Onder 17, JO17-1, 1e klasse 02

28 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

w.p.j.grippeling

KGB begint furieus aan de wedstrijd en Purmerend wordt bij de strot gepakt, en het is of KGB wil zeggen "We weten niet wat jullie komen doen hier vandaag, maar zéker niet winnen".
Vanaf minuut één zit KGB er bovenop en Purmerend kan alleen maar lijdzaam toezien. Er wordt goed gecombineerd en bijna alle duels worden gewonnen. De wil om te winnen en de gretigheid stralen er vanaf. Het kan dan ook niet lang duren voordat er een voorsprong genomen word.
Vreemd genoeg is een corner van Puremerend de aanleiding voor onze eerste doelpunt.
Purmerend neemt een corner en de bal vliegt over iedereen heen. Dani pikt de bal op en passt met uiterste precisie op de snelheid liggende Ronan. Een pass van 35 meter. Ronan neemt de bal een paar passen mee en knalt hem in het dak van het doel. Een meer dan verdiende 1-0 voorsprong.
Purmerend wordt steeds snel onder druk gezet en een tweede doelpunt kan nooit lang uitblijven. Na een mooie pass komt Saul, die overigens uitstekend speelt, in balbezit en laat de Purmerend-goalie kansloos in de verre hoek. 2-0.
Purmerend hapt naar adem en KGB gaat gestaag door. Na weer enige kansen, krijgt KGB een corner te nemen. Dani schiet de bal voor en Jimmy kopt de bal fraai binnen. 3-0. Zo, dat zien we graag.
Tijd voor een bakkie en na de rust op dezelfde voet voort.
Na de rust toont Purmerend wat meer strijd, maar dat is nog veel te kort om zich met ons te meten. We blijven de beste kansen houden en Purmerend kan alleen maar tegen houden.
Het eerste echte schot op doel, wat echt gevaarlijk was en waarbij  Senno zijn talenten moest laten zien, gebeurde na 70 minuten. En daar bleef het ook bij. Zie hier, de krachtsverschillen.
Dan kom je op het punt in de wedstrijd waarin je het "klinisch" moet gaan uitspelen. De tegenstander wordt moe en soms wat gefrustreerd. De kunst is dan om ze niet te voeden en gewoon doorgaan met je goede spel. Laat dat de leidraad zijn. Dat hebben jullie ook uitstekend gedaan.
Purmerend dacht te kunnen uitverdedigen. Mike stoorde voortreffelijk, pakte de bal af, passte op Dani, die gedecideerd raak schoot. 4-0.
Nog was de koek niet op. De sterk invallende Nino gaf een voorzet op maat op Dani, die de 5-0 fraai inkopte.

Hiermee was de koek op en de honger gestild. Onder leiding van de ijzersterke Luuk, weer geen doelpunt weggegeven. Bret, Sven, Jimmy en Luuk dus, zijn de cipiers van Fort Knox, er is geen doorkomen aan. Mooi om te zien. Goed samenspel en elkaar steunen.