisselen. De vermoeidheid sloeg duidelijk toe bij onze 19-1 en na de 2-1 was het geloof dan ook weg in een goede afloop . Dat het uiteindelijk 3-1 werd, was voor de boeken, wat over bleef was het gevoel dat er meer in had gezeten.