Competitie

Onder 19, JO19-1, 1e klasse 09

14 november 2017 20:00

Vanavond de inhaalwedstrijd tegen Spirit’30 op het programma. Een clash tussen de dorpen Hoogkarspel en Bovenkarspel, maar ook een kraker in de onderste regionen van de 1e klasse zondag.

Spirit begon zoals voorspelt fel, feller dan KGB. Met veel kracht en energie, werden we de eerste 10 minuten toch een beetje overrompeld. Dit resulteerde voor Spirit in wat afstandsschoten uit de tweede lijn en een paar dreigende hoekschoppen.
Na een kwartier begonnen we meer in ons spel te komen, we probeerde ons onder de druk uit te voetballen en dat lukte aardig, gevaar was wel de momenten van balverlies, waarbij Spirit altijd direct de diepte zocht en daardoor ook een aantal keer gevaarlijk in en rondom ons 16 meter gebied was te vinden. Na 35 minuten was er ook zo een moment, we verloren de bal, er kwam direct een raketschot vooruit, die plotsklaps op de rug van onze linksback belande en keurig opstuiterde voor de inkomende rechtshalf van Spirit die van ongeveer 30 meter uithaalde en de bal zo over onze verraste keeper het doel inschoot, 0-1.
De laatste 10 minuten deden we er nog een tandje bij maar verder dan een bal voorlangs en wat hoekschoppen kwamen we niet.

Balend zaten we in de kleedkamer, weer kwamen we op zo een lullige manier op achterstand. Eerlijkheidshalve, hadden we nog veel te weinig gecreëerd, terwijl de verdediging van Spirit nerveus oogde en vooral bestond uit opruimers, daar moesten we meer mee doen.

De tweede helft probeerden we vooruit te voetballen, maar in tegenstelling tot meer kansen creëren, verloren we de grip op het middenveld en ontstonden er juist grote kansen voor Spirit, in deze periode kon onze keeper zich een aantal keer onderscheiden.
Na een kwartier en wat wissels ging het wat beter, we leken ook wat fitter en er ontstonden kansen aan beide kanten, het was duidelijk alles of niks. Zo kwamen we oog in oog met de keeper, maar in plaats van koel af te ronden, schoten we helaas tegen de reus in het doel aan. Er waren er meerdere scherpe voorzetten, waar door tussenkomst van de keeper geen doelpunt uit kwam. Spirit begon ook anders te voetballen, het werd vrouwen en kinderen eerst, waarbij veel, misschien af en toe teveel, geoorloofd was. Tot aan de laatste seconde (letterlijk) waren we gevaarlijk en hing de gelijkmaker in de lucht, maar helaas mocht het niet lukken om hier nog een punt weg te kapen.