Datum

7 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

De technische staf van KGB JO15-2 heeft een mooi geraamte neergezet voor een mooi, gezellig, fanatiek KGB JO15-2.
Roel Stijns en Jos Rood als interne scouts, Rober Hoek en Joey Soeverein als bevlogen trainers, kunnen met dit team, een heel leuk jaar tegemoet zien.
Zoals bij elk jeugdteam zit er nog veel rek in, en dat gaat gepaard met ups en downs. De jongens hebben in Joey Soeverein een bevlogen coach, die er bovenop zit en dat is mooi om te zien.
Als voetbalvader en supporter, heb ik nu enkele wedstrijden gezien en kom tot de conclusie dat de jongens echt spelplezier hebben én de wil om te winnen. Heb tot nu toe mooie staaltjes voetbal gezien, maar ook veel te veel ontzag voor vooral "grote jongens". "Oh jee", moeten we tegen die "GROTERS", zoals bij West-Friezen-uit en voor de beker tegen HSV Sport.
Het is vaak onnodig. Tegen HSV Sport gingen we in de tweede helft wél voetballen en toen kon je ook zien dat we minstens gelijkwaardig waren. Hetzelfde geldt voor de eerste helft tegen West-Friezen. We komen snel voor, maar laten ons afbluffen door hun grote spelers, terwijl we voetbaltechnisch veel beter zijn. Óók hier greep Joey goed in tijdens de rust en kwam het toch weer goed.
"Groot" betekent niet automatisch "Beter".
Wij zijn de pleoeg die samen heel goed kunnen voetballen, zie West-Frisia uit. Als de jongens dat besef maar hebben en elkaar elke wedstrijd steunen en helpen, dan gaan we hoge ogen gooien in deze competitie. En zoals reeds gememoreerd, Joey zit er bovenop en ik heb daar de volste vertrouwen in.

De eerste competitiewedstrijd tegen Medemblik, heb ik de tweede helft gezien. Met de rust was het 1-0 voor ons. De tweede helft speelde zich vooral op hun helft af. We waren beter met meerdere kansen op doelpunten. Dat moeten we toch beter leren uitspelen. Toch kwamen we met 3-1 voor en leek de buit binnen. Er kwam nog een snelle speler van Medemblik binnen de lijnen, die bijna nog roet in het eten gooide. Zelfs de ijzersterk spelende laatste man, Warre Dudink, was deze snelheisduivel, niet de baas en ze kwamen terug met 3-2. Met samengeknepen billen werd het eindsignaal met luid gejuich begroet. De opluchting was groot. Gelukkig toch nog drie punten.......

De wedstrijd tegen West-Frisia, in de stromende regen, is tot nu toe het hoogtepunt in dit nog prille seizoen.
Er werd naar hartelust gevoetbald en gecombineerd. Duels werden aangegaan en gewonnen, er werd lekker "vrij" gevoetbald zonder "angst" voor de tegenstander. Gewoon lekker samen voetballen met elkaar en elkaar helpten en steunen.
Dat zag je er vandaag goed aan af, met 2-6 eindstand als resultaat. Een echte teamprestatie zonder "angst" voor de tegenstander.
Wij Kunnen gewoon Goed Ballen,  KGB, dus...

Dat we in de herfst zijn aangeland, bleek ook in Zwaag afgelopen zaterdag. Pluvius liet zich van zijn beste kant zien, en de paraplu kon dus geregeld uitgeklapt worden. Afgelopen zaterdag dus tegen Westfriezen-uit, tegen die "GROTERS" dus.
We hadden een vliegende start en na een minuut kwamen we al op voorsprong, na een fantastische knal vanaf links van Youri Brouwer. De bal verdween snoeihard in het dak van het doel. De keeper verbrouwereerd achterlatend. 0-1.
Je zou zeggen dat moet voldoende vertrouwen geven voor een mooi vervolg. Niets was echter minder waar. We lieten ons overbluffen door de "GROTERS", met hun fysieke spel en werden alweer teruggedrongen.
Teun Fit werkte nog een bal van de doellijn weg, maar even later, na een te korte terugspeelbal, werd het toch 1-1.
Gelukkig floot de warrige scheidsrechter voor de rust. Joey kon nu de puntjes op de i gaan zetten. Dat zal wel gebulderd hebben in de kleedkamer.
Hoewel het allemaal dezelfde jongens waren, na de rust, waren ze toch allemaal in een "New State of Mind". Toch even iets anders. Westfriezen werd wat meer vastgezet en er werden weer meer duels gewonnen. Gelukkig werd er ook vrij snel weer gescoord. Vince van Ammers gaf een breedtepass op Menno Out, die de bal zodanig raakte, dat de bal onhoudbaar voor de keeper in de kruising belandde. 1-2.
Vrij snel daarna leek de wedstrijd beslist. Vince scoorde, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Vermeend buitenspel dus. Zijn wraak was zoet, want 10 minuten later rondde Vince een fraaie voorzet van Maurits de Wit af. 1-3.
Pluvius liet zich zo nu en dan weer gelden en het viel soms met bakken uit de hemel. Westfriezen werd nog een keer gevaarlijk en Fabian Putting bracht op de doellijn nog redding. Aan de andere kant schoot Jordan Blom nog op de lat en dat waren zo de wapenfeiten.
De eindstand was dus 1-3. Een goed herstel na weer deen weifelende eerste helft.

Hopelijk staan we er wel weer vanaf het begin aanstaande zaterdag, want dan krijgen we Dindua op bezoek. De torenhoge favoriet voor de titel.
Een mooie uitdaging voor Joey en zijn mannen. Laat het kaas niet van je brood eten. KGB laat je tanden maar zien.