Onder 17, JO17-1, 1e klasse 02

2 december 2017 14:30

Scheidsrechter

Sietze van Leeuwen

Nu weer eens een ploeg uit de buurt. Middenmoter Blokkers kwam op bezoek. Terug laten zakken en proberen iets te forceren via een counter. KGB was de ploeg die op zoek ging naar een doelpunt, maar kon vooralsnog de muur nog niet slechten.
Erger werd het na een minuut of vijfentwintig. Na een Blokkers-corner krijgt KGB de bal niet weg en ja hoor, precies belandt de bal voor een Blokkers-been en "plof". 0-1.
Dat was het sein voor de Blokkers om de leunstoelen uit te klappen, en om nóg meer te gaan achteroverleunen. De muur werd steeds hoger. Toch lieten wij ons niet onbetuigd en na een mooie aanval werd het schot van Dani helaas gekraakt.
Blokkers kwam toch nog weer een keer uit de schuilkelder en schoot van afstand via de lat, gelukkig over....
Nino werd ingebracht, en daar hadden de Blokkers niet van terug. Na een schitterende dieptebal trok Nino zijn hoge snelheidsschoenen aan en weg was hij. Een op een met de keeper bleef hij cool en scoorde beheerst de gelijkmaker. 1-1. Wat een binnenkomer!
De weer uiterst sterk spelende Sven, pakte even later de bal af, maar schoot als een verdediger op het Blokkers-doel. Te zacht en zonder gevaar. Jammer.
Zo tegen de rust aan, mocht Mike aanleggen voor een corner. Die perfect op het hoofd van de instormende Brett belandde. Hij kopte snoeihard tegendraads, via de onderkant van de lat, binnen. Keeper volstrekt kansloos. 2-1.
Na de rust een mooie pass van hardwerkende Stijn op Dani, die vrij voor het doel, de rust niet bewaarde, en naast schoot.
Blokkers veerde soms weer wat op, en na een mooi geplaatst schot, bracht Senno stijlvol redding.
Blokkers was weer wakkergeschud en KGB kwam goed weg na een overtreding in de zestien, er zijn scheidsrechters die er wel voor fluiten.
Blokkers kroop nu volledig uit zijn schulp en Elijah bracht nog redding op de doellijn, na een Blokkers-corner.
Dekselse Nino brengt het publiek op de banken, na een weergaloze acite, plaatste Nino de bal subliem, met een fraaie boog, over de keeper, in het doel. Fabelachtig. 3-1.
Het breekpunt van de wedstrijd was bereikt. Blokkers marcheerde gesesillusioneerd terug naar de schuilkelder, en wij namen alvast een voorschot op de komende driepunten.
Na weer een KGB-aanval, gaf Stijn breed op Dani, maar diens lob verdween nét naast het doel.
Als laatste wapenfeit was een voorzet van Mike, die helaas werd gemist door Ronan, zodat de stand 3-1 bleef, in ons voordeel.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd geweest. Kostte ook veel kracht, maar de smaak van de overwinning, verveeld nooit!
Compliment voor een mooie teamprestatie. Speciaal ook voor Nino, die het soms zwaar te verduren had, maar toch glansrijk het verschil maakte. Proficiat. Je bent gegroeid en maakt flinke stappen voorwaarts. Klasse.